Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Borovan s přehledem zvládly své soupeřky ze Sezimáku

 
úterý, 9. října 2018, 10:14

Borovanské fotbalistky přivítaly v dalším kole divize žen na svém hřišti soupeřky ze Sezimova Ústí. Domácí hráčky nastoupily opět skoro ve stejné sestavě jako v minulých zápasech, navíc mohly využít tří hráček na střídačce. Soupeřky přijely k utkání pouze s jedenácti hráčkami a v průběhu zápasu to bylo znát.

Domácí ženy začaly zápas lépe, nicméně k první střele se dostala už ve 3. minutě hostující Šimáková, mířila jen vedle branky Zemanové. Domácí diváci se první branky dočkali už v 9. minutě. Vyslužilová pěknou přihrávkou za obranu našla rozběhnutou Michálkovou a její přesné zakončení znamenalo vedení 1:0.

Ve 12. minutě se dvěma skvělými zákroky blýskla Zemanová. Dlouhý odkop ji ve vápně přeskočil, před dobíhající Šimákovou míč posunula vedle  branky. Ta přihrávkou našla dobíhající Mackovou a její střelu Zemanová reflexivně vyrazila. Další branky se diváci dočkali ve 21. minutě. Jandová poslala míč za obranu znovu na Michálkovou, a ta se opět nemýlila – 2:0.

Hostující fotbalistky se k zakončení dostali ve 27. minutě Sesztákovou, ale bylo nepřesné. Poté se hrálo více ve středu hřiště, až ve 39. minutě byla faulována na levé straně těsně před vápnem Vyslužilová. Přímý kop zahrávala Horná, branku ovšem minula.

Ve 43. minutě Pěchová zahrávala přímý kop po faulu Tiché na Šimákovou z 35 metrů, míč šel nad branku domácích. V poslední minutě prvního poločasu Kunová na levé straně vhodila aut na Vyslužilovou, ta prošla až před Smržovou a našla skulinku mezi tyčí a brankářkou – 3:0.

Pěchová byla u obou penalt

Hostující hráčky začaly druhý poločas lépe, hodně aktivní byla jedna z nejlepších hráček hostí Šimáková. Ve 47. minutě se dostala z levé strany až před Zemanovou, její slabá křížná střela skončila těsně vedle brankové tyče. V 52. minutě se zastřelovala Macková, Zemanová byla na místě.

Hostující hráčky se dočkaly snížení v 61. minutě. Horná faulovala ve vápně Šimákovou a nařízený pokutový kop Pěchová bezpečně proměnila – 3:1. Hned po rozehrání se do vápna hostí probojovala Michálková a byla faulována Pěchovou. Následný pokutový kop proměnila bezpečně Jandová a vrátila domácím tříbrankové vedení – 4:1.

V 70. minutě našla Horná přesnou přihrávkou za obranu Jandovou, Smržová vyrazila na rohový kop. Domácí ženy poté polevily a hostující hráčky měly několik příležitostí ke skórování. V 77. minutě se opět Šimáková dostala z levé strany před Zemanovou, znovu neměla štěstí v zakončení.

Pak se do šance dvakrát dostala Macková. První střelu v 79. minutě Zemanová vyrazila na rohový kop, druhou v 83. minutě zastavilo břevno. Následně vyslala Jandová po výkopu od branky do sóla Michálkovou, Smržová ale byla u míče dřív. Hráčky Sezimáku měly poslední šanci alespoň na snížení po sérii rohových kopů v 87. minutě, ale Zemanová si opět poradila. Konečnou podobu výsledku dala v 88. minutě Vyslužilová. Kunová zatáhla po pravé straně míč, na hranici vápna našla přihrávkou volnou Vyslužilovou, a ta střelou pod břevno zvýšila na konečných 5:1.

TJ Calofrig Borovany – TJ Sokol Sezimovo Ústí 5:1 (3:0) 

Branky: 9. a 21. Michálková, 45. a 88. Vyslužilová, 62. Jandová (pen.) -  61. Pěchová (pen.)

Borovany: Zemanová - Gregorová, Hurdálková, Jandová, Fürstová, Tichá, Vyslužilová, Jančíková, Kováčová, Michálková, Horná, Pečmanová, Kunová, Kubíčková

S. Ústí: Smržová - Zíková, Šimáková, Pajerová, Pěchová, Hliňáková, Macková, Sesztáková, Šalátová, Koktavá, Hospodářská.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany