Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S deštěm a mokrým trávníkem se lépe vyrovnali hosté

 
úterý, 30. října 2018, 20:36

V rámci 12. kola fotbalového přeboru Písecka se na zdejším hřišti střetly dva celky, které před týdnem nad svými protivníky vyhrály a získaly tak plný počet bodů. Oslov za výhru v Čížové nad místním béčkem v poměru 4:1, rezerva Hradiště doma přehrála mužstvo z Albrechtic nad Vltavou přesvědčivě 4:0. Na tyto výsledky dokázali navázat jen fotbalisté Hradiště, kteří tentokrát vstřelili na venkovním hřišti šest branek a domů si odvezli zasloužené vítězství.

Za stálého deště a na mokrém trávníku se hrál v prvním poločase vyrovnaný duel, ve kterém však domácí neustále dotahovali vedení soupeře. Skóre zápasu otevřel v 18. min. hostující Vodvářka, ale již za tři minuty bylo srovnáno. Za ruku hradišťského hráče ve vlastní šestnáctce nařídil rozhodčí pokutový kop a nejlepší střelec přeboru Petr Zajíček přesnou střelou srovnal na 1:1.

Po půlhodině hry se k vyraženému míči brankářem snadno dostal Zabloudil a pohotovou střelou poslal hosty znovu do vedení - 1:2. I tentokrát hráči Oslova našli rychlou odpověď, ve 34. min. střelu Picky brankář P. Novotný jen vyrazil a Zajíček byl ve správný čas na správném místě - 2:2. Když už domácí fotbalisté více mysleli na poločasovou přestávku, polevili v koncentraci a ve 44. min. inkasovali od Valacha gól do šatny - 2:3.

Druhá polovina zápasu se již hrála v režii hostujícího týmu, na jehož pohledné kombinační akce defenziva Oslova nestačila. Hradiště v rozmezí deseti minut přidalo další tři branky a po zbytek hracího času svůj slibný náskok pozorně kontrolovalo. Domácí se ještě snažili alespoň zmírnit svoji prohru, ale příležitosti Picky, Zajíčka, Charváta, Chocholeho a dalších gólem neskončily.

SK Oslov  - TJ Hradiště B 2:6 (2:3) 

Branky: 21. (pen.) a 34. Zajíček - 44. a 67. Valach, 18. Vodvářka, 30. Zabloudil, 57. Žalud,  63. Lapeš. Rozhodčí: Matura - Rinth, Kareta. ŽK: 1:0 (Picka). Diváků: 50.

SK Oslov: P. Kolář - Brož, Jos. Hubáček, Peklo, Pokorný - Říha, Charvát, Chochole, Štemberk - Zajíček, Picka. Střídali: D. Kolář, Brožka, D. Hubáček, Malíský, Čechota, Kuncl.

TJ Hradiště B: P. Novotný - Vepřovský, Jonszta, T. Žalud, Vladyka -  P. Žalud, Vodvářka, Valach, Zabloudil - Lapeš, Šefránek. Střídali Mir. Novotný a Výrostek. 

 
 
Napsal(a) František Bořánek | Foto František Bořánek
 


 
Reklama