Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov doma nezaváhal, s Týnem bral tři body

 
středa, 31. října 2018, 15:50

Lišov po remíze 3:3 s Planou nad Lužnicí měl podruhé za sebou výhodu domácího trávníku. Tentokrát žádnou bodovou ztrátu proti Týnu nedopustil a k zaslouženému vítězství nakročil třemi góly již v prvním dějství. V tabulce I. A třídy, skupiny B, se nováček z města nábytku vrátil na druhou příčku.

Po opatrném začátku se dopracovali k první šanci domácí a hned v sedmé minutě otevřeli skóre. Po nepřesném odkopu hostujícího Vladimíra Červenky zaútočil Werner, propasíroval míč před bránu na Kandla, který sám před brankou nezaváhal - 1:0.

Hosté odpověděli v 10. minutě tvrdou střelou Dvořáka, ale vedle. Vzápětí zaútočili domácí Lukáš Mlýnek i dorážející Petr Kandl, ovšem neprostřelili pozorného Vachutu, který s námahou vyrazil míč na roh. Ten zahrával Werner a posadil míč přesně na hlavu Bambuleho, který trefil náruč brankáře. V 17. minutě diváci poprvé zatleskali bratrské spolupráci Lukáše a Davida Mlýnka, jehož střela skončila vedle. Za dvě minuty měli velkou příležitost hosté, když agilní Dvořák prošel po pravé straně až k brankové čáře a poslal prudký centr po zemi podél brány. Nikdo z hostů jej ovšem neusměrnil.

Ve 22. minutě narůstající tlak domácích vyústil v pěknou kombinaci založenou Davidem Mlýnkem, který uvolnil vlevo za obránce Bambuleho, jenž z prvního doteku hledal před brankou volného Kandla. Ten ovšem na prudší i trochu nepřesný centr nedosáhl. Po dvou minutách domácí Červenka šikovně prostrčil míč mezi obránci na Kandla, jenž po převzetí míče tvrdě vystřelil, ale výborný Vachuta vytlačil míč nad bránu. Z levé strany roh zahrával Werner pravou nohou, míč po střele ze „skrumáže“ skončil opět v rohu. Ten zahrával opět Werner, tentokrát levou nohou vcelku nepovedeným, nízkým nákopem, který ovšem při dopadu na vlhkou trávu odskočil na ruku nešťastného Housky, a tak se domácí kapitán Bouchal po týdnu dostal opět k zahrání penalty. Tentokrát to neměl jednoduché, protože rozchytaný Vachuta vystihl směr jeho střely a míč vyrazil. Ovšem tak nešťastně, že spadl Bouchalovi k nohám a ten s menší námahou míč dorazil do branky - 2:0.

Ve 30. minutě se snažil odčinit své zaváhání Houska a tvrdě vystřelil, první střela byla sražena zpět k němu a jeho druhá skončila těsně vedle branky. Po chvilce jej napodobil Stejskal, jehož tvrdou střelu doprostřed branky Beneda bez problémů, chytil.

Do přestávky bylo rozhodnuto

Následně měli silnou desetiminutovku opět domácí, když Červenka uvolnil nabíhajícího obránce Shýbala, který tvrdou střelou trefil jen „do koše“ Vachuty. Po chvilce se opět tleskalo bratrské spolupráci bratří Mlýnků, ovšem zakončující Lukáš při střele ve skluzu otřel míč o tyčku a boční síť. Ve 37. minutě převzal míč David Mlýnek hluboko na své polovině. Prošel s ním i přes několik ataků soupeře, jichž se šikovně zbavil, až několik metrů před vápno a vyslal pěknou „pumelici“ pod víko Vachutovy branky – 3:0.

Soupeř byl několik minut nekoncentrovaný a ve 43. minutě přežil velkou šanci, kdy od půlky do přečíslení běželi Kandl, Grech a Werner na Meidla a Stoklasu. Nakonec jejich dobrou kombinaci „zazdil“ Werner, když sám před brankou asi ze 14 metrů překopl. První poločas pak v poslední minutě zakončila tvrdá střela hostujícího Lišky, kterou vyrazil dobře chytající Lukáš Beneda.

Druhý poločas začali domácí hrou na jistotu, a tak se hra zpočátku odehrávala mezi vápny. Hosté měli snahu výsledek korigovat, a tak si Beneda docela zachytal. V 54. minutě prošel opět Dvořák a z hranice vápna tvrdě vystřelil k tyči, domácí brankář ale vyrazil na roh. Po dvou minutách byla situace opačná, kdy na dobře kopnutý roh Wernera naběhl David Mlýnek a hlavou v pádu nechal vyniknout Vachutu. V 62. minutě vychytal i šanci Wernera, kterého dobře uvolnil Kandl. Následně se vyznamenal opět domácí Beneda, když včasným vyběhnutím „ukradl“ míč Dvořákovi, který šel od půlky sám na branku. Po několika minutách utaženou i umístěnou střelu Lišky vyrazil na roh.

Hosté pak už trochu rezignovaně zápas dohrávali. Když se v 84. minutě po dobré kombinaci na půlce vydal k sólu domácí stoper Jan Kándl a trefil tyčku branky, tak už se všichni domnívali, že se do konce nic nestane. Udeřilo však ještě z posledního útoku domácích, když po dobré kombinaci na půlce mezi Wernerem a Kándlem šel sám na Vachutu David Mlýnek a bezmocnému brankáři dal svůj druhý gól 4:0. Stal se tak střelcem zápasu a rozehřál 60 promrzlých, avšak vesměs spokojených diváků.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Myslím, že jsme utkání měli pod kontrolou. Důležité jsou pro nás hlavně tři body, jelikož nás čekají dva poslední těžké zápasy.“

SK Lišov – FK Olympie Týn nad Vltavou 4:0 (3:0)

Branky: 8. Kandl, 27. Bouchal (pen.), 37. a 90. D. Mlýnek. Rozhodčí: Formánek – Tauber, Pečenka. ŽK: 1:2 (Bambule – Šálený, Liška). Diváci: 60.

Lišov: L. Beneda – Shýbal, J. Kándl, Bambule, Leština – Werner, D. Mlýnek (78. Grech), Červenka (41. Vávra), L. Mlýnek (42. Grech, 85. J. Beneda) – Bouchal, Kandl (80. Formánek). Trenér Jiří Beneda.

Týn: Vachuta – Stoklasa, Meidl, Houska, Šálený, Liška, Tomka, Stejskal, Bindr, Červenka, Dvořák (79. Maruška). Trenér Jiří Orlíček.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov