Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Dynama Geisler: Je to poprvé, co s týmem poletíme do zahraničí

 
středa, 8. března 2017, 11:16

Devítiletí hráči SK Dynamo České Budějovice vyhráli druhý ročník turnaje v plážové kopané E.ON Beach Junior Cup a vyhráli letní pobyt v Nizozemsku. Turnaj Jihočeši vyhráli po finálovém penaltovém rozstřelu s FC Hradec Králové 3:2. E.ON Beach Junior Cup a svůj tým hodnotí trenér Adam Geisler.

Zhodnoťte vystoupení SK Dynamo na turnaji. Kluci plážovou kopanou asi moc neznají…

Je to tak, ale už v kvalifikaci ukázali, že se s tím umí poprat a můžou zahrát slušné zápasy. Důležité bylo, že je plážový fotbal bavil, užili si to a i díky tomu jsme vyhráli celý turnaj.

Hradec jste potkali už v základní skupině, kde jste prohráli 0:2. S jakými pokyny jste do finále šli, abyste mu porážku vrátili?

Kluci po prvním zápase ve skupině, který jsme sice se Strakonicemi vyhráli, zlenivěli. Vzali jsme si je pak bokem a něco jim ke hře na písku řekli. Kluci ve finále dali do hry úplně všechno a první místo vybojovali. Asi velkým faktorem bylo i to, že jsme je dokázali správně namotivovat.

Penaltový rozstřel je hodně o štěstí. Máte určené střelce?

Ne. Rozhodnutí bylo spontánní podle toho, jak kluci v turnaji hráli. Byla to spíš taková odměna za jejich výkon.

Co říkáte na turnaj E.ON Beach Junior Cup?

Turnaj byl skvělý. Sešla se zde zajímavá konfrontace týmů a líbila se mi i myšlenka a samotná realizace organizátorů přivést sem holandské soupeře. Během turnaje se nevyskytl žádný problém. Organizačně byl turnaj připravený na výbornou.

Vyhráli jste letní pobyt v Nizozemsku. Je to poprvé, co kluci něco podobného vyhráli a podívají se do zahraničí?

Když pominu turnaje v Rakousku, tak ano. Něco podobného naši kluci zažijí poprvé. Je to fantastická cena a jsem za kluky moc rád, že to vyhráli. Do Nizozemska se už teď těšíme. Jsou u nás i kluci, co poletí poprvé, o to více si to užijí.

Napsal(a) E.ON | Tisková zpráva | Foto Petr Zikmund