Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalový stadion v Táboře má novou tribunu

 
pátek, 7. prosince 2018, 10:51

Na východní straně fotbalového stadiónu v Táboře v Kvapilově ulici se v současné době dokončuje 1. etapa kryté tribuny pro téměř čtyři stovky sedících diváků.

Délka tribuny je 36 metrů, má 9 polí a 8  řad. Vstup je dvěma vchody od Jordánu.   Konstrukce tribuny je ocelová, podesty pro pohyb diváků jsou plechy s protiskluznou úpravou.

Pod tribunou vrcholí výstavba nezbytného sociálního zařízení pro muže, ženy a vozíčkáře. Jedná se zděnou vestavbu se samostatnými vstupy do zařízení z komunikačního chodníku za tribunou.

V předstihu byly k tribuně přivedeny přípojky vody, kanalizace a elektřina. Počátkem příštího roku budou osazeny plastové sedačky v modrobílých barvách fotbalového klubu.

Diváci se mohou těšit na první jarní domácí střetnutí Fortuna národní ligy s Jihlavou (10. 3. 2019), které budou moci sledovat již z krásného zařízení.

Nutno připomenout, že na zhotovení této tribuny přispělo vedení města finanční částkou ve výši 10 milionů korun. Za tuto významnou pomoc patří velké poděkování Městu Tábor od vedení fotbalového klubu a hlavně od diváků, neboť zvýší komfort při sledování utkání FNL.

Napsal(a) Karel Ilčík | Foto Jan Škrle