Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští ovládli okresní derby a první Sokol S. Ústí vyprovodili čtyřmi krásnými góly

 
úterý, 6. listopadu 2018, 12:22

V ostře sledovaném šlágru kola před rekordní návštěvou zvítězilo přesvědčivě mužstvo domácích a připravilo vedoucímu celku tabulky druhou porážku v soutěži.

Úvod zápasu však patřil spíše kombinačně dobře hrajícím hostům, kteří si vypracovali již ve 3.min. první gólovou šanci, když tečovanou Hladíkovu střelu vykopl na poslední chvíli v neděli opět výborný gólman domácích Průša. V 5.min. se ocitl v šanci i Nikl, ale jeho hlavička šla těsně nad břevno Průšovy branky. Ve 14.min. dal o sobě vědět na druhé straně i chýnovský kanonýr Prášek, ale to se nejdříve zastřeloval, když po přihrávce Štillera jen těsně minul Sedloňovu branku.

V 19.min. ostře a zbytečně fauloval ve středu hřiště domácí Král sezimoústeckého Hladíka a mohl být rád, že viděl v ruce rozhodčího jen žluté napomenutí. Hned na to vykázal sudí Nedvěd asistenta trenéra hostů Šebka z lavičky za vulgární výroky na jeho adresu. Ve 23.min. se dostal po rychlém brejku hostující Irsa do výborné střelecké pozice, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla a asi třicítka příznivců Sokola S. Ústí na tribuně jen hlasitě vydechla…

Na druhé straně se ve 32.min. ocitl ve vyložené šanci chýnovský Sedlatý, ale místo umístěné střely do poloodkryté branky střílel prudce nad břevno Sedloňovy branky. Skóre se poprvé měnilo ve 35.min., kdy doběhl zdánlivě ztracený míč chýnovský Král, ideálně nacentroval na hlavu Práška (hostující obránci jej nechali nepochopitelně neobsazeného) a chýnovský kanonýr si v takových pozicích zpravidla dokáže poradit (1:0).

Hosté ale bojovali dál a ve 41.min. se jim podařilo zaslouženě vyrovnat, když Sazma zahrával z pravé strany trestný kop za „žlutý“ faul Štillera a nabíhající Brůžek na zadní tyči div, že neprotrhl za Průšou síť v domácí brance (1:1). Zřejmě klíčový moment utkání se pak ale odehrál v první půli ve druhé minutě nastavení, kdy zahrával z 20 metrů trestný kop Prášek a Sedloň byl na jeho přesnou střelu k tyči krátký, i když toho asi za desetičlennou zdí hráčů z obou celků mnoho neviděl a tak daleko veseleji se odcházelo na poločasovou přestávku domácímu celku (2:1).

Šťastná ruka při střídání

Druhý poločas začal velkou šancí hostujícího kapitána Hoffmanna, který postupoval ve 48.min. z úhlu sám na chýnovského brankáře, ale ten opět prokázal své kvality a míč vytěsnil na rohový kop. A v 56.min. byli hosté opět velmi blízko k vyrovnání, ale ani Nikl a po něm z bezprostřední blízkosti dorážející Hoffmann na Průšu nevyzráli. V 60.min. domácímu trenérovi Holotovi (těsně před utkáním se vrátil z dovolené v Egyptě) vydařilo střídání, když poslal na hrací plochu důrazného F. Zadražila a ten se mu odvděčil hned za dvě minuty třetí brankou, když se prosadil po centru Práška v hlavičkovém souboji s obránci a míč uklidil přesně k pravé tyči Sedloňovy branky (3:1).

Od té této chvíle již byli domácí hráči lepším celkem, postupně získali v poli převahu a hosté se již na nic prakticky nezmohli. V 73.min. ve druhé půli agilně hrající domácí Mareš, (nastoupil na postu defenzívního záložníka) nádherně unikl po pravé straně, stříleným centem hledal Práška, který útočil na svůj hattrick, ale nevyšel mu před odkrytou brankou o půl metru krok a tak se skóre ještě neměnilo.

V 79.min. fauloval za druhou žlutou kartu domácí Král a domácí dohrávali jen v deseti hráčích. Chýnovským to však vůbec nevadilo, neboť hráli dál útočně a další úprava skóre přišla hned v 82.min. A gól stál opravdu za to. F. Zadražil vybojoval na  útočné polovině míč, toho se zmocnil Mareš, ze dvou protihráčů si udělal v pokutovém území slalomové branky, dostal se až před brankáře Sedloně, počkal si, až si lehne a jen lehoučkým obloučkem poslal míč za jeho záda (4:1). Opravdu nádherná akce s výtečným zakončením! Zápas se jen dohrával a domácí hráči si v posledních minutách již jen užívali ovace od fanoušků.

Hodnocení zápasu trenérem Chýnova Holotou: „Začátek zápasu patřil spíše soupeři, starosti nám dělal svými přihrávkami za obranu především Brůžek, ale postupem času jsme se dostali do hry a byli jsme nebezpeční. Nejprve po krásném centru Krále hlavičkoval do sítě Prášek a v nastaveném čase první půle tentýž hráč proměnil trestný kop. O přestávce jsme si řekli, že musíme hrát maximálně zodpovědně a bojovat jeden za druhého. Do hry se dostal na pro něj nezvyklém místě hrající Mareš a vyšlo nám střídání. Dali jsme krásné čtyři góly, bohužel jsme ale přišli o vyloučeného Krále, který bude v posledním podzimním utkání ve Veselí chybět. Hráči si za dnešní kolektivní výkon zaslouží pochvalu. V derby byly emoce a nervozita, ale to k takovým vypjatým zápasům většinou vždy patří.“

Hodnocení zápasu asistentem trenéra S. Ústí Ladislavem Šebkem: „Z naší strany není dnes co hodnotit, Chýnov nás přehrál ve všech směrech a gratuluji mu k zaslouženému vítězství.“

FC Chýnov – Sokol Sezimovo Ústí 4:1 (2:1)

Branky: 35. a 45+2. Prášek, 62. F. Zadražil, 82. Mareš – 41. Brůžek. Rozhodčí: Nedvěd – Cigáň, Kabele. Delegát: J. Urban, ŽK: 5:5 (Král 2, Mareš, Mládek, Štiller – Sedloň, Sazma, Irsa, Vilímek, Říha). ČK: 1:0 (79. Král). Rohy: 8:6. Diváků: 160.

Chýnov: Průša - Zítek, Doubrava, Václ. Hruška, J. Hruška – Štiller (60. F. Zadražil), Mládek, (87. O. Hladík), Mareš, Sedlatý (90+2. Petrů) – Král, Prášek. Trenér Petr Holota.

Sez. Ústí: Sedloň – Brůžek, Pavel Sazma, Vilímek, Mrúz (65. Mrázek) – Říha, D. Hladík (69. Doubek), Hoffmann, Novotný – Nikl (57. Petr Sazma), Irsa. Asistent trenéra Ladislav Šebek.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 

Reklamní sdělení

Reklama