Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Želeč nestačila na Katovice, Roudné odvezlo z Rudolfova tři body

 
sobota, 6. října 2018, 19:13

Ani na šestý pokus se nepodařilo fotbalistům Rudolfova získat tři body. V derby s Roudným o spodní příčky krajského přeboru si nepohlídali závěr první půle a stopera Ondřeje Cahynu, který jim dal dva góly. Dražice zásluhou tří branek v prvním dějství zdolaly Blatnou, Osek stejným výsledkem udolal poslední Čimelice, které za stavu 2:2 neustrážily Jakuba Říského. Jankov pokračoval v bodové sklizni v Protivíně, kde porazil oslabené domácí Bürgerovou trefou. Pro čtvrtou výhru v řadě si třetí Katovice dojely do Želče.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 9. KOLA KP


TJ Dražice – TJ Blatná 4:2 (3:0)

Branky: 13. Horka, 24. a 78. Hojdar, 31. M. Stuchlík – 60. Šejvar, 90. Jícha. Rozhodčí: Kroutl – Peterka, Macko. Delegát: Janíček. ŽK: 2:4 (D. Štecher, Veselý – Chlanda, Mišiak, Šilhavý, Čadek). Diváků: 123.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Fara, D. Štecher – Hořejší, M. Stuchlík (69. Novotný), Šimák, Hojdar (80. Špale) – L. Stuchlík (82. Do Trung), Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Blatná: Chlanda – Motyka, Machovský, Šejvar, Nový (73. Jícha) – Mišiak, Šilhavý (46. Čadek), Mikeš, Křivanec – Kůst, Míka. Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: celý tým, Hojdar – Šejvar.

Nesmělé oťukávání s nováčkem Dražice utnuly ve 13. minutě. Rohový kop kapitána Miloše Veselého dolétl na zadní tyč k Hojdarovi, ten vrátil před bránu Marianu Horkovi a hrající domácí kouč už neměl ze dvou metrů problém poslat míč za Chlandu – 1:0.

Po dalších neproměněných šancích bratří Stuchlíků přišel domácí tým s druhou brankou v 24. minutě. Michal Hojdar si vyskočil na centr Veselého výrazně výš než hostující bek a hlavou zvýšil na 2:0. Špatný poločas pro Blatnou, která poprvé vystřelila na branku Dražic po půlhodině hry, dokonal v 31. minutě gól Matyáše Stuchlíka – 3:0.

Domácí jasné vedení na začátku druhého dějství ukolébalo, kopanou mezi vápny ukončila snižující branka v 60. minutě – Kryštof Šejvar po centru z levé strany hlavou korigoval na 3:1. Blatná se nevzdala a snažila se o kontaktní gól. Definitivní klid dal Dražicím jejich dnes nejlepší hráč Hojdar. Novotný mu v 78. minutě poslal hlavou míč za beky a dvougólový střelec nekompromisní ranou halfvolejem dal na 4:1.

Povedené sólo střídajícího Filipa Jíchy z poslední minuty zápasu už na porážce Blatné nic nezměnilo – 4:2. Nováček vyšel po třech zápasech, v nichž nasbíral 7 bodů, naprázdno.

TJ Osek – SK SIKO Čimelice 4:2 (1:1)

Branky: 20. Hoch, 53. Carda, 70. a 85. Říský – 34. J. Viták, 65. Varhan. Rozhodčí: Kaštánek – Albert, Krčín. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (Krejčí – Řezáč, Rambous, Hovorka). Diváků: 120.

Osek: Kozlík – Krejčí, Carda, Blatský, Benda – Lávička (89. Ježek), Brabec, Hoch (90. Hřebíček), Hosnedl – Maroušek, Říský (87. Hájek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Čimelice: Přibyl – Listopad, M. Viták (81. Pohnán), J. Viták, Hovorka – Řežábek, Rambous (77. Nosek), Převrátil, Řezáč (90. Zelenka) – Říha, Varhan. Trenér Pavel Schorník.

Nejlepší hráči: Říský, Kozlík – Listopad, Převrátil.

„Pro mě tohle bylo snad nejtěžší utkání v sezóně. My jsme se nemohli dostat do hry, byli jsme nervózní,“ komentoval projev svého týmu hlavně v úvodu zápasu proti posledním Čimelicím trenér Oseku Jaroslav Voříšek.

Domácí tým měl skutečně na mále, 70. minut platil remízový stav, který smazal až kanonýr Jakub Říský.

Čimelice přijely, mimo jiné, také bez kapitána Václava Hegenbarta. „Je mi to divné, že tu nebyl. Příčinu nevím, známe se dobře. Pro nás ale nakonec dobře, že tu nebyl,“ řekl k absenci klíčového forvarda Čimelic Voříšek.

Účet zápasu otevřela Hochova dorážka z 20. minuty – 1:0. Čimelice odpověděly po akci středem hřiště Jiřím Vitákem a bylo to 1:1.

Po obrátce to byli zase domácí, kdo šel do nejtěsnějšího vedení, Cardova hlavička po standardní situaci došla až za gólmana Přibyla – 2:1. Naposledy v zápase dokázal hostující tým odpovědět, v 65. minutě srovnal Varhan na 2:2.

„Pak už muž zápasu Jakub Říský dokázal dvakrát skórovat a urval pro nás výhru. Jsou to pro nás hrozně důležité tři body, protože si myslím, že Čimelice rozhodně nepatří na spodek tabulky,“ oddechl si po závěrečném hvizdu Voříšek.

SK Rudolfov – Malše Roudné 1:3 (0:2)

Branky: 62. Pouzar (pen.) – 40. a 45. (+1) Cahyna, 52. Píša. Rozhodčí: Žemlička – Mach, Koranda. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:4 (Pouzar – O. Otepka, Píša, Budín, Samek). Diváků: 150.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Jasenský, Novotný (63. Janák), Hajný – Žoček (53. Vejvar), Ryneš, Hrbáč, Kuna – Pouzar, Vo Son. Trenér Otakar Matouš.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Jurásek, Cahyna, Škoda (63. Kořínek) – Hála, Neckář (75. Samek), Otepka, Bartoš – Vlk (68. Budín), Píša (87. D. Vogl). Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: nikdo – Cahyna.


Ani jeden z týmů není spokojen se svým současným postavením v tabulce a jak Rudolfov, tak Roudné chtěly svou pozici vylepšit právě ve vzájemném derby. Hosty přijela podpořit početná skupina příznivců, až do čtyřicáté minuty ale diváci moc hezkého fotbalu neviděli. Zvlášť na domácím mužstvu bylo vidět, že se herně trápí. Exdivizní Roudné bylo o něco aktivnější, ale ani jeho hráči se do šancí příliš nedostávali.

Zajímavé situace v pokutovém území se rodily hlavně po rohových kopech a po jednom z nich hosté udeřili. Ve 40. minutě se poprvé prosadil po rohu na zadní tyči hlavičkující Ondřej Cahyna. Roudnému po vstřeleném gólu narostla křídla a ještě před odchodem do šaten dalo druhou branku. Na centr z levé strany si naskočil znovu Cahyna a hlavou překonal rudolfovského gólmana Teringla podruhé. Pro domácí byly dva obdržené góly v závěru poločasu hodně studenou sprchou.

Roudné hrálo ve druhé půli uvolněně a předvedlo i několik pěkných akcí. Jednu z nich proměnil ve třetí gól kapitán Jakub Píša a v 52. minutě to bylo už 0:3. Hosté byli v pohodě, domácí naopak působili bezradným dojmem. Pomoci jim mohla penalta, kterou rozhodčí Žemlička nařídil proti Roudnému za ruku v pokutovém území v 62. minutě. Radim Pouzar ji bezpečně proměnil, ale pro hosty to byla jen drobná komplikace. Rudolfov se snažil, roudenský gólman Hřebejk však moc práce ve zbytku utkání neměl. Malšané byli lepší a po zásluze si odvezli z Rudolfova všechny tři body.

Hrdinou utkání byl autor dvou branek hostů Ondřej Cahyna. „Ani si nepamatuji, že bych dal někdy dva góly v soutěžním utkání. Ale životní zápas? To asi ne, snad předvedu ještě i lepší výkon. Ale jo, bylo to každopádně povedené utkání,“ culil se obránce Roudného. To trenéru Otakaru Matoušovi moc do smíchu nebylo. „Bylo to důležité utkání, protože se hrálo prakticky o šest bodů. Měl jsem představu, že ho zvládneme lépe. Jenže až do našeho snižujícího gólu bylo na hřišti jen mužstvo Roudného.“

FK Protivín – SK Jankov 0:1 (0:0)

Branka: 60. Bürger. Rozhodčí: Šafránek – Lovětínský, Hoch. Delegát: Brož. ŽK: 1:1 (Rothbauer – Maxa). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – König, Mikulenka, R. Vojta, Fiala (16. Sládek) – Rothbauer, Bečvář (81. Barbotkin), Zb. Vorel, Moravec, Říha – Dan. Trenér Juraj Kobetič.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek, Honner, Popelka (90. Klíma) – Dolejšek, Maršán, Hüttner, Sedlic, Bürger – Issaka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Hanus – celý tým.

Protivín šel do souboje s Jankovem výrazně oslaben. Kormidelník Kobetič se musel obejít bez šesti hráčů, oželet musel i absenci kapitána Jaromíra Vorla, který po nevybíravém faulu v minulém střetnutí (má tři stehy na holeni) bude mimo hru tři týdny. Ani jankovský kouč Kadlec neměl po ruce všechny svěřence.

V průměrném střetnutí se hrálo nahoru dolů. Hosté byli směrem dopředu nebezpečnější a vytvořili více možností. Protivínští v čele s kapitánem Moravcem, který teď nastupuje ve středu zálohy, hrozili především ze standardek. Po čtvrt hodině přišli domácí o dalšího hráče. Pro zranění musel opustit trávník bek Fiala.

První velkou šanci měl na noze Afričan Issaka, který běžel sám na Hanuse, ale ten stačil vyrazit nohou na roh. Domácí si největší možnost v utkání vypracovali ve 38. minutě. Po Moravcově trestném kopu zakončoval Sládek zblízka vedle. Naděje Protivína držel výbornými zákroky brankář Hanus, který byl nejlepším hráčem domácí jedenáctky.

O osudu zápasu rozhodla 60. minuta. Gólové situaci přecházel podle domácích neexistující odpískaný faul na polovině hřiště a na konci rychle rozehrané akce byl dorážející Vojtěch Bürger. Domácí se v závěru tlačili do útoku, ale čtvrtou porážku za sebou neodvrátili. Exdivizní Jankov prodloužil bodovou sérii na sedm zápasů bez porážky. Trenéra Kadlece mohla těšit i první udržená nula.

TJ Sokol Želeč – SK Otava Katovice 1:3 (1:1)

Branky: 17. Brůžek – 35. Repa, 46. Kagui, 57. Schánělec. Rozhodčí: Polák – Vican, Havlík. Delegát: Bicek. ŽK: 0:3 (Chylík, Repa, Požárek). Diváků: 60.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Holub (46. Sokolt) – Šváb, Švec, J. Rabiňák, Fiala (89. Froněk), Kukučka – Prokeš (89. Šindelář), Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Katovice: Švehla – Koutský, Janoch, Hajdušek, Chylík – Tušer, Schánělec (85. Zoubek) – Uher, Kagui, Repa – Požárek (90. Matas). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: nikdo – Repa, Kagui, celý tým.

Zní to neuvěřitelně, ale ani ve čtvrtém domácím střetnutí nedokázala loni první Želeč bodovat (skóre 3:12)! Už to vypadalo, že krizi zažehnala minulým vítězstvím s Lomem v Táboře, o němž rozhodl dvěma góly dnes chybějící Muž kola David Pavličko. Ale druhý poločas tahala s Katovicemi za kratší konec.

Želeč vstoupila do zápasu mnohem aktivněji a několikrát ohrožovala Švehlovu branku. Do zaslouženého vedení šla po čtvrt hodině hry, kdy katovičtí stopeři neodvrátili nebezpečí před napadajícím Fialou, jenž posunul na nabíhajícího kapitána Michala Brůžka a ten sám proti Švehlovi nezaváhal – 1:0. Podobnou hrubici při neodvrácení vysokého míče předvedli také domácí. Kosobud prohrál souboj s Požárkem, jehož únik a přihrávku zužitkoval Michal Repa – 1:1.

Svěřenci Romana Malého přidali po změně stran na otáčkách a vedení strhli na svou stranu už v první minutě druhé půle, kdy Repův přesný centr poslal hlavou za Blažkova záda Oleksandr Kagui – 1:2. V 57. minutě potrestali Katovičtí nedůrazný odkop z domácí šestnáctky, Uher ze vzduchu nahrál na Jana Schánělce a sváteční střelec zamířil z vápna přesně k pravé tyči – 1:3. Obrat byl dokonán.

Náskok hostujícího týmu mohl ještě navýšit Uher, ale ranou do prázdné branky napálil jen břevno. To ale nic nezměnilo na pokračování série Katovic, které z posledních sedmi zápasů šest vyhrály a jednou remizovaly.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha, Michal Havelka | Foto Ján Honza
 


 
Reklama