Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prachatice nedotáhly poločasovou ztrátu na Strakonice

 
středa, 24. října 2018, 10:47

Junior Strakonice zvítězil v další kole I. A třídy v Prachaticích a udržel si druhou příčku v tabulce. Tatranu se nedaří, pět zápasů v řadě nevyhrál a propadl se na chvost tabulky.

Již ve druhé minutě založili Strakoničtí pěknou kombinační akci po pravé straně. Po ose Šrámek – Němeček – Máška následoval centr do vápna a Bálek ve skluzu dal do prázdné branky - 0:1. V 7. minutě střílel těsně vedle z vápna Zušťák.

První šance domácích přišla ve 25. minutě, leč jejich tvrdou a přesně mířenou střelu k tyči Lízal nadvakrát  zlikvidoval. Ve 31. minutě vyrazil po lajně Němeček, jeho prudký centr si tečovali do vlastní branky domácí, ale gól byl přiznán Němečkovi – 0:2. Od tohoto okamžiku převzali iniciativu domácí, ale branku Lízala neohrozili.

Úvod druhého poločasu byl ve znamení konce prvního poločasu, ale o ohrožení branky se postaral Junior, a to v 52. minutě. Máška se doslova probojoval s balonem až do vápna, ale jeho zakončení domácí brankář Hopfinger vyrazil nohou.

Tatran marně dotahoval

V 58. minutě se měnilo skóre ve prospěch domácích. Po nepovedeném výkopu se domácí zmocnili balonu a rychlým gólem Fišera nížili na 1:2. V téže minutě nastřelili domácí tyč. V 60. minutě dali hosté gól Máškou, ale pro ofsajd přihrávajícího Zušťáka neplatil. V 69. minutě podnikl Němeček další výlet po lajně, přesným centrem našel Mášku, a ten hlavou zvýšil na 1:3.

Pak převzali iniciativu opět domácí a také se jim v 86. minutě podařilo korigovat po pěkné kombinační akci Jurošem - 2:3. V 90. minutě domácí málem srovnali skóre, ale Lízal jejich radost překazil výborným zákrokem.

V nastaveném čase byl v akci opět Němeček, když se dostal přes dva hráče do vápna a třetí ho fauloval. Na penaltu se postavil Bálek, protože už Zušťák nebyl ve hře, a s přehledem ji proměnil na konečných 2:4.

FK Tatran Prachatice – FK Junior Strakonice 2:4 (0:2)

Branky: 58. Fišer, 86. Juroš – 2. a 90+2. (pen.) Bálek, 31. Němeček, 69. Máška. Rozhodčí: Tůma – Tauber, Nedvěd. ŽK: 0:5 (Čapek, Bálek, Frček, Lízal, Juhaňák). Diváků: 100.

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle