Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Peckáři vodňanské kapříky v jejich vodách neulovili

 
úterý, 13. listopadu 2018, 09:56

Lheničtí v posledním utkání podzimu ve Vodňanech s tamním FK vyšli bodově naprázdno. V něm pro zranění ze základní sestavy postrádali stopera Kopfa a útočníka Ilieva, po 12. kole v A skupině I. A třídy jejího nejlepšího střelce s 10 brankami.

A aby toho nebylo málo, již po půlhodině zápasu přišli, rovněž kvůli zranění, o Balicu. Přesto sehráli s Vodňanskými, kteří zpočátku měli o něco více ze hry, vyrovnanou partii. V ní o výsledku vlastně více méně rozhodly penalty (proměněná, neproměněná, nenařízená).

Domácí se již v 9. minutě ujali vedení po rozehrané standardce do šestnáctky, kde balon propadl k Yoni Girardeyovi a poslal svůj tým do vedení 1:0. Hosté se poté snažili po vyrovnání. Při jejich útočné snaze k němu také v 18. min. došlo. Při kombinační akci putoval míč od Berana k Pořádkovi, který našel před brankou ve výhodné pozici Pavla Prennera, ten zamířil přesně a bylo srovnáno – 1:1.

Poté docházelo k oboustrannému ohrožování branek, ale bez efektivního gólového zakončení. Ve 38. min. byla Lhenickým nabídnuta velká možnost jít do vedení, ale nevyužili ji. V trestném území byl totiž faulován Beran, avšak Pořádek nařízenou penaltu neproměnil. Gólman Novák vystihl směr jeho střely. Do konce prvního poločasu se ani jednomu ze soupeřů nepodařilo strhnout vedení na svou stranu, a tak se do toho druhého vstupovalo za smírného stavu 1:1.

Hned v úvodu druhého dějství se zrodila velká šance k dosažení rozdílového gólu zase pro domácí. Roli opět měl faul a pokutový kop. Jeho exekutor Luboš Kunc jej bezpečně proměnil a poslal Vodňanské znovu do vedení - 2:1. Jak se ukázalo, tato branka rozhodla o konečném výsledku tohoto utkání.

V 58. min. se hosté poprávu dožadovali další penalty, tentokrát za ruku ve vápně. Ale píšťalka v tomto případě zůstala němá. A když v dalším hracím čase ze vzniknuvších brankových příležitostí na obou stranách míč do sítě nezapadl, stal se průběžný brankový stav 2:1 i konečným. V podzimní derniéře nebyli Lheničtí horším týmem, podali dobrý výkon, ale všechny body do tabulky si připsali domácí.

Hodnocení utkání trenérem Ivo Čechem: „Ve Vodňanech jsme neodehráli úplně špatné utkání, byť jsme do něj nevstoupili dobře.  Ale stejně jako minulý týden jsme inkasovali po standardní situaci, kdy nám míč spadne do malého vápna. Začali jsme v jiném rozestavení než v minulých zápasech a poměrně rychle vyrovnali jak hru, tak i skóre, a myslím, že byli i živější než domácí. V některých momentech jsme potřebovali víc kvality na útočné polovině, abychom se dostali k zakončení. Přesto jsme měli po akci dobře hrajícího Berana výhodu pokutového kopu, který jsme bohužel neproměnili.
Vstup do druhého poločasu byl podobný jako do toho prvního, inkasovali jsme hned v první minutě z penalty. Zbytek poločasu jsme se snažili o vyrovnání, ale bohužel neúspěšně. Možná jsme měli zahrávat ještě jednu penaltu za ruku v pokutovém území domácích, ale k tomu už nenašel rozhodčí odvahu. Podle mého názoru jsme měli na to ve Vodňanech bodovat. Škoda, a zase jsme tam měli místa, kdy víc mluvíme, také škoda. Pořád si zvykáme na vyšší soutěž, určitě je na čem pracovat, a věřím, že budeme mít chuť přes zimu se zase posunout.“

FK Vodňany - SK Lhenice 2:1(1:1) 

Branky: 9. Girardey, 46. Kunc (pen.) – 18. Prenner. Rozhodčí:: Touch –Jevčák, R.Schwarz. ŽK: 1:3. Diváků: 80.

Lhenice: Dvořák – Trojan, Tůma, Dav. Kiš, Lukač (61. Pokorný) – Balica (23. Dom. Kiš), Prenner (85. Mrkvička), Beran, Málek, Mahák, Pořádek. Trenér Ivo Čech.

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein