Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sezimoústecký Sokol učinil první krok k rychlému návratu mezi krajskou elitu

 
čtvrtek, 27. prosince 2018, 21:20

Úspěšnou podzimní část soutěže za sebou mají fotbalisté Sokola Sezimovo Ústí. Rychle se oklepali ze smolného sestupu z krajského přeboru a od startu I. A třídy, skupiny B, se okamžitě zařadili mezi největší aspiranty postupu. Z možných 39 bodů nastřádali 31, měli nejlepší útok i obranu. Zcela zaslouženě se stali půlmistrem a s tříbodovým náskokem mají velmi dobrou výchozí pozici do jara.

Na sezimoústeckém hřišti Za řekou mají za sebou povedený podzim. Potvrzují to i slova trenéra Matěje Pěkniceho. „Jsem velice spokojen. Kluci makají na sto procent. Nálada v týmu je dobrá.“

Sokolové sedm kol po sobě neztratili ani bod, ale pak narazili v Lišově a v předposledním kole Chýnově, kde shodně prohráli 1:4. Překvapila výše porážek. „Myslím si, že je úplně jedno, jestli máš prohrát o gól, či o více. V utkáních, kde prohráváš, se vždy snažíme udělat maximum, abychom nepříznivý stav otočili, proto hru otevřeme a bohužel ne vždy se to povede,“ vysvětluje Pěknice vysoké porážky a za největší rivaly v boji o první příčku považuje právě Lišov s Chýnovem.

O rychlém návratu do kraje se zatím v klubu nahlas nemluví. „Nemyslím si, že by to byla priorita, alespoň ne pro mě. Pro mě je priorita, aby kluky fotbal bavil a také hrát líbivý fotbal pro diváka. A když budou přicházet i výsledky a udržíme se na prvním místě, byl by návrat do KP fajn,“ míní Pěknice.

V první polovině sezony zvítězil Sokol v deseti ze třinácti zápasů, jednou remizoval a dvakrát prohrál. „Nejlepší utkání jsme předvedli doma proti Čtyřem Dvorům, i v oslabení jsme vyhráli, ale těch povedenějších tam bylo mnohem více. Naopak nejhorší byly ty dvě porážky proti Lišovu a Chýnovu, kde se nám vůbec nedařilo,“ popisuje nejvydařenější a nejhorší vystoupení.

Tým šlape, chválí si Pěknice

Pěkniceho svěřenci se od začátku do konce podzimu usadili na první příčce. A koho by trenér z úspěšného týmu vyzdvihl? „Kapitána Vencu Hoffmanna, ale celý tým šlapal výborně. Ve finále i hráči z lavičky, když nastoupili, zahráli skvěle. Je super, že i na lavičce mám po kom sáhnout, to je velice důležité,“ chválí si, že také na náhradníky byl spoleh.

Kádr podzimního půlmistra I. A třídy by měl zůstat pohromadě. „Nevím o nikom, kdo by se chystal pryč. Nějaké nabídky z vyšších soutěží údajně přišly a kluci je odmítli, za co si jich nesmírně vážím a cením. Naopak jsme domluveni s dvěma kluky, že zkusí přípravu u nás a pak se rozhodneme,“ říká k testu dvojice nováčků.

Do zimního drilu naskočí Sezimoústečtí 14. ledna. „Začneme určitě výběhy a od 23. ledna budeme chodit na umělou trávu a také se zaměříme na sílu. Dále budeme mít soustředění v Třeboni. Máme naplánovaných asi šest přátelských utkání, takže si myslím, že zimní příprava bude velice kvalitní,“ věří kouč Matěj Pěknice.

Napsal(a) Jiří Čapek, Michal Průcha | Foto Daniel Pekař