Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z Chrudimi veze Dynamo pouze bod

 
sobota, 27. října 2018, 14:44

Dynamo muselo na půdě nováčka soutěže dvakrát dotahovat a nakonec si veze z východu Čech jeden bod. Domácí nejprve vedli díky Šípkovi, za Dynamo srovnával Kladrubský. Ve druhé půli se za Chrudim trefil Řezníček, na což reagoval Ledecký. Utkání tak skončilo nerozhodnou remízou 2:2.

Oproti minulému utkání s Hradcem udělal trenér David Horejš jedinou změnu. Ofenzivního záložníka Petera Grajciara nahradil Patrik Čavoš. Do vedení se dostalo Dynamo už v šesté minutě, ale z branky se neradovalo dlouho. Po centru Kladrubského a následné hlavičky Ledeckého sudí zapískal ofsajd. O dvě minuty později přišla velká příležitost pro domácí. Sudí Hrubeš totiž nařídil pokutový kop.

Míče se ujal Jakub Šípek a nekompromisní ranou zavěsil – 1:0. Zvýšit mohl Ondřej Kesner, ovšem v dobré příležitosti minul. V závěru se dočkali pokutového kopu i Budějovičtí. Ve vápně fauloval brankář Mrázek a Dynamo mohlo srovnat. To se podařilo Jiřímu Kladrubskému, který se zachoval jako správný kapitán a vrátil svůj tým do hry o body – 1:1.

Do druhého poločasu vlétlo Dynamo naplno. Hned v první minutě vystřelil Filip Havelka a orazítkoval břevno chrudimské branky. Vedení domácím vrátil Vojtěch Řezníček. Opřel se do míče z voleje a povedenou ranou rozjásal domácí fanoušky – 2:1. Dvacet minut před koncem přišel na hřiště Peter Grajciar a nakonec se postaral i o další vyrovnání. Jeho centru využil David Ledecký a bylo to 2:2.

Pro domácí následně přišla velká nepříjemnost. Kvůli zranění nemohl pokračovat brankář Mrázek a do branky musel náhradní gólman Zíma. Dynamo mělo ve druhé půli převahu, ale rozhodující gól už vstřelit nedokázalo. Na hřišti nováčka z Chrudimi se tak muselo spokojit s jedním bodem.

MFK Chrudim – SK Dynamo Č. Budějovice 2:2 (1:1)

Branky: 9. Šípek (pen.), 50. Řezníček – 45. (+2) Kladrubský (pen.), 74. Ledecký. Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Vlček. ŽK: 2:1 (Mrázek, Sulík – Táborský). Diváků: 695.

Chrudim: Mrázek (77. Zíma) – Řezníček, Krčál, Drahoš, Mastík – Langr – Froněk, Vodrážka, Kesner, Hlavsa (65. Sixta) – Šípek (73. Sulík). Trenér Pavel Matějka.

SK Dynamo: Staněk – Kladrubský, L. Havel (73. Táborský), P. Novák, Helešic – Kovaľ (60. Wermke), Javorek (68. Grajciar), Čavoš, Havelka, Mršić - Ledecký. Trenér David Horejš.

Napsal(a) Filip Kortus/SK Dynamo ČB | Foto Ján Honza