Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby Blatné s Borovany skončilo smírně

 
úterý, 7. března 2017, 18:56

V prvním březnovém sobotním dopoledni zajížděly borovanské ženy k prvnímu jarnímu mistrovskému utkání divize žen do Blatné. Zápas se hrál za krásného slunečného jarního počasí, bylo ale znát, že umělá tráva není pro některé hráčky tím pravým povrchem. Zápas ale nabídl zajímavý průběh, po závěrečném hvizdu byla remíza asi spravedlivá.

Domácí začali zápas lépe, hosté se spíše hledali. Už v 7. minutě střílela Tereza Tvrdá za hranicí vápna nad branku hostí. Ve 12. minutě se zkoušela křížnou střelou prosadit Vajsová, míč skončil opět vedle branky hostující Tomšů. Po následném rozehrání se k brejku po lajně dostala Vyslužilová, její centr propadl až na malé vápno, stoperka zaváhala s odkopem a Sýkorová dostala hosty do vedení 0:1.

Domácí se znovu snažili o vstřelení branky a dočkali se vyrovnání ve 28. minutě. Velíšková zahrávala přímý kop, ten sice Tomšů chytila, chtěla rychle rozehrát, ke špatně vyhozenému míči se dostala Tomanová a vstřelila vyrovnávací branku – 1:1.

Ve 38. minutě se o střelu pokusila opět Tereza Tvrdá, její pokus šel opět nad branku. Ve 41. minutě hosté zahrávali sérii tří rohových kopů, všechny domácí obrana odvrátila. První poločas zakončila střelou vedle branky ve 44. minutě Nagyová.

Druhý poločas začali domácí stejně, jako zakončili první. Do útoku poslal domácí trenér Kozákovou a hostující obraně dělala veliké problémy. Ve 48. minutě po faulu na Kozákovou zahrávala Velíšková přímý kop, ten Tomšů jen vyrazila, dobíhající Nagyová trefila opět jen brankářku Tomšů. V 59. minutě se mohli prosadit hosté – Sýkorová se dostala do úniku po přihrávce od Vyslužilové, trefila jen nohy vybíhající Valíčkové. Už za tři minuty se Sýkorová pokoušela o střelu, míč skončil vedle branky.

V 70. minutě se domácí dočkali vedoucí branky. Velíšková zahrávala přímý kop, míč prošel až před branku a dobíhající Vajsová jej dopravila do sítě – 2:1. Hostům se podařilo vyrovnat už za pět minut. Procházková vyslala za obranu Benedovou a její centr před branku dopravila do sítě nabíhající Pečmanová – 2:2.

Do konce zápasu se už hrálo převážně ve středu hřiště, o poslední střelu zápasu se pokusila Kozáková, míč skončil opět vedle branky a tak zápas skončil spravedlivou dělbou bodů.

TJ Blatná – TJ Calofrig Borovany 2:2 (1:1)

Góly: 28. Tomanová, 70. Vajsová – 12. Sýkorová, 75. Pečmanová.

Blatná: Valíčková - Tvrdá, Chárová, Klásková, Šebková, Panušková, Tomanová, Křivancová, Vajsová, Suchlová, Kozáková, Nagyová, Velíšková.

Borovany: Tomšů - Kándlová, Benedová, Fürstová, Káplová, Tichá, Vyslužilová, Pečmanová, Kunová, Repaská, Sýkorová, Zemanová, Procházková, Troupová, Klimentová.

Napsal(a) Václav Beneda