Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vzpouru týmů z konce tabulky dokonaly Čimelice. Body přivezly z Třeboně

 
úterý, 23. října 2018, 21:18

V dalším kole KP nastoupily Čimelice na hřišti Jiskry Třeboň. Domácí na tom jsou o něco lépe než Čimeličtí, a tak se čekalo, zda hosté proti domácímu favoritu uspějí, nebo ne.

Od počátku utkání byla hra zcela vyrovnaná. Ve 3. minutě po přímém kopu Čimelic hlavičkoval Hovorka nad branku domácích. Na druhé straně pak domácí Průcha rovněž hlavou mířil nad čimelickou branku. Hosté se postupem doby přece jenom více dostávali před branku domácích, ale ani střela Řezáče ve 21. minutě a Hovorky ve 36. minutě branku neohrozily.

Ve 42. minutě po chybné malé domů Čimelic se k míči dostal domácí Průcha a jeho střela nejdříve skončila na tyči branky. Z následné dorážky pak zcela lehce dopravil míč do sítě a domácí se tujali vedení 1:0. Tento stav vydržel až do přestávky.

Druhý poločas začali aktivněji Čimeličtí. Stále častěji se dostávali dopředu a začali dělat domácím problémy. V 52. minutě zahrávali hosté přímý kop z 18 metrů. Míč si postavil Převrátil a jeho přízemní střelu domácí brankář vyrazil před sebe. Toho využil Řezáč a dopravil míč do sítě a vyrovnal stav na 1:1.

Rozhodnutí padlo v závěru

Od této chvíle se pak Čimeličtí do soupeře doslova zakousli a neustále se tlačili před třeboňskou branku. V 54. minutě Zelenkova střela skončila nad. V 58. minutě po přímém kopu Čimelic hlavičkoval Listopad a brankář Skála vyrazil na rohový kop. V 66. minutě, rovněž po čimelickém přímém kopu, hlavičkoval Říha, ale pouze nad břevno. V 77. minutě pak hlavička Hovorky rovněž skončila nad brankou.

V 86. minutě pak na sebe vzal průběh utkání novic Hovorka. Uprostřed hřiště sebral míč, po levé straně utekl všem, domácímu brankáři nedal šanci a vstřelil druhou branku Čimelic – 1:2. V samotném závěru pak domácí obraně zamotal hlavu Varhan, přihrál Kášovi, který po obehrání dvou bránících hráčů nekompromisně střelou pod břevno stanovil konečný výsledek na 1:3.

Domácí tak potvrdili, že se jim doma moc nedaří, naopak Čimeličtí svou zlepšenou hrou hlavně ve druhé půli dokázali stav utkání zvrátit ve svůj prospěch.

Ohlasy z laviček

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Úkol zněl jasně, vyhrát. Začali jsme dobře, ale postupně se hra vyrovnala, přesto se nám podařilo jít v závěru půle důsledným Průchou do vedení. To nám vydrželo pouze do začátku druhého poločasu, když soupeř vyrovnal po dorážce přímáku. To s námi zacloumalo, protože od té chvíle jsme měli problémy i s jednoduchou rozehrávkou. Hosté využili našeho rozpoložení, měli nebezpečné akce a v závěru zaslouženě překlopili zápas dvěma brankami na svoji stranu. Musíme se rychle oklepat a celkově zvednout.“

Jan Růžička, trenér Čimelic: „Do zápasu vstoupili lépe domácí. My jsme se nemohli dostat do hry. Postupem času jsme hru vyrovnali a měli jsme šance Hovorkou a Varhanem. V závěru první půle jsme zbytečně inkasovali. Naštěstí jsme po pár minutách druhé části vyrovnali. Troufám si tvrdit, že jsme byli pak lepší a po zásluze zápas otočili. Body jsme moc potřebovali a jsme za ně moc rádi.“

TJ Jiskra Třeboň – SK SIKO Čimelice 1:3 (1:0)

Branky: 42. Průcha – 52. Řezáč, 86. Hovorka, 90. Káš. Rozhodčí: Lovětínský - Žemlička, Mach. Delegát: Štuk. ŽK: 1:2 (Lonsmín - Varhan, Říha). Diváků: 150.

Třeboň: Skála - Koktavý, Lonsmín, Cimerhanzl, Týnavský – Doležal (64. Schneider), Vávra, Franěk (84. Holý), Matoušek - Holzepl, Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Čimelice: Přibyl - Řezáč, Listopad, Převrátil, M. Viták - Hegenbart, Káš, Říha (80. Řežábek), Zelenka (70. J. Viták), Varhan – Hovorka. Trenér Jan Růžička.

Napsal(a) Josef Ťupa, redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama