Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko povede za záchranou Petr Mikolanda

 
pátek, 21. prosince 2018, 09:00

Konec spekulacím, kdo převezme druholigové Táborsko po odchodu Kamila Tobiáše. Vedení klubu ve čtvrtek podepsalo smlouvu s novým trenérem. Tím se stal Petr Mikolanda, který převezme mužstvo na startu zimní přípravy.

Trenérskou praxi získával Petr Mikolanda u mládežnických týmů Žižkova a Slavie. Co se týče dospělého fotbalu, zahájil svou trenérskou dráhu u celku Viktorie Žižkov, ale po necelých čtyřech měsících byl letos v říjnu odvolán.

Čtyřiatřicetiletý Mikolanda má za sebou pestrou hráčskou kariéru. Působil v mládežnických reprezentačních výběrech, české i anglické lize, kde uspěl na testech ve West Hamu United, ale do A-týmu se neprosadil a hostoval v klubech v Northamptonu, Swindonu a Rushden & Diamonds. Kvůli zdravotním problémům (transplantace ledviny) musel předčasně ukončit profesionální kariéru.

Jako asistent přichází zkušený Jan Kmoch (67 let). V AC Sparta Praha získal tituly s dorostem, juniorkou i s A-týmem. Na jihu Čech už jednou působil. V létě 2008 převzal prvoligové Dynamo ČB, ale po čtvrtém kole a zisku jednoho bodu byl odvolán. Naposledy spolupracoval s Mikolandou na Žižkově.

Hlavním cílem nového trenérského tandemu je záchrana Táborska ve druhé lize.

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT, redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama