Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SKP ČB vyhrál Mektec Cup mladších žáků v Kaplici

 
středa, 5. prosince 2018, 09:47

V neděli druhého prosince se v Kaplici v hale ZŠ Školní uskutečnil pátý ročník MEKTEC Cupu pro hráče kategorie mladších žáků. Osmička přihlášených týmů byla rozdělena dvou čtyřčlenných skupin. Všechna utkání se hrála na 2x 10 minut. Základní část určila, které celky si to rozdají v tzv. křížovém semifinále. Celky z třetích a čtvrtých míst sehrály zápasy o 5. až 8. místo. Poražení z těchto duelů pak hrály o konečné sedmé místo, vítězové o páté, poražení semifinalisté o třetí a vítězové semifinále si to rozdali o celkový triumf na turnaji. Představily se tři týmy z krajského přeboru, jeden celek z divize a čtyři zástupci hrající okresní přebory Českokrumlovska a Strakonicka.

skupina A

V áčkové skupině se dal očekávat postup do semifinále od kaplického Spartaku a budějovického SKP. Ale hned v prvním zápase se výhra Kaplice rodila velice těžce. Hornoplánští neprodali svou kůži lacino. Tři body nakonec získal favorit, ale po hubené výhře 1:0. Budějovické SKP si hladce poradilo s Frymburkem. Pak ale stejně jako Kapličtí měli těžkou práci s obětavě hrajícími mladšími žáky Smrčiny a zrodila se nakonec překvapivá bezbranková remíza. Kapličtí si poradili s Frymburkem a pak se znovu zrodila netradiční bezbranková remíza v zápase s SKP. Frymburk si poté poradil s Horní Planou a obsadil v tabulce třetí příčku.

Kaplice - H. Planá 1:0, Plach

SKP ČB - Frymburk 6:1, Stehlík 3, Royt, Novák, Štěpka – Malina

SKP ČB - H. Planá 0:0

Kaplice - Frymburk 4:1, Dreiling 2, Plach, Seltsam – Malina

SKP ČB - Kaplice 0:0

H. Planá - Frymburk 0:3, Malina 3

1. FK Spartak Kaplice 2 1 0 5:1 7

2. SKP České Budějovice 1 2 0 6:1 5

3. FC Šumava Frymburk 1 0 2 5:10 3

4. TJ Smrčina Horní Planá 0 1 2 0:4 1

skupina B

Béčkem prošli bez ztráty kytičky hráči prachatického Tatranu. Postupně si poradili s Dražejovem, Křemží a Dobrou Vodou a do semifinále postoupili z prvního místa. O druhé postupové místo svedli souboj v posledním střetnutí skupiny Křemežští s Dražejovem. Zástupci českokrumlovského okresu stačila remíza, tým ze Strakonicka musel zvítězit. V páté minutě se semifinále přiblížilo Křemži, když vedoucí gól vstřelil Kadlec. Dražejovští ale o postup bojovali a pět minut před koncem zápasu vyrovnal Pelc. Druhý gól se jim však vstřelit nepodařilo a z postupu se radovala Křemže. Bez bodů zakončila základní skupinu Dobrá Voda.

D. Voda - Křemže 2:4, Suchan 2 – Hálek 3, Kadlec

Prachatice - Dražejov 7:1, Růžička, Černý 2, Mikulášek, Dejmek, Musil – Komárek

Prachatice - Křemže 3:1, Dejmek, Penzlstadler, Markytán – Hálek

D. Voda - Dražejov 3:6, Suchan 2, Dědina – Nováček 4, Komárek, Pelc

Prachatice - D. Voda 3:1, Markytán, Brom, Sova – Šneldorfer

Křemže - Dražejov 1:1, Kadlec – Pelc

1. FK Tatran Prachatice 3 0 0 13:3 9

2. Sokol Křemže 1 1 1 6:6 4

3. TJ Dražejov 1 1 1 8:11 4

4. SK Dobrá Voda 0 0 3 6:13 0

zápasy o umístění

Boje o konečná umístění odstartovali zápasy o páté až osmé místo.

Hned v tom prvním prokázali svou kvalitu zástupci strakonického okresu, když zdolali Hornoplánskou Smrčinu. Šára sice ještě dokázal vyrovnat, ale rychlá odpověď Nováčka nasměrovala Dražejov k zápasu o páté místo.

Druhý duel byl podstatně vyrovnanější a také napínavější. Po prvním poločase měli jednogólový náskok žáci Dobré Vody. Ve čtrnácté minutě Malina vyrovnal, ale v té samé minutě soupeř znovu odskočil díky trefě Dědiny. V závěru zápasu měli Dobrovodští k dobru již dva góly. Procházka sice ještě stačil snížit, ale na vyrovnání bylo příliš pozdě.

Semifinálové zápasy byly dramatické a velmi těsné. V prvním se střeli Kapličtí s Křemží. Soupeř srdnatě bojoval o postup do finále. V prvním poločase se diváci gólu nedočkali. Krátce po zahájení druhého dějství předvedl parádní individuální akci Filip Šedivý a zajistil tím, tak svému týmu finále, protože se jednalo o gól jediný. Hosté se snažili o vyrovnání, ale obrana v čele s brankářem Bartákem neinkasovala, a tak se hráči mohli radovat z boje o zlato.

I druhé semifinálové střetnutí mělo obdobný průběh. Výsledky v základní části spíše favorizovali Prachatické. Jenomže jim vázla kombinace, a to byla voda na budějovický mlýn. V osmé minutě vstřelil úvodní gól zápasu Adam Štěpka. Výsledek utkání byl otevřený i po změně stran a to až do samotného konce, ale vyrovnání se Tatran nedočkal. Tento výsledek znamenal, že ve všech čtyřech duel o konečná umístění dojde na reprízy zápasů ze základních skupin.

V souboji o sedmé místo se na gól čekalo až do samotného závěru prvního poločasu. Frymburk poslal do vedení Matěj Malina. Po změně stran se podruhé v zápase prosadil nejlepší střelec celého turnaje Matěj Malina a výhru 3:0 pak ztvrdil premiérovým zásahem Tomáš Matoušek.

Pak v repríze zápasu ze skupiny hrál Dražejov s Dobrou Vodou. Dopoledne se v divoké přestřelce 6:3 z výhry radovali hráči od Strakonic. Odveta však měla úplně jiný průběh. Pelc je sice záhy po zahájení střetnutí poslal do vedení, ale v poslední minutě první půle vyrovnala Zuzana Benešová. Dobrovodští pak po změně stran přečkali dvouminutové oslabení a s blížícím se koncem vstřelili i vítěznou branku. Jejím autorem byl Jakub Dědina.

Křemže se pak postavila do cesty silnému Tatranu. Ve čtvrté minutě poslal favorita do vedení Mikuláš Markytán. Pak ale po pěkné akci Křemežští vyrovnali, když na konci pohledné kombinace byl Tomáš Hálek. Ale poločasové vedení zajistil Prachaticím Václav Mikulášek. Mladší žáci Křemže ale bojovali a byli favoritovi více než důstojným soupeřem. O bronz bojovali až do samotného konce. Klid Tatranu zajistil až minutu před koncem Jan Růžička.

Bezbrankový stav vydržel do čtvrté minuty, kdy poslal SKP do vedení Adam Stehlík. Kapličtí bojovali, ale proti soupeři, který se ve vyřazovacích zápasech oproti duelům ve skupině viditelně zlepšil, neměli snadnou úlohu. Navíc v poslední minutě přidal druhou branku SKP Matyáš Royt. Po změně stran si Budějovičtí hlídali své vedení. Domácím se přes veškerou snahu nepodařilo finále vstřeleným gólem zdramatizovat, a tak se museli na domácím turnaji spokojit s celkově druhým místem.

o 5. – 8. místo

H. Planá - Dražejov 1:4, Šára – Nováček 2, Pelc, Roubal

Frymburk - D. Voda 3:4, Procházka 2, Malina – Dědina 2, Suchan, Bartuška

semifinále

Kaplice - Křemže 1:0, Šedivý

SKP ČB - Prachatice 1:0, Štěpka

o 7. místo

H. Planá - Frymburk 0:3, Malina 2, Matoušek

o 5. místo

Dražejov - D. Voda 1:2, Pelc – Benešová, Dědina

o 3. místo

Křemže - Prachatice 1:3, Hálek – Markytán, Mikulášek, Růžička

Finále

Kaplice - SKP ČB 0:2, Stehlík, Royt

Při závěrečném vyhlášení konečných výsledků pořadatelé nejprve ocenili individuální výkony. Nejlepším střelcem turnaje se stal Matěj Malina hájící barvy v konečném pořadí až sedmého Frymburku, který se trefil osmkrát. Nejlepším gólmanem pořadatelé vyhodnotili Ondřeje Bartáka, který nastupoval mezi třemi tyčemi stříbrného kaplického Spartaku. Při vyhodnocení nejlepšího hráče turnaje padla volba na Adama Stehlíka, který dotáhl svými výkony budějovické SKP až na příčku nejvyšší. Prokázal své nesporné fotbalové kvality a cena mu patří právem. Pořadatelé dále touto cestou děkují všem sponzorům, bez kterých by se nemohl pátý ročník turnaje uspořádat. Zvláště pak generálnímu sponzorovi. Ještě jednou velké DÍKY od pořadatelů. Poděkování si zaslouží i rozhodčí. Všechny zápasy odřídila trojice Václav Kuchař, Marek Urazil a František Říha mladší.

Nejlepší střelci

8 – Malina (Frymburk), 6 – Nováček (Dražejov), 5 – Hálek (Křemže), Suchan (D. Voda), 4 – Stehlík (SKP ČB), Pelc (Dražejov), Dědina (D. Voda)

Konečné pořadí a sestavy

1. SKP České Budějovice

Jakub Merta, Matyáš Royt, Adam Maurenc, Ondřej Vacek, Tomáš Novák, David Rychlý, Adam Stehlík, Filip Hartman, Adam Štěpka

2. FK Spartak Kaplice

Ondřej Barták, Adam Seltsam, Jan Kaňka, Pavel Dreiling, Michal Novák, Lenka Vaněčková, Filip Šedivý, Tomáš Plach

3. FK Tatran Prachatice

Václav Jůn, Tomáš Dejmek, Vojtěch Musil, Ondřej Brom, Radim Černý, Jan Růžička, Miroslav Sova, Ondřej Diblík, Mikuláš Markytán, Václav Mikulášek, Milan Penzlstadler

4. Sokol Křemže

Jakub Zeman, Jan Thám, Tomáš Novotný, Tadeáš Kmoch, Filip Reitinger, Miroslav Písek, Filip Kadlec, František Hrubeš, Tomáš Hálek, Matěj Andrlík, Stela Reitingerová, Sára Brabcová

5. SK Dobrá Voda

Aleš Klicman, Pavel Velebil, Jakub Dědina, Adam Suchan, Zuzana Benešová, Vítek Šneldorfer, Dominik Bartuška, Josef Postolka

6. TJ Dražejov

Jan Roubal, Pavel Kloud, Jakub Štván, Daniel Křivanec, Matthew Fiche, Oldřich Komárek, Michal Toninger, Tadeáš Pelc, Marek Sokol, Daniel Šimon Nováček

7. FC Šumava Frymburk

Václav Schneider, Jan Markovič, Mikuláš Brychta, Ondřej Pompe, Tomáš Matoušek, Kryštof Reif, Kryštof Procházka, Tomáš Pöschel, Matěj Malina

8. TJ Smrčina Horní Planá

Teodor Toman, Michal Kříž, Václav Svintek, Antonín Doubrava, Štěpán Jirsík, Lukáš Růžička, Marek Šára, Patrik Smažík

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama