Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Táborská rezerva přivezla zvenku první body, žumpa u Ferdinandova pramene

 
čtvrtek, 8. listopadu 2018, 12:11

Táborské béčko zabralo venku v tom nedůležitějším utkání. První body získalo na půdě předposlední Dobříše a opustilo chvost tabulky. Čížová bez chybějícího kouče Staroby, za něhož úspěšně zaskočil u kormidla Radim Nečas, otočila vývoj střetnutí s Berounem. Soběslav platila daň za zbytečné chyby a z Tachova se vracela s prázdnou. S hradeckým nováčkem si v Mariánských Lázních pohrál rozhodčí Vyhnanovský. První dvě ze tří nařízených penalt odpískal za pouhé doteky na domácí hráče! Zase jednou byla cítit fotbalová žumpa…

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 13. KOLE DIVIZE A


TJ Sokol Čížová – Český lev-Union Beroun 3:1 (0:1)

Branky: 48. Janda, 67. Jirouš (pen.), 85. Krasnyanyk - 15. Sklenář (pen.). Rozhodčí: Čechlovský - Braun, Jansa. Delegát: Bláha. ŽK: 0:2 (Krčma, Poslední). Diváků: 100.

Čížová: J. Novák – Kočí, Fenyk, Rozhoň, Polodna – Krasnyanyk (88. M. Gregor), Dvořák, O. Gregor (90. Kasík), Lukeš – Janda, Jirouš. Mužstvo vedl Radim Nečas.

Nejlepší hráči: celý tým.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „První poločas jsme vytvořené šance neproměnili a naopak sami inkasovali podle mě z přísné penalty. Druhý poločas jsme výsledek otočili a zaslouženě vyhráli. I když soupeř měl za stavu 0:1 stoprocentní možnost zvýšit, naštěstí nás podržel brankář Novák. Za výkon chválím celé mužstvo.“


FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Jindřichův Hradec 1910 2:1 (0:1)

Branky: 75. Sadílek (pen.), 86. Kravar (pen.) – 5. Toman. Rozhodčí: Vyhnanovský - Lafek, Krejsa. Delegát: Kořínek. ŽK: 3:6 (Kravar, Pěček, Cinkanič – Jáša, Jindra, Králíček, Princ, Toman, Janák). Diváků: 180.

J. Hradec: Hejníček – Blažek, Janák, Jáša, Völfel – Kučera, Votava, Jindra, Králíček – Princ (87. Hájek), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Jáša.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Musím říci, že jsme neodehráli vůbec špatné utkání. Kluci z velké části plnili, co bylo nastaveno, a je jen škoda s ohledem na další vývoj utkání, že jsme po prvním dějství nevedli o tři branky. Jsem rád, že jsme to dohráli bez červené karty a bez zranění. K ostatnímu je zbytečné se vyjadřovat…“


MFK Dobříš – FC MAS Táborsko B 1:2 (0:1)

Branky: 48. Junek - 41. Talůžek (vlastní), 70. Postřihač. Rozhodčí: Haleš - Šob, Vokoun. Delegát: Novotný. ŽK: 2:3 (Talůžek, J. Šrain – Prošek, Radosta, Bouchal). Diváků: 180.

Táborsko B: Duchoň – Štefl, Bouchal, Peterka, Mikuláštík – Postřihač (80. Mischnik), Říha, Prošek, Pouček, Bryanta – Radosta. Trenér Karel Musil.

Nejlepší hráči: celý tým.

Karel Musil, trenér Táborska B: „Potřebovali jsme získat body, nahradit domácí ztráty. Vsadili jsme na zodpovědnou obranu, fotbalovou drzost našich dorostenců, dynamiku a agresivitu. V prvním poločase jsme nepouštěli domácí do zakončení, hrozili jenom standardními situacemi, výborně zahrávali dlouhé auty. Trpělivě jsme čekali na možnosti a vyráželi do rychlého brejku. To se podařilo po průniku Bryanta Kwaminy, a tak jsme se dostali do poločasového vedení.
Bohužel jsme zaspali vstup do druhého poločasu. Domácí na nás vlítli a vyrovnali. V této pasáži jsme měli problém udržet míč, ohrozit branku Dobříše. Tlak domácích sílil, vysunuli do útoku více hráčů, přesto jsme se postupně vrátili do utkání a opět začali více držet míč, kombinovat a zakončit útočnou fázi. V těžké pasáži se podařilo opět udeřit fotbalovou drzostí. Říha se uvolnil ve středu hřiště, kolmicí vysunul Postřihače a ten obstřelil brankáře.
Zbytek utkání byl více boj a nedůstojné zákroky na naše mladíky. Musím hráče pochválit za přístup a dodržení taktiky. Mladíci získali potřebné zkušenosti, sebevědomí. Soustředíme se na konec podzimu, výkon je třeba potvrdit v následujícím utkání.“


FK Tachov – FK Spartak Soběslav 3:1 (2:1)

Branky: 29. Kůžel, 35. Čížek, 73. Suchan (vlastní) - 45. Kutner. Rozhodčí: Cichra - Vnuk, Hocek. Delegát: Peteřík. ŽK: 0:1 (Kutner). Diváků: 150.

Soběslav: Nývlt – Chotovinský, Boháč, Suchan, Zeman – Podráský (46. Dvořák), Bouchal – Žalda (73. Vaněk), Kutner, Mazouch – Nohava (84. Smetana). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Zeman, Boháč.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „No, co říci k zápasu. V prvním poločase byl Tachov lepší, ale žádný tlak ani šance neměl. Vlastně dvakrát vystřelil na branku a prohrávali jsme 0:2. Kutner svým důrazem před poločasem snížil. Ve druhé půli jsme se zlepšili, vyrovnali hru. Zlomový moment přišel v 70. minutě, kdy po pěkné kolmici Bouchala, šel Dvořák sám na domácího gólmana, bohužel vyloženou šanci neproměnil, a za tři minuty přišel trest. Z nedorozumění Suchana s brankářem jsme si dali vlastní gól, vhodný spíš do silvestrovského pořadu a ne do divize. Tachovu jsme byli rovnocenným soupeřem, bohužel si zápasy prohráváme sami.“


Ostatní výsledky

TJ Přeštice - SK Aritma Praha 1:2 (1:0), 17. Strejček - 57. Macek, 69. Macháček.
SK Senco Doubravka - FK Admira Praha 0:6 (0:3), 6. a 14. Kurek, 61. a 81. Šimek, 10. Panýrek, 78. Čácha.
TJ Tatran Sedlčany - SK Klatovy 1898 2:3 (1:2), 30. Soldát, 72. Kvěch - 15. Bálek, 45. Tříska, 53. Pavlovič.
SK Rakovník - FK Hořovicko 2:1 (2:0), 11. (pen.) a 32. Sklenka - 84. Šmíd.

Napsal(a) Redakce | Foto repro TVcom.cz