Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

MOL Cup bez Jihočechů. Jako poslední vypadlo Táborsko

 
čtvrtek, 11. října 2018, 18:13

Ve třetím kole MOL Cupu zajížděli Táborští na půdu prvoligové Karviné, kam v létě zamířilo trenérské duo Nádvorník – Koukal právě z Táborska. Karviná se do třetího kola probojovala přes SK Líšeň.

První minuty ovládla Karviná, ale to změnila hned pátá minuta. Táborsko předvedlo první kombinační akci, kterou zakončil ze vzdálenosti 20 metrů Ndiaye. Jeho střela ale letěla vysoko nad branku. Po faulu těsně před pokutovým územím zahrávalo Táborsko standardku z levé strany hřiště z hranice pokutového území. Kučera trefil ale pouze zeď, od které se míč odrazil za autu. O pár chvil později Kučera centroval na přední tyč na Musiola. Ten hlavou ale míč nedokázal usměrnit do prostoru mezi tři tyče.

Ve dvacáté minutě nechybělo mnoho a Táborsko mohlo jít do vedení. Centr Kučery do vápna našel Navrátila, který hlavičkoval pouze do prostoru, kde stál domácí brankář Pastornický. Hra se přesunula do středu hřiště. Hrálo se nahoru dolů. Veškeré pokusy ale končily před pokutovým územím.

Z ničeho nic měl velkou možnost Ndiaye, ale netrefil jen o milimetry centr za obranu. Kdyby míč směřoval mezi tři tyče, byla by to jasná branka. Těsně před koncem poločasu Kučera napálil skákavý míč z 25 metrů, ale trefil prvního protihráče. Vzápětí ale zprava pronikl do šestnáctky Ndiaye a prudce vypálil těsně vedle. Stadionem to jen zahučelo. Nepříliš povedený centr Guby schoval u přední tyče do náruče Zadražil a to byla taky poslední akce prvního poločasu, který skončil výsledkem 0:0.

Šťastný gól postavil domácí na nohy

Na začátku druhého dějství se Karviná dostala více do hry. Ve 47. minutě se poprvé měnilo skóre, když dlouhý aut Čoliće Panák možná jen prodlužoval za sebe, ale štěstí mu přálo a míč vysokým obloukem zapadl přesně k zadní tyči. Zadražil se natahoval marně a Karviná vedla 1:0.

Domácí ožili. Další velkou šanci měl na noze Ramirez, středem prošel až do pokutového území, ale vybíhajícího Zadražila střelou k bližší tyči nepřekonal. Dorážet ještě mohl Budínský, ale napálil míč už pouze jednoho z obránců, kteří se mezitím stačili vrátit. Táborsko se začalo herně trápit a zaostávat za domácími hráči. V 64. minutě  Ba Loua, který byl na hřišti zhruba dvě minuty, se hned zapojil do útočné akce. Na pravé straně uplatnil svůj důraz i šikovnost s míčem a nakonec tváří v tvář brankáři poslal míč chladnokrevně k zadní tyči - 2:0.

Pak byl Frýdek faulován Smržem, ale ustál to a pokračoval v akci. Přihrával spoluhráči na vápně, ale míč se k němu znovu odrazil, rozhodl se pro střelu z první, která mu však nesedla a letěla daleko vedle. Po odvráceném rohu si do uličky naběhl domácí Letić, ale v jasné příležitosti s lehkou tečí Zadražila přestřelil.

Karviná měla závěr zápasu pod kontrolou a kombinovala na útočné polovině hřiště. Rozhodčí Machálek nastavil jen minutu, během které se již nic nestalo a tak do osmifinále postoupila domácí Karviná po výhře 2:0.

Hodnocení trenéra FCT Kamila Tobiáše: „Bohužel pro nás jsme prohráli 0:2. Kdo viděl utkání, tak jsme měli v prvním poločase více ze hry než domácí Karviná. Vytvořili jsme si více příležitostí než domácí, ale opět jsme nebyli schopni dát gól. Jak jsem už říkal, pokud se nenaučíme takové situace proměňovat, jít do vedení, navýšit skóre, tak budeme mít v zápasech prostě problém. Dneska jsme přijeli na půdu prvoligového mančaftu, který se chytil po poločase náhodnou brankou po dlouhém tečovaném autu, který zapadl na zadní tyč. A to domácí nastartovalo a přidali druhý gól. Dneska jsme to měli rozhodnout, zdramatizovat v prvním poločase a mohlo to ve druhém vypadat úplně jinak.“

MFK Karviná – FC MAS Táborsko 2:0 (0:0)

Branky: 47. Panák, 64. Ba Loua. Rozhodčí: Machálek – Pochylý, Dresler. ŽK: 2:2 (23. Ramirez, 39. Čolić  – 11. Šandera, 44. Musiol). Diváci: 1450.

Karviná: Pastornický – Ćolić, Panák, Krivák, Moravec – Janečka (76. Dramé), Smrž – Guba (74. Letić), Budínský, Tusjak (62. Ba Loua) – Ramirez. Trenér Roman Nádvorník.

Táborsko: Zadražil – Klusák, Zárybnický, Navrátil, Šandera – Kučera, Kopřiva, Berešík (62. Frýdek) – Pilík (83. Schramhauser), Musiol (70. Vandas), Ndiaye. Trenér Kamil Tobiáš.

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková