Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Patnáctka Písku doma porazila Tempo a mladší žáci vyhráli na Dynamu

 
čtvrtek, 8. listopadu 2018, 11:00

Starší žáci odehráli domácí zápasy proti Tempu Praha a mladší žáci hráli svoje poslední podzimní mistrovské zápasy v krajském městě proti Dynamu České Budějovice.

ČDŽ U15A

FC Písek – FC Tempo Praha 2:0 (1:0)

Branky: 32. Kašpírek Jakub, 70. Tlapa Jan.

Sestava: Pešata Petr, Pícha Jan, Balogh Jiří [K], Kašpar Jakub 65´, Čibera Gustav 60´,Kapinus Jan, Carda Robert, Kašpírek Jakub, Tlapa Jan, Kačírek Matouš, Souhrada Martin 65. Střídali: Brož Matyáš 10´, Šperl David 5´, Kříž Martin 5.

Hodnocení trenéra Karla Syrovátky: „Zápas se odehrával od začátku ve vysokém tempu a šance si vytvořili oba týmy. Hrál se kombinační fotbal z obou stran. Kdy oba týmy se snažili hrát konstruktivně a do velkého rizika ve všech prostorách hřiště. Tempo si vytvořilo v prvním poločase šance ze standartních situací, kdy jsme byli pasivní v osobním bránění a nechali soupeři hodně místa. Po ne zrovna povedených třech zápasech, kdy se nám herně nedařilo, jsme se přiblížili ke hře, kterou se chceme prezentovat, a věřím, že na to navážeme v posledním mistrovském zápase a dalších přípravných utkáních do konce kalendářního roku.“


ČDŽ U14A

FC Písek - FC Tempo Praha 2:5 (1:2)

Branky: 13. Václavík Petr, 47. Baďura Rostislav (pen.) - 4. Mikeš Filip, 29. Nguyen Dang Dat (pen.), 43. Šimonovský Pavel, 58. Mikeš Filip, 68. Mikeš.

Sestava: Čechal Matěj, Václavík Petr 55´, Horba Valentin, Baďura Rostislav, Müller Richard, Mařík Michal 68´, Maroušek Marek, Dufek Fabian 43´, Hořánek Alexandr [K], Ředina Michal, Pergler Dominik. Střídali: Mareš Michal, Hejdánek Mikuláš 15´, Bláha Marek 3´, Matoušek Ondřej 27.

Hodnocení trenéra Rostislava Baďury: „Dílčí cíl kluků do utkání byl jeden a to útok na míč, ať při vlastní ztrátě, nebo při držení míče soupeřem. V první půli se hrál útočný fotbal na obě strany ve vysoké rychlosti se spoustou osobních soubojů a díky naší rychlejší reakci si kluci vytvářeli buď průnikovkou nebo centry ze stran příležitosti ke skórování a určitě si jich vytvořili více než soupeř. Ve finální fázi jsem postrádal větší odvahu v osobních soubojích a hlavně nápad, myšlenku něco změnit a to jak při finální přihrávce, tak při rozehrávání standartních situací. V tomto směru nám soupeř ve druhé půli jasně ukázal, že je rychlejší v myšlení a vnímání při herních situacích (chytřejší) a jeho kvalitnější řešení útočných situací vedlo k zaslouženému vítězství. I přesto chci kluky pochválit za předvedené výkony v plnění dílčích cílů a to zejména v 1. poločase. Když dokážou být v dalších trénincích a utkáních více vnímaví, více na sebe nároční, tak se to určitě projeví na jejich budoucích fotbalových výkonech. Bez práce nejsou koláče!“


ČLŽ U13A

SK Dynamo Č. Budějovice akademie - FC Písek 5:6

Branky: 23. Dvořák Kryštof, 40. Koloničný Tomáš, 58. Zevl Jakub, 62. Šturma Daniel (pen.), 88. Němeček Jan - 5. Keclík Štěpán, 12. Kuneš Radek, 26. Klimeš Filip, 28. Šípek Matyas, 39. Kohout Dan, 82. Kohout Dan.

Sestava: Jordán Matyáš, Kuchař Jiří [K], Klimeš Filip, Malát Jakub, Pikolon Samuel, Polanský Jakub, Šípek Matyas, Kohout Dan, Pavlíček Bivoj, Černý Adam, Habich Jiří, Kříž Jakub, Kuneš Radek, Pišna Tomáš, Keclík Štěpán.

Hodnocení trenéra Martina Kozáka: „Do zápasu jsme vstoupili dobře a vedli opět náskokem tři branek. Uspokojeni ze získaného náskoku jsme přestali dělat, co jsme si řekli, a přišlo oprávněné potrestání. Sice jsme zvítězili (díky větší fyzické vyspělosti), ale s herním projevem spokojeni nejsme a takto se v žádném případě nechceme prezentovat. Většina hráčů předvedla podprůměrný výkon a ve většině individuálních činností zaostávala za mladšími soupeři z Dynama.“


ČLŽ U12A

SK Dynamo Č. Budějovice akademie - FC Písek 7:8

Branky: 24. Krejčíček Adam, 48. Filip Petr, 51. Krejčíček Adam, 59. Čermák Matyáš, 76. Rozboud Vojtěch, 78. Krejčíček Adam, 87. Mašata Daniel - 12. Vaněček Miroslav, 16. Svoboda Šimon, 18. Kučera Aleš, 49. Šimeček Luboš, 58. Svoboda Šimon, 69. Novák Cristiano, 73. Brůžek Jan, 83. Šimeček Luboš.

Sestava: Hubáček Patrik, Charvát Matěj [K] , Kučera Adam, Kučera Aleš, Markovec David, Novák Cristiano, Pícha Jan, Schánělec Tomáš, Svoboda Šimon, Šátava David, Šimeček Luboš, Vacek Jan, Vaněček Miroslav, Brůžek Jan.

Hodnocení trenéra Radoslava Houdka: „Poslední podzimní zápas byl pro nás zároveň i nejhorším, který jsme doposud v České lize žáků odehráli. A to v prvních 20 minutách jsme soupeře do hry takřka nepouštěli, nebyl moc aktivní a tím přicházely naše šance, které jsme i dokázali proměnit a vedli jsme 3:0. Ale od té doby jsme šli neskutečně dolů, nic se nám nedařilo, vše odskakovalo od nohy a všude jsme byli druzí. Tím se domácí dostali do hry a byli hned aktivnější. Vznikalo hodně nepřesností, malá odvaha řešit situace individuálně a tak jsme bohužel jen míče vraceli domácím. Velkým problémem bych řekl, bylo i to, že kluci se vůbec nepovzbudili a chodili s hlavou dole. Dále jsme špatně řešili rozehrávku od brankáře, kdy i po neznalosti rozhodčího (první volné přihrávky v pokutovém území) jsme darovali domácím dvě penalty. Kluci i přes to vše dokázali vyhrát a bodově jsme to zvládli, ale bohužel herně velmi nepovedený zápas.“

Napsal(a) FC Písek | Foto Petr Brůha