Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko odvolalo trenéra Kamila Tobiáše

 
čtvrtek, 29. listopadu 2018, 20:52

Fotbalisty FC MAS Táborsko už ve FNL nepovede trenér Kamil Tobiáš. Po skončení podzimní části a půlroční štaci u A-týmu byl odvolán. Klub jedná o jeho nástupci.

Čtyřicetiletý Kamil Tobiáš usedl na lavičku loni čtrnáctého týmu uplynulé sezony druhé ligy v červnu, kdy vystřídal Romana Nádvorníka, jehož zlákala nabídka prvoligové Karviné. Tobiáš se přesunul k táborskému A-týmu od staršího dorostu.

V létě odešli za lepším klíčoví záložníci Nešický (Liberec) a Mrsić (Dynamo ČB), ale adekvátní náhrady se získat nepodařilo. Plán vyhnout záchranářským bojům a pohybovat se v klidném středu tabulky nevyšel.

Táborsko v šestnácti podzimních duelech vyhrálo pouze třikrát. Doma porazilo Vítkovice (4:2) a Znojmo (1:0), venku Sokolov (2:0). K tomu přidalo čtyři remízy a devět porážek. V konečném součtu stačilo 13 bodů na předposlední místo před Žižkovem (10) a s minimální ztrátou na nováčka Chrudim (14).

Kamil Tobiáš o gólu s Varnsdorfem v 91. minutě na 2:3
„Tohle není smůla. To jsou chyby, které nesmíme dělat, jinak nás potrestá každej.“

Vedení Táborska se po skončení podzimu rozhodlo trenéra Tobiáše odvolat. „Důvodem jsou neuspokojivé výsledky během podzimní části FNL a pouze třináct bodů po šestnácti kolech,“ řekl na klubových stránkách výkonný ředitel FC MAS Táborsko Josef Holub. „S trenérem počítáme nadále v klubové struktuře mládeže FCT,“ dodal Holub.

O složení nového realizačního týmu se těchto dnech jedná.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle