Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 14. kole KP

 
středa, 14. listopadu 2018, 18:29

Víkendové 14. kolo přineslo nejvyšší výhru aktuálního ročníku přeboru. Sílu podzimního půlmistra Olešníku poznala Blatná, nováček si odvezl hrozivý debakl 10:2. První tři body z venku si v Oseku poměrně nečekaně připsal Protivín díky výhře 4:2. Oba nejsledovanější duely kola vyšly lépe hostům, Katovice zvítězily v Krumlově, Lom zase na hřišti Jankova.

Kompletní výsledky 14. kola krajského přeboru

TJ Osek – FK Protivín 2:4 (1:2)

Branky: 10. (pen.) a 82. Říský – 21. a 88. Bečvář, 44. (pen) Moravec, 69. J. Vorel. Rozhodčí: Koranda – Jarolím, Mach. Delegát: Brož. ŽK: 4:1 (Hoch 2, Říský, blatský – Říha). ČK: 1:0 (61. Hoch). Diváků: 50.

Osek: Kozlík – Krejčí, Carda, Blatský, Benda – Brabec, Kroupa, Hoch, Maroušek (23. Lávička) – Říský, Hosnedl. Trenér Jaroslav Voříšek.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Zb. Vorel, Mikulenka, Barbotkin – Bečvář, R. Vojta, Moravec (90. Bartuška), Říha, König (80. Hála) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Říský – J. Vorel, Bečvář.

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Úvodní desetiminutovka nenasvědčovala, že by utkání mělo přinést nějaké komplikace. Opak byl pravdou. Po gólu z penalty naše tempo opadlo a s chutí hrající hosté dokazovali, že fotbal hrát umí. Do poločasu svojí aktivitou otočili skóre. I po obrátce byli aktivnější, naopak naši hráči nedokázali nakopnout patřičné tempo. Navíc jsme Protivínu namazali na zbylé dva góly. Protivín s výborně hrajícím J. Vorlem zcela zaslouženě vyhrál.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Naši hráči měli velkou chuť v zápase uspět. Nezlomila je ani vedoucí branka domácích. Dřeli jsme a povedlo se zápas otočit. Za stavu 1:3 jsme sice nechali Osek převzít iniciativu, ale nakonec jsme si došli pro první venkovní výhru.“


FK Olešník – TJ Blatná 10:2 (6:1)

Branky: 23., 41., 71. a 88. Lafata, 13. a 45 (+1). Dudek, 26. Grobár, 36. Šíma, 53. Kouba, 85. Štos – 45. (pen.) Motyka, 89. Jícha. Rozhodčí: Polák - Herzog, Reisner. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:3 (Šahajda, Dudek – Machovský, Motyka, Čadek). Diváků: 72.

Olešník: Matoušek – Nygmet (62. Rožboud), Kalášek, Šahajda – Nýdl (62. Dráb), Heller, Grobár (46. Kouba), Lafata, Šíma – Dudek (80. Studnička), Štos. Trenér Roman Chlumecký.

Blatná: Chlanda – Machovský, Šejvar (46. Petrášek), Nový, Motyka – Mišiak, Prokopec (22. Čadek), Mikeš, Šilhavý, Křivanec (79. Levý) – Míka (62. Jícha). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Lafata, Dudek, Šíma – Chlanda.

Roman Chlumecký, trenér Olešníka:Prvních patnáct minut opatrných z obou stran. V 16. minutě po rohu hlavou Dudek na 1:0. Mezi 20. a 35. minutou jsme přidali díky naivní hře od Blatné další branky a bylo po zápase. O půli jsem klukům říkal, ať hrají dál v pohybu a nepodlehnou uspokojení výsledkem. Tím, že přidali další branky, mě potěšili a oni si také zápas užili.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: Těžko se hodnotí takový debakl. O tom, jak má Olešník ofenzivně laděné mužstvo, jsme věděli, a i se na to připravovali. Po prvním gólu v naší síti se nám bohužel vše připravené zhroutilo jako domeček z karet. Chyba byla, že jsme se za nepříznivého stavu neudrželi a proti tak kvalitnímu soupeři nedokázali hrát především ze zajištěné obrany. Otevřeli jsme domácím brzy naše zadní vrátka, což jim maximálně vyhovovalo. Hráče i přes vysokou prohru v tomto utkání nakonec musíme pochválit, protože byť o výsledku bylo už dávno rozhodnuto, tak všichni stále makali, nekoukali na výsledek a snažili se s domácími hrát pořád fotbal. Nyní se musíme dát rychle dohromady, hodit Olešník za hlavu, připravit se a zvládnout následující zápas doma.“


SK SIKO Čimelice – TJ Hluboká nad Vltavou 4:0 (2:0)

Branky: 20. Hovorka, 26. a 48. Hegenbart, 61. Listopad. Rozhodčí: Krauskopf - Albert, Hoch. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 4:2 (Řezáč, Hovorka, Rambous, Nosek – Maurer, Rubick). Diváků: 80.

Čimelice: Přibyl – Řezáč, Listopad, J. Viták, Pohnán (76. M. Viták) – Hegenbart, Káš (74. T. Zelenka), Převrátil, Říha (69. Nosek), Rambous – Hovorka (80. Řežábek). Trenér Jan Růžička.

Hluboká: Šiller – Kössl, Turek, Legdan, Čermín – Němec, K. Kadlec (60. Maurer), Stráský, Rubick, Jonáš (60. Valenta) – T. Adam (46. Křiváček). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Rambous, Hegenbart – nikdo.

Jan Růžička, trenér Čimelic:Připravovali jsme se na vysoké hráče Hluboké a jejich sílu ve vzdušných soubojích a při standardkách. To nám vyšlo a sami jsme dokázali dát tři góly po těchto situacích. Vyhráli jsme zaslouženě a přehrávali jsme soupeře hlavně po zemi a v záložní řadě. Hráči podali dobrý výkon. Tabulka se na konci neskutečně vyrovnává a je to boj o každý bod. Soutěž bude ještě zajímavá a my se budeme rvát dál.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Podali jsme nejhorší výkon za celý podzim, a proto nemáme ani bod. Bez nasazení se vyhrávat nedá. Snad se vzchopíme a porazíme doma Milevsko.“


FK Slavoj Český Krumlov – SK Otava Katovice 1:2 (0:1)

Branky: 88. Trapl -  33. a 67. Požárek. Rozhodčí: Přibyl - Kroutl, P. Šafránek. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:4 (Persán, Tauber – Chylík, Tušer, Hajdušek, Kagui). Diváků: 123.

Č. Krumlov: Trnka – Malý, Dudák, Švec, Svoboda (38. Strapek) – Persán, Tůma (38. Paráček), Novák, Sláma (83. Ješina) – Fischer (64. Filip), Tauber (78. Trapl). Trenér Václav Domin.

Katovice: Švehla – Toman, Hajdušek, Janoch, Chylík – Miklas (31. Zoubek), Tušer, Kagui, Repa – Uher (90. Hromíř), Požárek. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Trnka – Požárek, Hajdušek, Janoch, Toman

Václav Domin, trenér Č. Krumlova:Byl to zajímavý zápas. Hrálo se ofenzivně, ale hosté byli lepší, nedá se nic dělat. My jsme sice měli první šanci, ale pak si hodně zamakal gólman Trnka. Držel nás dlouho, nějak jsme před něj moc snadno pouštěli soupeře. Hosté si to vítězství zasloužili.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „První poločas skončil na vyložené šance 2:5 v náš prospěch, aspoň jeden gól jsme dali. Ve druhé půli jsme včas přidali druhý a zápas měli pod kontrolou. Malá ztráta koncentrace v přerušené hře nás stála v samém závěru čisté konto, ale jinak jsme domácí do šancí nepustili. V poli se hrál vyrovnaný zápas, ale obranu jsme měli pevnější a v útoku jsme byli nebezpečnější. Chtěl bych ocenit korektní rámec, ve kterém se zápas odehrál a k němuž přispěli všichni aktéři.“


Malše Roudné – TJ Dražice 3:2 (1:1)

Branky: 12. Hořejší (vlastní), 63. Goretki, 75. O. Otepka – 23. D. Štecher, 50. Novotný. Rozhodčí: Klátil - Lovětínský, Krčín. Delegát: Štuk. ŽK: 2:2 (O. Otepka, Píša – Novotný, D. Štecher). Diváků: 90.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Jurásek, M. Otepka, Škoda – Goretki (71. D. Vogl), V. Kadlec, O. Otepka, Samek – Píša, Vlk (78. Benda). Trenér Marcel Tomášek.

Dražice: Volek – Fara, Hořejší, Kouřil, Vlašín – Šimák, Fořt, Do Trung (76. Špale), D. Štecher, Novotný – Horka. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Kadlec – Horka, Šimák, Novotný.

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Chtěli jsme si napravit hlavně výsledkovou reputaci po minulém kole a hrát na vítězství. To se nám povedlo a šli jsme za tím od prvního hvizdu. Celý zápas nám dělal problémy zkušený Horka a nemohli jsme se s ním vypořádat. Do zápasu naskočili další dorostenci, kteří odvedli dobrou hru a vyrovnali se starším borcům. Dokázali jsme otočit nepříznivý výsledek a snad nám to pomůže v posledním utkání v Blatné.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „Roudné mě zklamalo. Čekal jsem, že nás ve velmi oslabené sestavě lehce porazí.  No a jejich výhra se rodila velmi těžce. Zlomový byl druhý vyrovnávací gól, který zaváněl ofsajdem. Ještě se na to musím podívat. Náš tým podal bojovný výkon. Pochválit musím Šimáka a Novotného. Doufám, že do příštího zápasu se nám alespoň někdo uzdraví a nebude nějaký další výlov rybníka. Bohužel i to je omluva na zápas.“


SK Rudolfov – TJ Jiskra Třeboň 3:0 (0:0)

Branky: 48. Šindelář, 50. Janák, 63. Maxa. Rozhodčí: Sebera - Krčín, Šafránek. Delegát: Vrzal. ŽK: 6:0 (Ryneš 2, Kuna, Jasenský, Žoček, Pouzar). ČK: 1:0 (61. Ryneš). Diváků: 100.

Rudolfov: Pícha – Žoček, Novotný, Hajný, Ryneš – Kuna, Jasenský, Maxa, Janák (82. Vejvar) – Šindelář, Pouzar (71. Vo Son). Trenér Otakar Matouš.

Třeboň: Kopecký – Hami, Lonsmín, Koktavý, Cimerhanzl (71. Tůma) – Matoušek (80. Schneider), Doležal, Vávra, Holzepl – Průcha (88. Michal), Růžička (55. Týnavský). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: celý tým, Šindelář, Maxa – Holzepl, Doležal.

Otakar Matouš, trenér Rudolfova:První poločas byl vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Nebylo to nějak takticky svázané, což bylo pro nás trenéry trochu na nervy. Rozhodl začátek druhé půle. My jsme dali rychle za sebou dva góly, pak jsme si to trošku zkomplikovali vyloučením Ryneše, ale přesto jsme přidali třetí branku a Třeboň do ničeho nepustili. Výborný výkon podal v útoku Jan Šindelář a výrazně znát je návrat Tomáše Maxy do sestavy. Důležité utkání jsme zvládli a zaslouženě vyhráli. Sice jsme v uvozovkách poskočili na čtrnácté místo, ale starosti máme pořád. Na závěr nás čeká nelehký zápas v Protivíně, kde samozřejmě nebudeme chtít prohrát. Počítat nemůžu s Rynešem.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „První poločas byl vyrovnaný, s několika šancemi na obou stranách, ovšem bez využití, a tak skončil bez branek. Naším záměrem to bylo v druhé půli urvat na fyzičku, jenže zaúřadovalo zkušené trio soupeře Šindelář, Pouzar, Maxa, které zařídilo poměrně brzy hrozivý třígólový příděl. Nepodařilo se nám korigovat výsledek ani v půlhodinové přesilovce. Nejsme v dobrém rozpoložení, přesto se pokusíme v posledním zápase uspět.“


SK Jankov – TJ Sokol Lom 0:1 (0:0)

Branka: 89. Jelen. Rozhodčí: Dunovský - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:1 (Rabiňák). Diváků: 130.

Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Bürger - Fajtl, Maršán - Dolejšek, Sedlic, Šebelka - Mužík (57. Issaka, 73. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Lom: Chylík - Rabiňák, Jelen, Trantýr, Vysušil (83. Voneš) – V. Císař (65. Kloc), Šimák (77. Kolací), Balogh, Janů (85. J. Císař) - Bosnyak (87. Mařík), Neužil. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Lošek, Sedlic, Maršán - Jelen, Trantýr, Vysušil, celý tým.

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Tentokrát jsme se potkali s velmi fotbalovým soupeřem, který má ve svém kádru šikovné individuality. My jsme svým herní projevem chtěli soupeři jeho hru, založenou na držení míče, znepříjemnit, ale zároveň jsme chtěli být nebezpeční i směrem dopředu. Šance v tomto utkání byly na obou stranách. Přesto ale Lom působil po většinu utkání fotbalovějším a vyzrálejším dojmem. Jsem toho názoru, že se hrálo poměrně kvalitní utkání, které mělo šťastnější konec pro hosty.“

Marek Císař, trenér Lomu: „Zápas jsme zvládli dobře. Hráli jsme trpělivě a zodpovědně. Vytvořili jsme si několik šancí a dlouho se nám je nedařilo proměnit. Nicméně za aktivitu, kterou jsme předváděli celý zápas, jsme byli odměněni v 89. minutě. To se po dobře zahraném rohu Kolacího trefil hlavou kapitán Jelen.“


FC ZVVZ Milevsko – Sokol Želeč 1:1 (1:1)

Branky: 40. Barda – 43. Pavličko. Rozhodčí: Macko – Peterka, Kotalík. Delegát: Eibl. ŽK: 1:1 (Kálal – Sokolt). Diváků: 80.

Milevsko: Pavel Dvořák – Hejl, J. Kosobud, Petr, P. Novotný – Paták, Marvan, Barda, Málek – Kálal, Sedlák. Trenér Miroslav Strnad.

Želeč: Blažek – Holub, O. Kosobud, Pavličko – Fiala, Švec, Kukučka (46. Barteska), Rabiňák, Prokeš -  Sokolt (80. Šindelář), Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Petr, J. Kosobud –  O. Kosobud, Brůžek, Barteska

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Pro nás je v momentální situaci bod zlatý, poslední zápasy hrajeme spíš na morál a nemáme moc možností. Je vidět, že soutěž není jednoduchá, takže když nám z už tak úzkého kádru vypadnou tři čtyři klíčoví hráči, je to obrovský problém. První poločas byl ještě vcelku vyrovnaný a oba týmy měly spíš takové pološance. Škoda, že jsme inkasovali po zbytečné chybě, kdy jsme mohli ukopnout balon do bezpečí, ale místo toho jsme udělali standardku a hosté z přímého kopu do přestávky srovnali. Ve druhé půli už byl soupeř aktivnější a vytvořil si šance, my jsme měli kliku, že jsme neinkasovali. Na druhou stranu dvě stoprocentní šance Patáka a Kálala volaly po gólu. Na poslední zápas jedeme na Hlubokou a chceme i přes naše těžkosti bodovat.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „V zápase jsme byli lepším týmem, především v závěru si vytvořili velký tlak, ale opět nás zklamalo neproměňování vyložených šancí.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle