Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice šly po vítězství nad Novou Včelnicí o příčku výš

 
úterý, 30. října 2018, 10:18

Ve dvanáctém kole I. A třídy se bernartičtí fotbalisté střetli s předním mužstvem tabulky z Nové Včelnice. Pro Bernartické to je doposud zcela neznámý soupeř, se kterým se ještě nikdy neutkali. Čekal je těžký zápas s mužstvem, které v minulém kole deklasovalo Dačice. Bernartice však přistoupily k tomuto utkání velice zodpovědně a ve vyrovnaném utkání díky dobrému závěru obávaného soupeře vysoko porazily.

Tým velmi dobře koučoval Pavel Schorník, který zastoupil v maďarských lázních rekreujícího se Petra Vašíčka. Utkání bylo od počátku vyrovnané a velmi zajímavé. Hra se ale odvíjela většinou uprostřed hrací plochy a jezdilo se nahoru a dolů. Domácí šli do vedení neuvěřitelným vlastním gólem hostujícího gólmana.

Po přestávce přidali po ukázkové kolmé přihrávce a nádherné koncovce druhý gól. Hosté však bojovali dále, po korigující trefě svého kanonýra převzali iniciativu a bylo jich plné hřiště. Utkání tak nabralo na obrátkách. Domácí však bezchybně bránili a podařilo se jim osm minut před koncem zvýšit svůj náskok na dvoubrankový. Výsledek nakonec pečetili v poslední minutě proměněným pokutovým kopem.

První střelu na bránu vyslal hostující L. Šlapanský v 7. minutě, ale bernartickému gólmanovi starosti nenadělal. Ve 12. minutě po Staňkově trestném kopu hlavičkoval Trantina vedle vzdálenější tyče. Po přihrávce Tomáše Češky zakončoval dobrou prudkou střelou Kloboučník, avšak mezi brankové tyče se nevešla.

Ve 31. minutě hostující kanonýr a nejlepší střelec skupiny Stanislav Pacholík vypálil z třiceti metrů těsně vedle pravé tyče. Poté se povedla parádní pumelice Rakovanovi z levé strany, včelnický brankář Votápek míč vyrazil do pole. Petru Homolovi se naskytla dobrá šance, když se dostal před brankáře. Nepodařilo se mu však díky ataku beka vystřelit a z dobré příležitosti nebylo nic.

Ke konci poločasu Bernartičtí hosty přetlačili k jejich pokutovému území a po sérii tří rohových kopu se jim podařilo ve 42. minutě jít poněkud kuriózním gólem do vedení. Adam Staněk zahrával z pravé strany rohový kop na přední tyč, brankář Ondřej Vopátek míč vyrazil pouze na tělo Pivka, od kterého se míč odrazil zpět k němu, avšak jeho snaha ho vleže chytit přišla vniveč a vypadl mu z rukou za brankovou čáru – 1:0.

Seznámení s N. Včelnicí dopadlo pro Bernartice skvěle

Druhý poločas začali aktivněji domácí. Ve 47. nezakončil v šanci Petr Homola. Dobrou a nebezpečnou střelu levačkou pak vyslal na Fučíkovu bránu L. Šlapanský, balon jen těsně minul vzdálenější tyč. Do dobré šance se dostal i Rakovan, jeho střelu po zemi gólman lapil. V 58. minutě se podařila domácím super akce. Staněk poslal kolmici na rozběhnutého na velkém prostoru operujícího Pavla Kloboučníka. Ten se prosmýkl mezi obránci a vyběhnutého gólmana parádním obloučkem přehodil – 2:0.

Velmi dobře a aktivně hrající Staněk přihrál P. Homolovi, jehož střelu vytěsnil gólman Vopátek na roh. Po jeho zahrání hlavičkoval stoper Novák vedle vzdálenější tyče. V 69. minutě po trestném kopu střílel velmi dobře Tuček, míč vyrazil bernartický gólman do pole.

Hosté se dočkali kontaktního gólu v 74. minutě a byl pro ně hodně důležitý. Po brejkové akci unikl po levé straně Ondřej Blažek a naservíroval míč do středu na Stanislava Pacholíka, který neatakován neměl nejmenší problém šanci proměnit – 2:1.

Od tohoto okamžiku začali hosté celoplošně presovat svého soupeře a téměř deset minut ovládali hrací plochu. Bernartice však v čele výborně chytajícím gólmanem a díky kvalitní obranné činnosti odolávaly náporu a podnikaly nebezpeční brejky. V 82. minutě se po jenom z nich dostal k míči Josef Peterka, trochu si pohrál s hostujícími beky, trefil míč levačkou přesně k vzdálenější tyči a zvýšil stav na 3:1.

To byl další důležitý moment pro další vývoj utkání. Hosté pochopili, že zvrat se konat nebude, svou aktivitu zvolnili natolik, že přenechali otěže již v pohodě hrajícím domácím borcům. V 86. minutě se naskytla příležitost skórovat Petru Márovi, který byl na hřišti jednu minutu, jeho střela však skončila nad bránou.

O minutu později postupoval sám na gólmana Rakovan, avšak nastřelil pouze jeho padající tělo. V poslední minutě byl v pokutovém území faulován Smrčina a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Tomáš Češka, přesnou prudkou střelou k pravé tyči zakončil parádní představení domácích před hrstkou značně prokřehlých diváků a stanovil skóre utkání na  4:1. Po rozehrání balonu uprostřed hřiště rozhodčí zápas ukončil.

K dalšímu zápasu zajíždějí Bernartice do Milevska, kde se v očekávaném derby střetnou s místní rezervou. Ta se na utkání určitě také těší, neboť její poslední dva zápasy byly vítězné a v tomto trendu budou chtít určitě pokračovat. Bude to velmi zajímavé a pro oko diváka jistě hodně atraktivní utkání. Hraje se v neděli 4. listopadu od 14 hodin pravděpodobně již na UMT. Všichni bernartičtí příznivci, a nejenom oni jsou na toto střetnutí srdečně zváni.

TJ Sokol Bernartice – TJ Nová Včelnice 4:1 (1:0)

Branky: 42. Ondřej Votápek (vlastní), 58. Pavel Kloboučník, 82. Josef Peterka, 90. Tomáš Češka (11) – 74. Stan. Pacholík. Rozhodčí: Svyatoslav Izugrafov – Nikola Průchová, Luboš Zabilka. Delegát: Vlastimil Šnajder. ŽK: 0:1 (81. Ondřej Blažek). Diváků: 52.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Psohlavec, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Peterka (85. Petr Mára), Smrčina – Staněk (71. Pěchota), Kloboučník (75. Kukrál), Petr Homola – Adam Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Nová Včelnice: Votápek – Hulík (61. Ondřej Šlapanský), Jaroš, Michal Pivko (K), Tuček – Blažek, Lubomír Šlapanský – Petráš, Hornát, Didek – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák