Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Protivín se postavil na nohy v Oseku, půlmistr Olešník nadělil Blatné desítku!

 
sobota, 10. listopadu 2018, 14:53

Předposlední vystoupení první poloviny krajského přeboru zahájil v sobotu dopoledne duel mezi Osekem a posledním Protivínem, v němž se hosté radovali z prvního a zaslouženého vítězství na venkovním hřišti. Odpoledne se hrála další čtyři utkání 14. kola. Lídr Olešník vedl po první půli nad Blatnou už 6:1 a výsledek zaokrouhlil po přestávce na rovných deset. Roudné otáčelo průběh střetnutí s Dražicemi, Čimelice smetly vysoko Hlubokou a Katovice si upevnily druhou pozici výhrou v Č. Krumlově.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 14. KOLA KP


TJ Osek – FK Protivín 2:4 (1:2)

Branky: 10. (pen.) a 82. Říský – 21. a 88. Bečvář, 44. (pen) Moravec, 69. J. Vorel. Rozhodčí: Koranda – Jarolím, Mach. Delegát: Brož. ŽK: 4:1 (Hoch 2, Říský, blatský – Říha). ČK: 1:0 (61. Hoch). Diváků: 50.

Osek: Kozlík – Krejčí, Carda, Blatský, Benda – Brabec, Kroupa, Hoch, Maroušek (23. Lávička) – Říský, Hosnedl. Trenér Jaroslav Voříšek.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Zb. Vorel, Mikulenka, Barbotkin – Bečvář, R. Vojta, Moravec (90. Bartuška), Říha, König (80. Hála) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Říský – J. Vorel, Bečvář.

Osek vynesla vydařená série šesti zápasů bez porážky až na pátou příčku. Naposledy prohrál s vedoucím Olešníkem a proti poslední Protivínu byl velkým favoritem, ale tuhle roli dnes nezvládl. „My jsme dnes hráli jen prvních deset minut, pak převzali taktovku hosté a zcela po zásluze vyhráli. Nám se nedařilo vůbec nic. Kombinace, mezihra žádná, navíc se vyfauloval Hoch,“ uznal osecký trenér Jaroslav Voříšek, že soupeř byl lepší.

Přitom lepší začátek si Osečtí nemohli přát. Dobrý nástup korunovali vedoucí brankou, když hosté faulovali do šestnáctky vbíhajícího Hocha a nařízenou penaltu poslal přesně k tyči Jakub Říský. Protivín zvýšil obrátky a od té chvíle byl pánem na hřišti. Velké starosti dělal domácí obraně agilní Jaromír Vorel. V 19. min. zastavila jeho střelu tyč, dorážející Bečvář branku netrefil. Vzápětí si u brankové čáry pohrál s obránci a David Bečvář zblízka vyrovnal. 

Protivín dobře kombinoval a domácí do vážnější šance nepouštěl. V závěru poločasu zahrál jeden z oseckých obránců při odkopu před J. Vorlem rukou a penalta se kopala i na druhé straně. Jan Moravec ji kopl mazácky a hosté šli do kabin s vedením 2:1.

Po hodině hry byl vyloučen po dvou žlutých kartách domácí špílmachr Hoch, pro něhož podzim předčasně skončil. Přesilovku využili hosté už za devět minut, kdy kiks obrany potrestal ze samostatného nájezdu Jaromír Vorel. Vzápětí měl velkou možnost snížit domácí Lávička, ale sám před Hanusem trestuhodně nedal. Dočkal se až v 83. min. Jakub Říský, když odražený míč od tyče poslal do sítě. Poslední slovo ale patřilo Protivínským. Vorlovu hlavičku beci zblokovali, Mikulenka hlavičkoval po rohu vedle prázdné branky a do třetice už byl úspěšný David Bečvář, na jehož ránu z rohu vápna byl Kozlík krátký - 2:4.

FK Olešník – TJ Blatná 10:2 (6:1)

Branky: 23., 41., 71. a 88. Lafata, 13. a 45 (+1). Dudek, 26. Grobár, 36. Šíma, 53. Kouba, 85. Štos – 45. (pen.) Motyka, 89. Jícha. Rozhodčí: Polák - Herzog, Reisner. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:3 (Šahajda, Dudek – Machovský, Motyka, Čadek). Diváků: 72.

Olešník: Matoušek – Nygmet (62. Rožboud), Kalášek, Šahajda – Nýdl (62. Dráb), Heller, Grobár (46. Kouba), Lafata, Šíma – Dudek (80. Studnička), Štos. Trenér Roman Chlumecký.

Blatná: Chlanda – Machovský, Šejvar (46. Petrášek), Nový, Motyka – Mišiak, Prokopec (22. Čadek), Mikeš, Šilhavý, Křivanec (79. Levý) – Míka (62. Jícha). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Lafata – Chlanda.

Olešník si v posledním domácím zápase podzimu otevřel střelnici. Nováčka z Blatné lídr soutěže vůbec nešetřil, ale nutno dodat, že hosté to Olešníku hodně usnadnili.

„Prvních patnáct minut to bylo oťukávání. Kluky jsem připravoval na to, že Blatná hraje hodně silový, běhavý fotbal. Možná už první branka rozhodla,“ narážel domácí kouč Roman Chlumecký na Dudkovu hlavičku po rohu z 13. minuty, která znamenala stav 1:0. Blatná od té doby působila na hřišti místy až naivně.

„Oni nás napadali ve třech lidech. To bylo možná už od stavu 2:0. My jsme pak chodili pohodlně do brejků a prakticky do otevřené obrany,“ dodal Chlumecký.

Největší hvězda domácího celku David Lafata dnes zaznamenala čtyři branky. Vzala si na starost i tu v pořadí desátou. A to ještě brankář Chlanda několikrát zachránil před dalšími góly. Dvouciferný výsledek Blatná zkorigovala nejprve na konci první půle po ruce Grobára ve velkém čtverci z penalty Motykou a pak v samotném závěru střídajícím Jíchou.

Pro Olešník naprosto pohodlný zápas, Blatná je po překvapivé výhře nad Jankovem zpět na zemi.

SK SIKO Čimelice – TJ Hluboká nad Vltavou 4:0 (2:0)

Branky: 20. Hovorka, 26. a 48. Hegenbart, 61. Listopad. Rozhodčí: Krauskopf - Albert, Hoch. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 4:2 (Řezáč, Hovorka, Rambous, Nosek – Maurer, Rubick). Diváků: 80.

Čimelice: Přibyl – Řezáč, Listopad, J. Viták, Pohnán (76. M. Viták) – Káš (74. T. Zelenka), Převrátil, Rambous, Říha (69. Nosek) – Hegenbart, Hovorka (80. Řežábek). Trenér Jan Růžička.

Hluboká: Šiller – Kössl, Turek, Legdan, Čermín – Němec, K. Kadlec (60. Maurer), Stráský, Rubick, Jonáš (60. Valenta) – T. Adam (46. Křiváček). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Rambous, Hegenbart – nikdo.

Čimelice sice minulé kolo v Želči vyšly bodově i gólově naprázdno, ale zdá se, že zpátky nacházejí ztracenou formu. Na předešlé výhry s Protivínem a Třeboní domácí navázali kvalitním výkonem proti Hluboké.

Štěpán Říha mohl poslat v 17. minutě domácí do vedení, ale ve vyložené šanci poslal směrem k Šillerovi jen hodně pomalou střelu, s níž brankář Hluboké neměl problém.

Domácí měli silnou pasáž právě v druhé patnáctiminutovce, na šanci Říhy navázal ve 20. minutě Hovorka, který beze zbytku využil Hegenbartův centr – 1:0. Ve formě hrající Hegenbart se v 26. minutě změnil z nahrávače ve střelce a krásnou rybičkou po rohovém kopu zvýšil k radosti domácích na 2:0.

Také po obrátce byla aktivita na straně mužstva trenéra Růžičky, Hluboká nebyla ve své kůži, navíc ve 48. minutě už prohrávala 3:0. To si Václav Hegenbart vyčíhal na zadní tyči centr z přímého kopu a krásnou střelou pod břevno přidal svou druhou trefu v utkání.

V 52. minutě odmítl snížení stavu hlubocký Rubick, z dobré pozice hlavičkoval mimo. „Poslední branku jsme dali v 60. minutě. Karel Řezáč zahrával přímý volný kop, na zadní tyči kde se vzal, tu se vzal Listopad a počtvrté překonal Šillera,“ hodnotil s úsměvem domácí zpravodaj Josef Ťupa.

Za rozhodnutého stavu domácí polevili a nechali Hlubokou dostat se do hry alespoň pomocí přímých kopů. Brankář Přibyl si ale buďto s centry hravě poradil, nebo měla ofenziva Hluboké vychýlenou mušku.

FK Slavoj Český Krumlov – SK Otava Katovice 1:2 (0:1)

Branky: 88. Trapl -  33. a 67. Požárek. Rozhodčí: Přibyl - Kroutl, P. Šafránek. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:4 (Persán, Tauber – Chylík, Tušer, Hajdušek, Kagui). Diváků: 123.

Č. Krumlov: Trnka – Malý, Dudák, Švec, Svoboda (38. Strapek) – Persán, Tůma (38. Paráček), Novák, Sláma (83. Ješina) – Fischer (64. Filip), Tauber (78. Trapl). Trenér Václav Domin.

Katovice: Švehla – Toman, Hajdušek, Janoch, Chylík – Miklas (31. Zoubek), Tušer, Kagui, Repa – Uher (90. Hromíř), Požárek. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Trnka – Požárek, Hajdušek, Janoch.

Třetímu Krumlovu se v domácím prostředí v poslední době nedaří. Vylepšit nelichotivou bilanci chtěl ve šlágru kola s druhými Katovicemi, ale soupeř byl tentokrát nad jeho síly.  Hosté ze Strakonicka si vítězstvím v podzámčí upevnili druhou příčku, zatímco zelenobílí nevyhráli už šesté střetnutí po sobě. Druhá půlka podzimu jim nevychází podle očekávání.

A přitom muži trenéra Václava Domina mohli jít do vedení. Jenže po pokusu Persána zastoupila katovického gólmana tyč. Fotbal se hrál stylem nahoru dolů a na kontě Katovic rostl počet šancí. Ovšem Krumlov měl v brance Trnku, který držel jako skála. A to několikrát vzdoroval sám samojediný nájezdům Požárka, tomu několikrát, nebo Uhera.

Odolával až do 33. minuty, na něj konečně Michal Požárek vyzrál. Jenže tenhle gól domácí trochu nadzvedl. Podle nich předcházel úspěchu hostů jasný faul, když Požárek atakoval Švece před vápnem víc, než bylo zdrávo, a ten skončil na zemi. A katovický útočník se rázem ocitl sám před Trnkou, kterého zkušeně obstřelil. Rozhodčí to jako faul neposoudil a branka platila. I potom zajímavý fotbal pokračoval, ale do kabin šli spokojenější hosté. Předčasně opustili trávník pro zranění domácí Svoboda s Tůmou a po nich katovický Miklas.

Po změně stran se hosté starali hlavně o to, aby nedovolili slavojákům vyrovnat, ale přitom ve svém ofenzivním pojetí moc nepolevili. A protože Krumlovští po vyrovnání toužili moc, bylo pořád na co se dívat. Katovice hrály v pohodě a znovu se prosadil Michal Požárek. Dostal se k balonu a chytrým obloučkem přeloboval gólmana Trnku. Domácí byli za svou snahu odměněni dvě minuty před koncem. Skóre uzavřel střídající Daniel Trapl, který připravil Švehlu o šesté čisté konto – 1:2. Víc už toho ani jeden z týmů nestihl.

„Byl to zajímavý zápas. Hrálo se ofenzivně, ale hosté byli lepší, nedá se nic dělat. My jsme sice měli první šanci, ale pak si hodně zamakal gólman Trnka. Držel nás dlouho, nějak jsme před něj moc snadno pouštěli soupeře. Hosté si to vítězství zasloužili,“ zhodnotil utkání Václav Domin, trenér Č. Krumlova. Po Lomu porazily Katovice dalšího kandidáta na nejvyšší příčky. „Zahráli jsme velice dobře. V prvním poločase jsme pustili domácí prakticky do jediné šance hned na začátku. Ale měli jsme štěstí. Potom jsme si vytvořili mraky šancí, ale vychytal nás Trnka. Povedlo se nám překonat ho jenom jednou. Druhý poločas jsme měli pod kontrolou. Zvýšili jsme náskok, polevili jsme jenom jednou až těsně před koncem. Myslím, že se bylo na co dívat,“ řekl nám katovický kormidelník Roman Malý.

Malše Roudné – TJ Dražice 3:2 (1:1)

Branky: 12. Hořejší (vlastní), 63. Goretki, 75. O. Otepka – 23. D. Štecher, 50. Novotný. Rozhodčí: Klátil - Lovětínský, Krčín. Delegát: Štuk. ŽK: 2:2 (O. Otepka, Píša – Novotný, D. Štecher). Diváků: 90.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Jurásek, M. Otepka, Škoda – Goretki (71. D. Vogl), V. Kadlec, O. Otepka, Samek – Píša, Vlk (78. Benda). Trenér Marcel Tomášek.

Dražice: Volek – Fara, Hořejší, Kouřil, Vlašín – Šimák, Fořt, Do Trung (76. Špale), D. Štecher, Novotný – Horka. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Kadlec – Horka.

Obě mužstva se musela obejít bez několik stálic v sestavě. Roudné nahradilo distancovanou dvojici Cahyna (šest zápasů natvrdo) a Hála (tři) Juráskem s Kadlecem, v základu dostali šanci Samek a 17letý dorostenec Goretki. Dražice dorazily k Malši v improvizované sestavě. V bráně zaskočil 42letý veterán Volek, citelně scházeli marodi Veselý, Kromka a L. Stuchlík. 

Roudné si od prvních minut vytvořilo tlak a šance se rodily jako na běžícím pásu. Na rozdíl od posledního domácího zápasu se Želčí vázla koncovka. Jenom mladíček Goretki měl na noze dva góly. Přesto se ve 12. minutě radovali domácí, Samkův centr vyrazil Volek přímo do Hořejšího a vlastní gól otevřel skóre.

Hosté nastoupili v útoku s hrajícím trenérem Marianem Horkou, a ten dělal domácí obraně po celý zápas velké problémy. Poprvé zahrozil ve 20. minutě, kdy trefil jen Hřebejka a odražený míč poslal Fara z vápna do tyče. Za tři minuty už bylo srovnáno. Trestný kop Daniela Štechera ze strany skončil k překvapení bránících hráčů za Hřebejkovými zády.

Oboustranná ofenzivní podívaná přinesla další branky až po přestávce. Už po čtyřech minutách běžel domácí Goretki sám na Volka, ale obránci stačili včas hasit za překonaným brankářem. Vzápětí na druhé straně Kouřilův dlouhý aut prodloužil Horka a Petr Novotný u zadní tyče pohotově dorazil.

Domácí si nadále udržovali mírnou převahu a premiérovou trefou Artura Goretkiho po hodině hry vyrovnali. Pozadu nechtěly zůstat ani Dražice, a to se jim stalo osudné. Až příliš otevřely zadní vrátka a brejk v 75. minutě, na jehož konci byl úplně volný Ondřej Otepka, se nakonec ukázal jako rozhodující. „Hodně nás zlobil vepředu Horka, který byl nepřekonatelný ve vzdušných soubojích a prokázal, že je stále výborným fotbalistou. My jsme se snažili stále útočit, vytvořili si několik šancí a dovedli zápas k zaslouženému vítězství,“ poznamenal roudenský trenér Marcel Tomášek.     

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle (4x), Petr Vlasák (2x)