Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Povedená domácí rozlučka Čimelic. S Hlubokou udeřily ze vzduchu

 
úterý, 13. listopadu 2018, 21:56

V posledním domácím utkání podzimní části KP přivítaly Čimelice fotbalisty z Hluboké nad Vltavou. Mužstvo z podzámčí na tom bylo v tabulce o trochu lépe než domácí a tak se očekával vyrovnaný zápas.

Domácí ale do zápasu vstoupili lépe. Již ve druhé minutě po přímém kopu Převrátila to zkoušel J. Viták, ale mířil vedle soupeřovy branky. V 17. minutě se do výborné šance dostal Říha, jehož slabá střela skončila v náruči brankáře Šillera. Domácí měli převahu a hosty prakticky k ničemu nepouštěli.

Ve 20. minutě vybojoval ve středu hřiště míč Říha, přihrál nabíhajícímu Hegenbartovi a ten svým centrem našel Hovorku, který otevřel skóre. O šest minut později zahrávali Čimeličtí rohový kop Převrátilem, na přední tyč si naběhl Hegenbart a rybičkou vstřelil druhou branku.

Od této doby se domácí stali pány na hřišti a soupeře k ničemu nepustili. Dvoubrankový náskok si tak udrželi až do konce prvního poločasu.

Třetí úder po přestávce

Druhou polovinu začali aktivněji opět Čimeličtí. Již ve 48. minutě po rohovém kopu Převrátila se dostal k míči opět Hegenbart a krásnou střelou pod břevno vstřelil třetí branku.

Ciprovi svšřenci přidali na obrátkách a snažili se o korekci skóre. V 56. minutě se do dobré šance dostal Rubick, ale jeho pokus hlavou skončil vedle branky. V 61. minutě pak domácí zahrávali přímý kop. Míč si postavil Řezáč a na jeho centr nejlépe zareagoval Listopad a přidal čtvrtý gól.

Hlubočtí se sice snažili o zkorigování pro ně nepříznivého stavu, ale proti dobře hrajícím a bránícím domácím hráčům tentokrát neměli žádnou šanci. Čimeličtí tak uhájili jasné vítězství 4:0 a opět se vzdálili od konce tabulky KP.

„Připravovali jsme se na vysoké hráče Hluboké a jejich sílu ve vzdušných soubojích a při standardkách. To nám vyšlo a sami jsme dokázali dát tři góly po těchto situacích. Vyhráli jsme zaslouženě a přehrávali soupeře hlavně po zemi a v záložní řadě. Hráči podali dobrý výkon,“ hodnotil spokojený kouč Čimelic Jan Růžička.

SK SIKO Čimelice – TJ Hluboká nad Vltavou 4:0 (2:0)

Branky: 20. Hovorka, 26. a 48. Hegenbart, 61. Listopad. Rozhodčí: Krauskopf - Albert, Hoch. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 4:2 (Řezáč, Hovorka, Rambous, Nosek – Maurer, Rubick). Diváků: 80.

Čimelice: Přibyl – Řezáč, Listopad, J. Viták, Pohnán (76. M. Viták) – Káš (74. T. Zelenka), Převrátil, Rambous, Říha (69. Nosek) – Hegenbart, Hovorka (80. Řežábek). Trenér Jan Růžička.

Hluboká: Šiller – Kössl, Turek, Legdan, Čermín – Němec, K. Kadlec (60. Maurer), Stráský, Rubick, Jonáš (60. Valenta) – T. Adam (46. Křiváček). Trenér František Cipro.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle