Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Růžičku těší, jak se Čimeličtí na konci podzimu zvedli. Od zimy je povede Grossmann

 
neděle, 6. ledna 2019, 11:42

SK SIKO Čimelice, klub z městečka na hlavním tahu do Prahy, převzal v létě bernartický kouč Pavel Schorník. Vloni šestý tým trápila po celý podzim velká marodka, sestava se lepila, jak se dalo, a to se podepsalo i na výkonech. Po devíti kolech byl s pouhými pěti body poslední, což vyústilo v trenérskou výměnu. Kormidlo převzal sportovní manažer a bývalý kouč Jan Růžička. Čimeličtí začali pravidelně bodovat a poskočili na dvanáctou příčku. „Kluci se na konci podzimu zvedli,“ chválí si povedený závěr první poloviny Růžička, jehož střídá na lavičce expísecký Rostislav Grossmann. „Dohodli jsme se zatím na půlroční spolupráci,“ říká k příchodu nového kouče.

Jak jste spokojeni při pohledu na podzimní tabulku?
Při pohledu na tabulku nejsme spokojeni, ale neděláme z toho vůbec tragédii. Chtěli jsme se pohybovat tak do osmého místa, ale při neskutečné vyrovnanosti je vše otevřené a věřím, že se na jaře posuneme tam, kam chceme.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
Neskutečně nás trápila zranění už v průběhu přípravy a v začátku sezony. Pak mne potěšilo, jak se kluci ke konci sezony zvedli a udělali potřebné body.

Které duely byste zařadil mezi nejvydařenější?
Pokud budu mluvit za zápasy, ve kterých jsem byl jako trenér, tak nejlepší zápas jsme odehráli v Třeboni. Jednak bylo to utkání velice důležité po psychické stránce a navíc jsme ho herně i takticky velice dobře.

A na druhou stranu, se kterými zápasy jste nemohl být spokojen?
Nejvíc mne naštvalo utkání v Želči. Tam jsme sice hráli dobře, ale neskutečně jsme selhali v koncovce a stálo nás to body.

Kteří hráči patřili k podzimním oporám? Kdo zaznamenal herní vzestup?
Každý z hráčů měl dobré zápasy i špatné, ale nejlepší výkony, když nastoupil, podával Varhan. A úplně nejlepší hráč je Listopad.  V závěru soutěže nám pomohlo, že jsme posunuli Hovorku do útoku, který se tam ukázal jako správný lídr a v důležitých chvílích skóroval. Kvalitu ukazovali nestárnoucí Rambous a Káš.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Očekávání byla před sezonou veliká.
Tabulka je velice vyrovnaná. Poslední a pátý tým dělí šest bodu. I podle toho soudím, že kvalita se zvedla. Odskočil pouze Olešník. Pro nikoho není žádný zápas jednoduchý. Rozhodně je to zajímavé, jak se předpokládalo.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Myslím, že ne. Každý má v týmu zajímavé hráče a co se týče herního projevu, nikdo se příliš neliší. Olešník má největší hráčskou kvalitu a podle toho si může dovolit hrát. Ostatní spíše vaří z toho, co mají a na co mají.

Kdy se poprvé sejdete k tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
První trénink bude 30. ledna a první přípravné utkání hrajeme s U19  FC Písek. Máme další čtyři utkání a připravovat se budeme na umělkách v Písku a v Milevsku.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, kde máte rezervy?
Pracovat se dá na všem. Ale určitě defenziva, abychom tak lacině neinkasovali.

Máte představu o případných odchodech či nutnosti posílení?
Kádr máme dobrý, jen se nám nesmí kupit zranění v takové míře, jako v létě. Proto chceme všechny udržet a jen mužstvo doplnit.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Získávat pravidelně body a zachránit se.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle