Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

PCO obhájilo prvenství na turnaji v Kaplici

 
úterý, 11. prosince 2018, 22:36

Letos již po sedmnácté se v předvánočním čase konal tradiční turnaj v sálové kopané, jehož pořadatelem je kaplický Paroh team. I letos se turnaj hrál pod názvem ŽIŽKA podlahy CUP. Pořadatelům se opět podařilo naplnit nejvyšší možnou kvótu, a tak se představila šestnáctka týmů, i když některé tradiční celky se letos nepředstavily.

Dvě čtyřčlenné skupiny se hrály v sobotu dopoledne, dvě odpoledne. Vítězové skupin postoupili přímo do čtvrtfinále, celky z druhých a třetích míst si to mezi sebou musely o postup mezi nejlepší osmičku rozdat v osmifinále. Pro družstva z posledních míst turnaj končil již v sobotu. Titul přijel obhajovat mančaft PCO z Českých Budějovic. Na příčku nejvyšší však pomýšlelo před turnajem daleko více týmů. Opět se představila široká škála hráčů z různých výkonnostních soutěží.

skupina A

Bývá zvykem, že obhájce celkového prvenství následující ročník otevírá zahajovacím zápasem a jinak tomu nebylo ani tentokráte. Turnaj zahájilo utkání PCO s českokrumlovským nováčkem Red Devils. Jak pozdější průběh turnaje ukázal, jednalo se o nejsilnější složení základní skupiny. Vždyť z třetího místa postupující Škorpioni, kterým například body za remízu vzali i Red Devils, nakonec skončil na konečném třetím místě. Postup z druhého místa si pohlídal pořádající Paroh.

PCO - Red Devils 8:1, Pouzar 4, Lengyel 2, Hric, Rožboud – Novotný,

Škorpioni - Paroh 2:2, Tomek, Marek – Daniel, Krůček,

Paroh - Red Devils 5:0, Lesňák 2, Janura, Urazil, Goretki,

PCO - Škorpioni 2:1, Lengyel, Hric – Krejčí,

Paroh - PCO 1:6, Daniel – Pouzar, Rožboud 2, Benát, Hric,

Škorpioni - Red Devils 3:3, Škoda 2, Kadlec – Rýpar 2, Novotný,

1. PCO 3 0 0 16:3 9

2. Paroh team Kaplice 1 1 1 8:8 4

3. Škorpioni České Budějovice 0 2 1 6:7 2

4. Red Devils Český Krumlov 0 1 2 4:16 1

skupina B

V béčku musely být tři zápasy zkontumovány, jelikož Holotrci se bez omluvy nedostavili. A tak byly sehrány jen tři duely. Varianta, že by se týmy utkaly mezi sebou dvakrát, byla zavrhnuta, jelikož Bombarďáky čekali večerní mistrovské zápasy v Praze. Nejprve se zrodila plichta mezi De Númerem a Dragons. Pak Bombarďáci ztratili před přestávkou s De Númerem dvoubrankové vedení a minutu před koncem zápasu Přívratský rozhodl o výhře De Númera. Bombarďáci si pak spravili chuť s Dragons. Přímo do čtvrtfinále postoupilo překvapivě kaplické De Número.

Bombarďáci - Holotrci 5:0 kontumačně

De Número - Dragons 2:2, Sycha, Krenauer – Baštář 2,

Holotrci Dragons 0:5 kontumačně

Bombarďáci - De Número 2:3, Bordáč, Pícha – O. Kouba, Kitzler, Přívratský,

De Número - Holotrci 5:0 kontumačně

Bombarďáci - Dragons 6:1, Pícha 3, Bordáč 2, Sivák – Hami,

1. De Número Kaplice 2 1 0 10:4 7

2. Bombarďáci Větřní 2 0 1 13:4 6

3. Dragons team 1 1 1 8:8 4

4. Holotrci České Budějovice 0 0 3 0:15 0

skupina C

Odpolední blok odstartovala kanonáda Redbul Stars s Velešínem. Pod dvoucifernou výhru se podepsal především šestigólový David Radouch, který rázně vykročil za korunou krále střelců. Zkušení hráči s Laxního přístupu pak bodově tratili s mladíky ze Siberie. Prakticky celý tým byl složen z hráčů dorosteneckého věku. Siberia v dalším zápase vedla v osmé minutě už 4:1 nad Velešínem, ale nezkušený tým tříbrankové vedení prohospodařil, nakonec prohrál 4:6 a tím prakticky přišel o postupové naděje. V souboji o první místo ve skupině Redbul těsně zdolal Laxní přístup.

RB Stars - Velešín 10:1, Radouch 6, Lerch 2, Horák, Staněk – Smolík,

Laxní - Siberia 3:3, J. Smolen, L. Pulec, Ševčík – Rakušan 2, Sedlák,

Velešín - Siberia 6:4, Škuta 2, Holý, Krejčí, Šálek, Hurný – Míka 2, Sedlák, Pineau,

RB Stars - Laxní 2:1, Horák, Radouch – Ševčík,

Laxní - Velešín 8:0, M. Kouba 3, Ševčík 2, Sedláček, Beránek, J. Smolen,

RB Stars - Siberia 5:0, Radouch 3, Lerch, Slavík,

1. Redbul Stars 3 0 0 17:2 9

2. FC Laxní přístup 1 1 1 12:5 4

3. FC Velešín 1 0 2 7:22 3

4. FC Siberia 0 1 2 7:14 1

skupina D

Jediná skupina, ve které se nezrodil ani jeden nerozhodný výsledek, bylo déčko. Nejtěsnější výsledek byl k vidění v duelu o prvenství a přímý postup mezi nejlepší osmičku týmů mezi Sin City a mladým Parohem. O jedinou branku se v páté minutě postaral Josef Příhoda. Nováček na turnaji celek Neškrtnem si příjemně překvapil nejen výsledky, ale i hrou a to přesto, že celý turnaj odehráli s jedním hráčem na střídání.

Sin City - Torpéda 5:0, P. Svoboda 2, O. Svoboda, Kladrubský, J. Pintér,

Junior - Neškrtnem 2:0, Dudák, Švec,

Torpéda - Neškrtnem 1:4, Kučera – Hoffman 2, Pancíř, P. Volf,

Sin City - Junior 1:0, Příhoda,

Junior - Torpéda 5:1, Švec 3, Tůma, F. Marek – Kotalík,

Sin City - Neškrtnem 6:1, Příhoda 3, P. Svoboda 2, Peterek – P. Volf,

1. SIN City team 3 0 0 12:1 9

2. Paroh JUNIOR team Kaplice 2 0 1 7:2 6

3. Neškrtnem si 1 0 2 5:9 3

4. Torpéda Kamenný Újezd 0 0 3 2:14 0

osmifinále

Nedělní vyřazovací pavouk začal osmifinálovými duely, které se také hrály na 2 x 10 minut.

V prvním duelu Paroh Junior byl proti Dragons favoritem. V prvním poločase se ale gólu diváci nedočkali. Za postupem nasměroval mladíky v minutě čtrnácté Divoký. Zápas byl ale i nadále otevřený. Definitivně ztvrdili Parožáci postup až v závěrečných minutách, kdy brankáře Přibyla pokořili Divoký a Marek.

Poté si to o postup rozdali Škorpioni s Laxním přístupem. Už ve druhé minutě poslal budějovický tým do vedení Kryštof Kadlec, a když stejný hráč v polovině první půle přidal druhý gól, byli hráči Laxního přístupu v nelichotivé situaci. Navíc krátce před přestávkou zvýšil už na 3:0 Tomek. Stejný hráč se prosadil i po změně stran. Laxní přístup už jen kosmeticky korigoval v poslední minutě Matoušem Koubou.

Třetí osmifinále mělo jednoznačného favorita, Bombarďáci oproti sobotě doplněni o Gutheise a Ohnsorga neměli mít s celkem Neškrtnem si problémy. Ale jak v průběhu zápasu poznali, narazili na kvalitního soupeře. Outsidera navíc v sedmé minutě poslal do vedení Blažek. Favorit ještě do přestávky vyrovnal díky trefě Gutheise. I po změně stran museli Bombarďáci o postup perně bojovat. Vítězného gólu se nakonec dočkali až minutu před koncem, když jim postup zajistil gól Bordáče.

Podle sobotních zápasů byl favoritem Paroh, ale Velešín na neděli přijel s kompletně celou novou čtyřkou, ve složení Fišer, Zatloukal, Pospíšil a Bašta. Parožáci v zápase dvakrát vedli, ale soupeř vždy našel gólovou odpověď. Více gólovek měl Paroh, ale remíza poslala hráče do penaltového rozstřelu. Základní tři série, nikdo nezaváhal stav 3:3. Na řadu přišel KO systém. Parožák Goretki nedal, rozhodnout mohl Fišer, i on však zaváhal. V dalších pěti sériích byli střelci stoprocentní. V desáté uspěl Pavel Jirka z Parohu, následně Stanislav Šálek nastřelil tyč a mezi osmičku nejlepších prošel Paroh.

Junior - Dragons 3:0, Divoký 2, F. Marek,

Škorpioni - Laxní přístup 4:1, Kadlec, Tomek 2 – M. Kouba,

Bombarďáci - Neškrtnem si 2:1, Gutheis, Bordáč – Blažek,

Velešín - Paroh 2:3 po pen., Fišer, Šálek – Lesňák, Daniel, RP Jirka,

čtvrtfinále

Zásadní změna před čtvrtfinálovými zápasy se týkala časomíry. Od teď se totiž již hrálo na 2 x 15 minut.

V prvním duelu se obhájci prvenství týmu PCO, postavili do cesty mladíci z Parohu. Bezbrankový stav vydržel jen do třetí minuty. Favorita zaskočil Divoký. Domácí celek hrál pozorně, obětavě a byl PCO zdatným soupeřem. Favorit jednogólové manko smazal až v jedenácté minutě zásluhou Benáta. Stejný hráč vzápětí dokonal obrat ve vývoji skóre. Krátce před poločasem dostal dvouminutový trest kapitán PCO Radim Pouzar a v úvodu druhého dějství přesilovku využil Marek. Euforie vydržela jen krátce, hned v následující minutě opět Benát poslal PCO do vedení. Parožáci ještě jednou dokázali díky Markovi vyrovnat, ale radost vydržela opět jen chvíli. Petr Benát čtvrtým gólem opět domácí hráče zmrazil. V posledních minutách pak postup favorita jistili góly Pouzara a Hrice.

Podstatně méně gólů padlo ve druhém čtvrtfinále. V prvním poločase dokonce gól nepadl ani jeden jediný. De Número přečkalo i oslabení při dvouminutovém trestu Ondřeje Kouby. Skóre se změnilo až v poslední třetině zápasu. Škorpiony poslal do vedení svým prvním gólem na turnaji Petr Vnuk. Vyrovnaný souboj však pokračoval dál a čtyři minuty před koncem srovnal skóre Doubrava. Paní Štěstěna se však nakonec přiklonila na stranu budějovického týmu, kterému zajistil postup minutu před koncem Martin Škoda.

Ambiciózní Redbul a Větříňští Bombarďáci, to bylo třetí čtvrtfinále. V deváté minutě vstřelil úvodní gól „Redbulák“ Lerch a po dalších gólech Slavíka a Hrachovce vedl budějovický tým v poločase již rozdílem tří branek. Začátek druhého poločasu se ovšem odehrál v režii Bombarďáků, kteří se po gólech Weinharda a Gutheise dotáhli na rozdíl jediného gólu. Nejlepší střelec David Radouch pak vrátil svému týmu dvoubrankové vedení, ale vzápětí opět Weinhard snížil a drama bylo až dokonce. Postup Redbulu nakonec ztvrdil svým gólem Vojtěch Vejvar.

Taktická bitva byla k vidění v duelu Sin city a Parohem teamem. Především v prvním poločase moc šancí k vidění nebylo. Hráči obou týmů hráli pozorně, obezřetně, chtěli se vyvarovat laciných chyb. A tak nebylo divu, že první poločas gól nepřinesl. Ani po obrátce se pytel se šancemi neroztrhl, i když je pravdou, že šancí bylo více. Ve 22 minutě poslal Sin city do vedení Pavel Svoboda, ale vzápětí ranou pod břevno srovnal stav prvním golem na turnaji Josef Gondek. Tři minuty rozhodl o postupu Sin city dorážkou Příhoda. Závěrečná power play kýžené vyrovnání Parožákům nepřinesla.

PCO - Junior 6:3, Benát 4, Pouzar, Hric – F. Marek 2, Divoký,

De Número - Škorpioni 1:2, Doubrava – Vnuk, Škoda,

Redbul - Bombarďáci 5:3, Lerch, Slavík, Hrachovec, Radouch, Vejvar – Weinhard 2, Gutheis,

Sin City - Paroh 2:1, P. Svoboda, Příhoda – Gondek,

semifinále

Semifinálové souboje slibovali vyrovnanou parádní podívanou. A vskutku tomu bylo tak. V prvním duelu na sebe narazili týmy ze základní skupiny A. PCO v sobotu Škorpioni porazilo těsně 2:1. Během prvního poločasu obhájce prvenství neponechal nic náhodě a třemi góly svému soupeři výrazně odskočil, když se do černého trefili postupně Hačka, Hric a Benát. Ve druhém poločase si favorit hlídal svůj náskok, který navíc pět minut před koncem navýšil Rožboud. Gólů se ale nakonec dočkali i Škorpioni, když se nejprve trefil Vnuk a v poslední minutě snížil na rozdíl dvou branek Tomek. Poslední slovo měl ale zkušený Petr Benát, který potvrdil postup PCO do finále.

Nástup do druhého semifinále vyšel na výbornou Redbulu. Po gólech Radoucha a Hrachovce vedl v páté minutě už 2:0. Sin city se v koncovce prosadilo až v poslední minutě prvního poločasu, když se po ruce v brankovišti pískala penalta, kterou Josef Příhoda proměnil. Kdo však po změně stran čekal drama, musel být zklamaný. Budějovický tým odskočil po dalších trefách už na 4:1 a Sin city se nedařila ani hra bez brankáře. Rázem bylo skóre hrozivé 8:1. Definitivní podobu výsledku dal v posledních vteřinách Marek Pomeje, který snížil na konečných 8:2.

PCO - Škorpioni 5:2, Benát 2, Hačka, Hric, Rožboud – Vnuk, Tomek,

Redbul - Sin City 8:2, Radouch, Vejvar, Lerch 2, Hrachovec, Staněk – Příhoda, Pomeje,

o medaile

O třetím místě se mezi zklamanými semifinalisty rozhoduje tradičně v penaltovém rozstřelu o pěti sériích. Letos tomu bylo ovšem jinak. Týmy po vzájemné dohodě sehrály klání na jedenkrát deset minut. Už ve druhé minutě poslal Škorpioni do vedení povedenou ranou Miroslav Matěják, pro kterého to byl první zásah na turnaji. V polovině zápasu Petr Vnuk zvýšil na 2:0. Při závěrečné hře bez brankáře se děly věci. Nejprve Peterek snížil na 2:1, ale vzápětí vrátil dvoubrankové vedení Škorpiónům Rostislav Tomek. Ani to však ještě nebylo vše. Marek Pomeje znovu vykřesal pro Sin city jiskérku naděje, kterou záhy sfoukl Kryštof Kadlec.

Škorpioni - Sin City 4:2, Matěják, Vnuk, Tomek, Kadlec – Peterek, Pomeje,

Finále bylo tím nejlepším vyvrcholením sedmnáctého ročníku kaplického turnaje konaného pod názvem ŽIŽKA podlahy Cup. PCO s Redbulem svedlo parádní podívanou. V šesté minutě byl Redbulu vyloučen Staněk a PCO mělo přesilovku. Paradoxně však inkasovali, když své kvality prokázal v koncovce David Radouch. Stav a skóre srovnal ve čtrnácté minutě Hačka, ale v přestávce měl o gól navrch Redbuláci, když jim vedení zajistil Ivo Horák. Ještě před přestávkou obdržel dvě minuty kapitán PCO Pouzar a krátce po změně stran využil přesilovku Martin Slavík – 1:3. Hříšník Radim Pouzar snížil na 2:3, ale soupeři vrátil vedení střelou na bližší tyč Vojtěch Vejvar, gólman Pícha neměl čisté svědomí. Jenomže hned v následující minutě opět Pouzar snížil na kontakt a ve 22 minutě vyrovnal na 4:4 Ondřej Hačka. Čtyři minuty před koncem pak obrat dokonal Petr Benát – 5:4. Perně vybojované vedení si PCO si přes veškerou snahu soupeře pohlídalo a po závěrečné siréně se jeho hráči radovali z obhajoby prvenství a celkově již devátého titulu.

PCO - Redbul 5:4, Pouzar, Hačka 2, Benát – Radouch, Horák, Slavík, Vejvar,

Sedmnáctý ročník tradičního turnaje je již minulostí. Hráčům PCO se podařilo obhájit loňský titul, když zvládlo finálovou těsnou bitvu a celkově zvítězili již podeváté. Nebyla nouze o překvapení, k vidění byli krásné góly, parádní gólmanské zákroky. Nejlepším střelcem se stal již počtvrté v řadě David Radouch z Redbul Stars, který nastřílel čtrnáct gólů, o pět více než loni. Nejlepším brankářem byl vyhlášen gólman celkově třetích Škorpiónů Lukáš Coufal. Velice těžké bylo zvolit nejlepšího hráče turnaje, kandidátů bylo hned několik. Nakonec padla volba pořadatelů na člena vítězného týmu Petra Benáta. O jedinou kaňku se postaral tým Holotrci ČB, který se v sobotu na turnaj bez omluvy nedostavil a jaké bylo pro pořadatele překvapení, když se druhý den hráč, který měl dát dohromady tým, objevil v dresu Velešína...

Velké poděkování si zaslouží dvojici rozhodčích, jmenovitě Pavel Hladík a Daniel Křížek, kteří odřídili celý maraton 36 zápasů. Pořadatelé děkují všem sponzorům a všem těm, kteří se podíleli na bezproblémovém průběhu sedmnáctého ročníku. Zvláštní poděkování si zaslouží i generální sponzor kaplického turnaje.

Tabulka střelců: 14 – Radouch (Redbul), 9 – Pouzar (PCO), 8 – Benát (PCO), 6 – Příhoda (Sin City), Lerch (Redbul), 5 – Tomek (Škorpioni), P. Svoboda (Sin City), Hric (PCO),


Pořadí a soupisky týmů:

1. PCO

David Pícha, Radim Pouzar, Petr Benát, Roman Lengyel, Stanislav Rožboud, Jakub Hric, Jiří Hrbáč, Ondřej Hačka,

2. Redbul Stars

Radim Staněk, David Radouch, Martin Slavík, Ivo Horák, Daniel Lerch,Václav Hrachovec, Vojtěch Vejvar,

3. Škorpioni České Budějovice

Lukáš Coufal, Petr Vnuk, Miroslav Matěják, Kryštof Kadlec, Jan Krejčí, Rostislav Tomek, Martin Škoda, Vít Marek,

4. Sin City team

Michal Trnka, Jan Pintér, Pavel Svoboda, Jiří Kladrubský, Ondřej Svoboda, Josef Příhoda, Marek Pomeje, Stanislav Peterek,

5. De Número Kaplice

Jakub Vachuta, Josef Doubrava, Ondřej Kouba, Jakub Kubík, Milan Sycha, Jan Krenauer, Šimon Štifter, Lubor Kitzler, Stanislav Přívratský,

6. Bombarďáci Větřní

Pavel Šilhán ml., Martin Sivák, Rudolf Weinhard, Jan Kališ, Miroslav Ješina, Petr Bordáč, Martin Pils, Karel Pícha, Petr Gutheis, Vít Ohnsorg,

7. Paroh Junior team Kaplice

František Říha ml., Jan Štrbačka, Matěj Švec, Martin Dudák, Jiří Divoký, Tomáš Tauber, Dan Pál, František Marek, Dominik Tůma,

8. Paroh team Kaplice

František Říha, Pavel Jirka, Josef Gondek, Karel Krůček, Robert Daniel, Marek Urazil, Artur Goretki, Petr Janura, Jakub Lesňák,

9. FC Laxní přístup

Ladislav Kuzma, Pavel Beránek, Lukáš Pulec, Tomáš Sedláček, Jan Smolen, Josef Ševčík, Matouš Kouba, Patrik Micák, Milan Horák, Patrik Sedlic,

10. Dragons team

Filip Přibyl, Jan Baštář, Radek Tomáš, Jan Goldfinger, Silvestr Gocala, Michal Goldfinger, Marek Hami, Martin Volf, Arnošt Preusler,

11. Neškrtnem si

Roman Vosejpka, Michal Blažek, Lukáš Hoffman, Zdeněk Kuna, Marek Pancíř, Petr Volf,

12. FC Velešín

Václav Ottenschläger, Kamil Gondek, Patrik Škuta, Jakub Smolík, Stanislav Šálek, Radek Holý, Karel Krejčí, Marián Hurný, Petr Fišer, Karel Zatloukal, David Pospíšil, Vlastimil Bašta,

13. FC Siberia

Tomáš Blažek, Jan Carda, Štěpán Pineau, Tadeáš Sedlák, Tomáš Kabele, Matyáš Rakušan, Daniel Skalický, Václav Míka, Viktor Kadlec, Vojtěch Faltýn, Lukáš Čáp, Petr Bena,

14. Red Devils Český Krumlov

Petr Zeman, Gregory Nasimov, Adam Novotný, Jan Rillich, Jiří Zeman, Jan Štaberňák, Zbyněk Rýpar, Jan Čermák,

15. Torpéda Kamenný Újezd

Martin Buczek, Viktor Kotalík, Tomáš Kučera, David Frnka, Martin Sládek, Jiří Komberec, Aleš Prokop,

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec