Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Jankov dokonale využil přesilovku a z derby veze tři body

 
úterý, 23. října 2018, 11:07

Program 11. kola krajského přeboru ukončilo nedělní ostře sledované derby dvou týmů z horní poloviny tabulky. Hluboká nad Vltavou v něm hostila exdivizní Jankov a 65 minut byl k vidění vyrovnaný souboj. Poté přišla červená karta pro domácího gólmana Jiřího Šillera a následnou přesilovku hosté zvládli bravurně. Vstřelili dvě branky a dokráčeli si pro prestižní vítězství 1:3.

Oběma celkům chyběly některé opory. Trenér František Cipro musel oželet přítomnost Kössla, Hájka nebo Lovičky, Jankov zase postrádal Kroneisla, Zajíce a Mužíka. A dle očekávání zápas nabídl vyrovnanou partii.

Z té se jako první k několika dobrým šancím propracoval domácí tým. V 8.minutě po přímém kopu Kadlece se k dorážce na zadní tyči dostal Legdan, avšak zamířil nad branku. V 19.minutě to zkoušel střelou z hranice vápna druhý stoper Hluboké Turek, jenže mířil podobně jako jeho parťák. Vyloženou gólovku měli domácí o minutu později po hezké kombinaci na levé straně, po které přišla přihrávka k penaltovému puntíku, kde číhal nikým nehlídaný Zbyněk Stráský, leč v koncovce selhal a Pavelcovu branku taktéž přestřelil. Pavelec si tak na první ostrý zákrok musel počkat ještě další dvě minuty, kdy plodný úsek domácích zakončil střílející Kadlec, ovšem s první střelou mezi tyče si gólman Jankova hravě poradil.

Hosté se ve finální fázi hledali a proto si na první vážnější zakončení museli počkat až do 29.minuty. To pálil bez přípravy tvrdě Honner, jenže branku minul. Mnohem vážněji vypadala situace v 31.minutě. To si na Sedlicův roh naskočil Bürger, jehož hlavičku zachytil před brankou jeden z domácích hráčů, z následné dorážky v krkolomné pozici poslal Honner míč na břevno Šillerovy branky. Exjankovský Jiří Šiller musel ještě zasahovat proti přízemní střele Šebelky po výborné práci Maršána, střelu směřující k tyči ale dokázal vyrazit na rohový kop.

Na góly došlo po přestávce

V prvním poločase branka nepadla, to se změnilo záhy po příchodu z kabin. V 50.minutě poslal Sedlic rohový kop na hlavu Martina Popelky a to je skvělý hlavičkář - 0:1. Jankov se z vedení ovšem neradoval dlouho. Po třech minutách trefil Kadlecův centr do ruky v pokutovém území Fajtla a následnou penaltu sám Kryštof Kadlec bezpečně proměnil - 1:1.

Hostům mohl vrátit vedení zpět Patrik Sedlic v 58.minutě, jenže to by mu na přední tyči nesměly chybět v zakončení centimetry. Nejklíčovější okamžik zápasu přinesla 65.minuta. Na Maršánovu přihrávku do ofsajdového postavení Issakovi nejlépe zareagoval Sedlic a zpoza obránců se vydal vstříc domácí brance. Z té vyběhl taktéž Jiří Šiller, jenže u balónu byl pozdě, Sedlice nevybíravě sestřelil a zcela po právu uviděl z rukou sudího Peterky červenou kartu. Do branky tak musel náhradník Ondřej Brůha, jemuž místo uvolnil nejlepší hráč Hluboké Stráský. Následný přímý kop Dolejšek v branku nepřetavil, přesto od tohoto okamžiku vzali otěže utkání do vlastních rukou Jankovští a ve zbytku duelu byli jasně lepším týmem.

Z vytvořené převahy také vytěžili dva góly. Nejprve se radovali v 76.minutě po přesném centru Šebelky a umístěné hlavičce Vojtěcha Bürgera - 1:2. V táboře hostujících fanoušků bylo ještě veseleji v 80.minutě, kdy do pokutového území poslal pěkný balón Sedlic a Martin Popelka druhou trefou v utkání dal výsledku definitivní podobu - 1:3. Alespoň zkorigovat výsledek se pokoušela Hluboká v závěrečných minutách. V 83.minutě povedenou střelu Antoše výborně vyrazil Pavelec, v 90.minutě poté aktivní Kadlec pálil pohotově levačkou z voleje, leč zhruba metr nad. Zajímavé utkání nakonec dopadlo mnohem lépe pro Jankov!

TJ Hluboká nad Vltavou – SK Jankov 1:3 (0:0)

Branky: 53. Kadlec z pen. - 50. a 80. Popelka, 76. Bürger. Rozhodčí: Peterka – Hoch, Kaštánek. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:4 (Legdan, Turek - Maršán, Sedlic, Honner, Bürger). ČK: 1:0 (65. Šiller). Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:8. Diváci: 200.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Turek (81. Křiváček), Legdan, Čermín – Rubick, Stráský (66. Brůha), Němec, Říha – Kadlec, Antoš. Trenér František Cipro.

Jankov: Pavelec – Dolejšek (89. Jirkovský), Honner, Lošek, Popelka - Fajtl, Maršán - Bürger, Sedlic, Šebelka (90. Hüttner) – Issaka (71. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Stráský, Kadlec – Bürger, Popelka.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová