Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V souboji o přední příčky byl novoveský nováček produktivnější

 
úterý, 9. října 2018, 19:57

V dalším kole I. A třídy (sk. A) zavítala do Nové Vsi českobudějovická Slavia. Hostům chyběl potrestaný střelec P. Kindermann, domácí trenér Pekárek řešil absenci obránců Pecha a Vávry.

Začátek utkání domácí zaspali, navíc Slavia hrála rychle po zemi, ale větší vážnější šanci si nevytvořila. Novoveští hru pomalu srovnali a ve 27. minutě nastřelil Procházka z trestného kopu horní tyč brankáře Konečného.

Pak už to byl fotbal nahoru dolů, obě mužstva se snažila vstřelit první gól. Úspěšnější byli domácí ve 38. minutě, kdy se nádherně trefil Jiránek po centru Kohouta – 1:0. Hosté jakoby znervózněli, začali míče nakopávat, ale ty domácí vzhledem k výškové převaze v klidu odvraceli.

I po obrátce se hrál rychlý, líbivý fotbal a novoveská jedenáctka si začala vytvářet šance. Tlak vyvrcholil v 64. minutě druhým gólem Jiránka, jemuž přihrával Holý - 2:0. Od té doby byli domácí jasně lepší. Výborným napadáním nutili hostující hráče k chybám. A v 75. minutě právě po jedné z nich, nejdřív Procházka nastřelil hráče v opuštěné brance. Od něj se míč odrazil k Holému, tomu míč náramně sedl a bylo to 3:0.

Za zmínku ještě stojí šance Holého a Prokopa, ale skóre se již nezměnilo. A tak utkání výborné úrovně skončilo zaslouženou výhrou domácí N. Vsi, která zůstává nadále bez porážky. Mužem zápasu byl jednoznačně autor dvou branek Jiří Jiránek.

TJ Nová Ves – SK Slavia Č. Budějovice 3:0 (1:0)

Branky: 38. a 64. Jiránek, 75. Holý. Rozhodčí: L. Eibl – Průchová, Leiš. ŽK: 1:3 (Kohout – O. Kindermann, Bohůnek, Wegenkittl). Diváků: 120.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková