Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankovu scházel střelec. V zimě by rád přivedl ofenzivní hráče

 
středa, 26. prosince 2018, 21:49

Na šesté příčce skončil po podzimní části krajského přeboru exdivizní SK Jankov. Trenér Petr Kadlec završil roční působení u týmu s vyrovnanou bilancí pěti výher, pěti remíz a pěti proher (4x o jediný gól). Jankovští zahájili sezonu dvěma těsnými porážkami v Precis aréně, pak se blýskli desetizápasovou sérií bez porážky a podzim zakončili třemi duely bez bodu. Kouči Kadlecovi k úplné spokojenosti pár bodů chybí.

Jak jste spokojeni při pohledu na podzimní tabulku?
Před začátkem soutěže všichni očekávali velmi vyrovnaná utkání a to se při pohledu na tabulku potvrdilo. V podstatě většina týmů v soutěži bude jaro začínat od „nuly“. Pokud budu hodnotit naše umístění, tak nejsem zcela spokojen, protože jsme se chtěli umístit do pátého místa.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
V prvních utkáních mě nejvíce mrzely lacině inkasované branky, které rozhodovaly o konečných výsledcích. Dále se nám v průběhu podzimu nepodařilo objevit klasického střelce, který by vyrovnaná utkání dokázal překlopit na naši stranu. Potěšila mě naopak série deseti zápasů bez prohry.

Které duely byste zařadil mezi nejvydařenější?
Nevím, jestli se nám tento zápas herně úplně nejvíce povedl, ale cením si domácí výhry s Osekem, kdy jsme v 10. minutě prohrávali 0:2. V tomto zápase ukázal kolektiv svou vnitřní sílu. Herně jsme odehráli i lepší zápasy, které pro nás třeba ani neskončily nějakým bodovým ziskem.

A na druhou stranu, se kterými zápasy jste nemohl být spokojen?
Dodnes jsem ještě úplně pořádně nevstřebal prohru v Blatné. Tento zápas beru jako nejméně povedený za celou dobu mého působení v Jankově.

Kteří hráči patřili k podzimním oporám? Kdo zaznamenal herní vzestup?
V tomto případě nebudu nikoho konkrétně jmenovat. Vždy se chceme prezentovat jako tým a to se všemi úspěchy i neúspěchy.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Očekávání byla před sezonou veliká.
Jak jsem již odpovídal v první otázce, vyrovnanost tabulky se potvrzuje nejen situací v jejím čele, kde se akorát oddělil Olešník, ale hlavně na jejím konci. Celkově je kvalita soutěže slušná a o dobré zápasy není nouze. Pokud bych měl srovnávat s divizí, tak ta je pořád o dost kvalitnější.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Týmů, co mají svojí kvalitu, je v KP letos poměrně dost. Každý z nich má svoji hru založenou na něčem odlišném. Obecně ale mám radši týmy, co se snaží více tvořit, než bořit. Mezi ně řadím zejména Olešník, Č. Krumlov, Lom a Katovice.

Kdy se poprvé sejdete k tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
Přípravu zahájíme ve třetím lednovém týdnu. V podstatě se bude odehrávat v podobném duchu jako minulý rok, kdy nám naše vedení vytvořilo potřebné podmínky. Čekají nás přípravné zápasy s týmy z různých soutěží, a to od I. A třídy až po divizi, včetně konfrontace s týmy z Juniorské ligy respektive z Celostátní ligy dorostu. Dále nás čeká zimní soustředění, které bude pojaté zejména jako herní.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, kde máte rezervy?
Kromě klasických činností v zimní přípravě se budeme snažit nejvíce pracovat na přechodové fázi hry.

Máte představu o případných odchodech či nutnosti posílení?
Jisté je, že v klubu ze zdravotních důvodů skončil Roman Mužík, jemuž je potřeba za odvedené služby poděkovat. Dále doufám, že se nám podaří stávající kádr udržet a naopak se ho podaří vhodně doplnit a to zejména o ofenzivní hráče.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Získat co nejvíce bodů a bavit atraktivní hrou nejen naše skvělé fanoušky, ale i ostatní diváky.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle