Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Podzimní tahák vedoucího tandemu A třídy vyhrála Nová Ves. Střídá v čele Lažiště

 
pondělí, 5. listopadu 2018, 20:04

Ve 13. kole I. A třídy, sk. A, se na stadionu v Lažišti odehrál šlágr mezi domácím FK a hostující Novou Vsí u ČB. V souboji o čelo tabulky se oba týmy musely obejít bez svých střelců Pěsty, respektive Procházky. Pro oba nováčky to byl premiérový střet v mistrovských soutěžích.

Úvod utkání byl seznamovací. Nikdo nechtěl udělat chybu, tak se hrálo opravdu opatrně. I přesto byli hosté v úvodu aktivnější, ale do vážnější akce se nedostali. První vážnější ohrožení některé z branek bylo až v 10. minutě, kdy po centru Nováka z levé strany netrefil v dobré pozici volný Neumann vůbec balon. Ve 12. minutě poslal Neumann míč do vápna, tentokrát z pravé strany, ale hlavička Janečka skončila mimo branku Tesaře.

Poté se hra vyrovnala, ale hrálo se spíše mezi vápny a gólmani moc práce neměli. Snad jen při standardních situací museli být na pozoru. Byl to spíše boj o střed pole, kde každé z mužstev chvilku tahalo za delší konec, ale brankové příležitosti nepřicházely.

Na další ohrožení branky si musela asi stovka diváků počkat až do samého závěru poločasu, kdy Bednár ve 43. minutě hodil rychle aut na Volmuta a ten pohotově zakončil. S jeho střelou neměl Bartizal větší problémy. Vzápětí střela Alberta byla již nebezpečnější, ale skončila těsně pravé tyče. Tak skončil první poločas, kde šancí bylo opravdu poskrovnu, tudíž branka ani padnout nemohla.

Druhý poločas byl již více otevřený a přišly i branky. První vážnější akcí se ukázali domácí. Sedláček si narazil s Volmutem, aby jeho střílený centr odvrátila novoveská obrana na roh. Za chvilku kontrovali hosté, kdy se do odraženého balónu opřel Holý, ale jeho projektil šel vysoka nad Tesařovu branku.

Sázka na brejky se vyplatila

Poté se hráči Nové Vsi stáhli a čekali na brejky. To se jim vyplatilo. Po jednom z nich odcentroval přes celou šířku hřiště za obranu Neumann a volný Novák prostřelil Tesaře. Za sedm minut bylo srovnáno. Vokatý našel na vápně Linharta, ten ideálně sklepl do uličky na Volmuta, který uklidil balon na zadní tyč.

V 68. minutě zahrávali hosté jeden z mnoha trestných kopů, kterého se ujal Novák. Na jeho centr si naskočil Janeček, ale opět těsně minul. V 75. minutě postupoval ze strany Janeček na Tesaře, tvrdě a přesně zakončil, ale tentokrát se ukázal domácí brankář a skvělým zákrokem držel šance Lažiště.

V 78. minutě při dalším brejku už udeřilo. Na dlouhý pas si naběhl Jiránek a přesný pasem našel volného střídajícího Trejbala, který střelou o břevno překonal bezmocného Tesaře. Poté vrhli domácí všechny síly do útoku, aby vybojovali alespoň bod. V 83. minutě stříleným centrem hledal Linhart volné spoluhráče před brankou. Jeho záměr mu překazil skluzující Kohout, který srazil balon rukou na roh, ale penalta se nepískala. K údivu všech přítomných ani rohový kop.

V 86. minutě po dalším brejku postupoval Prokop z ofsajdové hrany sám na branku, blafákem své sólo dokončil a zvýšil na 3:1. Tato branka vyvolala u domácích vlnu nevole, což hrálo do karet hostům. Ve zbytku zápasu se totiž fotbal již úplně vytratil. Polovinu zbytku času hosté proleželi a druhou polovinu prodiskutovali domácí hráči s rozhodčím. Na to nakonec doplatil i Makoš, který se nechal hloupě vyloučit za kritiku v době, kdy to již nic neřešilo.

Šlágr svazovala taktika

V Lažišti se hrál tentokrát fotbal, který byl hodně svázán taktikou. První poločas byl spíše bojem o střed hřiště s velkým množství osobních soubojů. Ten druhý, v němž byli hosté produktivnější, byl již zajímavější. Novoveští dali do zápasu více bojovnosti a nasazení, a tak vyhráli zaslouženě. V Lažišti se představili jako komplexní tým s výbornou obranou a rychlým přechodem do útoku. V jejich řadách se tentokrát nenašla žádná slabina. Domácím toho moc nedovolili, proto si odvezli tři body a zaslouženě je vystřídali na čele tabulky. Pouze polehávání na hřišti v průběhu celého utkání a některé teatrální pády se v této soutěži moc nevidí. To bylo asi jediným stínem hostujícího výkonu.

Lažišťským na konci podzimní části dochází dech. Není divu, jelikož tréninková docházka je opravdu mizerná. Za poslední měsíc absolvovali pouze čtyři tréninkové jednotky s minimálním počtem lidí, což je na I. A třídu opravdu málo. A když se k tomu nepřidá bojovnost, tak se těžko vyhrávají podobně vyrovnané zápasy.

Utkání se moc nepovedlo ani trojici rozhodčích v čele s divizním rozhodčím Tupým, když některými oboustranně kontraverzními výroky přilévala zbytečně olej do ohně v již tak vyhroceném utkání. Možná se stačilo držet hesla, že méně je někdy více.

V příštím kole hostí Nová Ves rozjetý Vimperk a bude chtít uhájit pozici podzimního krále. Lažiště zajíždí v podzimní derniéře do Bavorovic, kde musí hodně přidat, aby neztratilo i druhé místo.

FK Lažiště – TJ Nová Ves 1:3 (0:0)

Branky: 66. Volmut – 59. Novák, 78. Trejbal, 87. Prokop. Rozhodčí: Tupý – Lepič, Eibl. ŽK: 4:4 (Hojdekr, Vokatý, Sedláček, Stupár – Holý, Jiránek, Janeček, Kohout). ČK: 1:0 (90. Makoš). Diváků: 100.

Lažiště: Tesař – Bednár, Hojdekr (54. Linhart), Bízek, Albert – Makoš, Rauscher (86. Stupár), Macek, Volmut, Sedláček – Vokatý. Trenér Raušer.

Nová Ves: Bartizal – Vávra, Boháč, Pech, Kohout – Neumann (64. Trejbal), Češka, Holý, Novák – Jiránek (78. Prokop), Janeček (86. Graman). Trenér Pekárek.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama