Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

U12 Dynama doma přivítala další kolo Boujami ligy

 
středa, 21. listopadu 2018, 15:13

Osm týmů z celé republiky, osm turnajů systémem každý s každým, to je Boujami liga. Projekt vymyšlený trenérem z FK Ústí nad Labem zavítal v neděli 18. listopadu do Českých Budějovic.

Tuto mrazivou, ale slunečnou neděli patřilo Složiště žákovským a přípravkovým kategoriím. Zatímco ve vytápěné přetlakové hale s umělou trávou třetí generace rozehráli prckové ročníku 2011 svými zápasy úvodní kolo Zimní Wolf Ligy, na venkovní umělce hostili kluci z U12 čtvrté kolo Boujami ligy. Osm týmů z celé republiky, zde odehrálo sedm těžkých zápasů systémem každý s každým, každý zápas 25 minut. Našim klukům se poměrně dařilo, ze sedmi zápasů 5x vyhráli a 2x prohráli.

A co je Boujami liga? Na začátku byla myšlenka ústeckého trenéra kategorie U12 Jirky Strnada, jak vytížit svůj tým v období, kdy se nehrají soutěže FAČR (v tomto případě Česká liga mladších žáků), tak aby kluci odehráli spoustu kvalitních utkání s podobně stejně kvalitními soupeři, a týmy aby byly z důvodu meziregionální porovnání konkurence z různých krajů Čech a Moravy. Jirka využil svých kontaktů mezi trenéry, se kterými se potkává na různých turnajích typu Ondrášovka Cup apod., oslovil sedm dalších týmů, vymyslel koncept dlouhodobé soutěže – kdy se všech osm týmů sejde jednou za měsíc na hřišti některého z nich (pokaždé jinde a všichni se vystřídají), kde se odehraje celodenní turnaj systémem každý s každým. Pořádající tým je povinen zajistit hrací plochy, rozhodčí a poskytnout všem týmům kvalitní zázemí, dále pak rodiče pořádajícího týmu se postarají o celodenní pohoštění pro hráče všech týmů. U soutěže se vede dlouhodobá tabulka, píší se střelci gólů. Po odehrání všech osmi turnajů proběhne závěrečné vyhlášení týmů a střelců. Další kolo Boujami Ligy se koná za měsíc v Šumperku.

V Akademii jsme s tímto systémem velmi spokojeni, hrajeme takto i dlouhodobou soutěž podobného formátu pro mladší kategorie nazvanou Miniliga, kterou založili pro změnu liberečtí trenéři. Pro naše týmy je to kvalitní zápasové vytížení s podobně kvalitními soupeři, kluci odehrají těžká utkání, máme porovnání s konkurencí z ostatních krajů České Republiky.

Výsledky z nedělního kola na Složišti:

SKD - FK Mladá Boleslav 1:0
SKD - 1. FK Pří­bram 2:1
SKD - FK Šumperk 1:4
SKD - FK Ústí nad Labem 1:4
SKD - FC Viktoria Plzeňˆ 2:1
SKD - FK Kolín 3:2
SKD - Footbal Talent Academy 2:0

Napsal(a) Dan Mikulička/Akademie SK Dynamo ČB | Foto SK Dynamo Akademie