Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová bleskově zúročila přesilovku, Hradeckým to dopředu neklapalo

 
sobota, 20. října 2018, 23:46

V divizi A se Čížová rychle oklepala ze dvou minulých porážek a i přes velký odpor Hořovic získala všechny body. Rozhodla o tom v početní převaze na konci utkání. Jindřichohradečtí zajížděli po sérii výher do Tachova, kde nezopakovali předcházející výkony. Směrem dopředu byli tentokrát bezzubí.

TJ Sokol Čížová - FK Hořovicko 2:1 (1:0)

Branky: 28. Lukeš, 80. Janda – 69. Novotný. Rozhodčí: Krejsa - Švagr, Lukáš. Delegát: Lhoták. ŽK: 2:3 (Jirouš, Ondřej Gregor – Kubec 2, Novotný). ČK: 0:1 (78. Kubec). Diváků: 80.

Čížová: J. Novák – Kočí, D. Novák (65. Kasík), Rozhoň, Polodna – M. Gregor (88. Chytrý), Dvořák, O. Gregor, Lukeš – Janda, Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Janda, Lukeš, Kočí.

Od začátku to byla vyrovnaná partie, v níž měli mírně navrch domácí. Ti to také prokázali vedoucím gólem. Úspěšná akce začala u Kočího, který vyslal balon do ohně. Tam se sirotka ujal Petr Janda a přihrávkou pod sebe našel Jana Lukeše. Ten nezaváhal a hořovický gólman Bébr byl bez šance – 1:0.

Ve stejném duchu pokračovaly oba celky i po pauze. Opět byl k vidění boj o každý míč a skóre zůstávalo neměnné. Tedy až do 69. minuty. To dostal dlouhý balon za stopery Pavel Novotný a překonal Nováka v brance Čížové – 1:1.

Trenér domácích Zdeněk Staroba musel během druhého dějství vynuceně střídat, když jeden z osobních soubojů odnesl stoper David Novák zlomeným nosem. Hodně to bolelo, ale jedna z takových akcí přinesla i rozhodující gól domácích. Po jednom ze zákroků na Jandu odpískal rozhodčí faul. A protože to bylo opět na žlutou, uviděl Kubec i tu červenou.

Čížová využila přesilovku už za dvě minuty. A za ostrý zákrok se „pomstil“ sám faulovaný. Petr Janda byl na konci akce, která skončila rozhodující brankou – 2:1. „Hořovicko bylo asi jedním z nejlepších mančaftů, které u nás hrály. Sice to bolelo, ale na jejich agresivitu jsme stačili odpovídat. Náš kádr je úzký, takže kvůli zranění Nováka jsme museli překopat sestavu. Ale tři body jsou naše, to je to důležité,“ těšilo kapitána Čížové Petra Jandu.

FK Tachov – FK Jindřichův Hradec 1910 2:0 (1:0)

Branky: 36. Čížek, 60. Šácha. Rozhodčí: Nedvěd - Míč, Krupka. Delegát: Macháček. ŽK: 1:0 (Ruda). Diváků: 180.

J. Hradec: Hejníček – Janák, Jáša, Völfel, Řehoř – Kučera (61. Waník), Princ (69. Cettl), Jindra (69. Hájek), Králíček – Chalupský, Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Toman, Jáša, Völfel.

Jindřichův Hradec po posledních výborných výsledcích pomýšlel na bodový zisk i z Tachova, jenže Jihočeši podle slov svého kouče tentokrát nepodali vůbec dobrý výkon a soupeři nabídli tři body bez výraznějšího odporu.

„Tachov taky kdovíjak nezahrál, ale my jsme prostě nebyli vůbec nebezpeční. Dopředu nám to nefungovalo, vázla souvislejší kombinace, a kromě pár standardních situací jsme se k ničemu nebyli schopni propracovat,“ nebral si servítky trenér Marek Černoch, který výkon svého týmu hodnotil jako nehodný divize.

Úvodní branka Tachova padla po dlouhém autu ostříleného Knakala, nekrytý Lukáš Čížek neměl problém z malého vápna překonat Hejníčka hlavou – 1:0. „Kluky jsme na jeho dlouhé auty upozorňovali, ale přesto jsme z téhle situace inkasovali,“ dodal zklamaně Černoch.

Poločasový výsledek 1:0 navýšilo domácí mužstvo v 60. minutě. Vít Kučera ztratil ve středu hřiště zbytečně míč a brejkovou situaci vyřešil povedenou ranou z pětadvaceti metrů Martin Šácha – 2:0.

K pořádným zákrokům donutil domácího brankáře Houdka snad jen Martin Toman, jeho přímé volné kopy ale byly jediným nebezpečím pro tachovskou defenzivu. Hradec měl dnes k bodům daleko.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma. Foto: Jan Škrle
 


 
Reklama