Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SK Dynamo Č. Budějovice vyhrál E.ON Beach Junior Cup. Jako hlavní cenu získal letní pobyt v Nizozemsku

 
úterý, 7. března 2017, 16:22

Druhý ročník turnaje v plážové kopané pro kategorii U9 vyhráli Jihočeši po dramatickém finále s FC Hradec Králové 3:2 po penaltách. Turnaje se v pražské energeticky úsporné E.ON Beach Areně zúčastnilo 12 týmů včetně holandských hostů.

E.ON Beach Junior Cup je turnaj v plážové kopané pro devítileté fotbalové naděje. Během února se v energeticky úsporných halách v Českých Budějovicích, Praze, Pelhřimově a Brně uskutečnilo osm kvalifikačních kol, ze kterých na finálový turnaj postoupili vítězové.

„Do finále turnaje, které se odehrálo 4. března, doplnili vítěze kvalifikací dva holandské týmy z klubu HTC Beach Soccer Zwolle,“ řekl Marek Pagač, vedoucí projektu E.ON Rodinný fotbálek. „Po poslední kvalifikaci v Brně jsme se navíc rozhodli, že na finále pozveme skrz divokou kartu i poražené finalisty SK Dynamo České Budějovice a SC Xaverov, kteří si zasloužili ukázat svou sílu.“

A právě hráči SK Dynamo České Budějovice se s pískem v E.ON Beach Areně v Praze – Ládví nejlépe popasovali. V turnaji hraném na dvě základní skupiny po šesti týmech s nadstavbou zaváhali ve skupině jen jednou, když nestačili na Hradec Králové 0:2. Ten postoupil ze skupiny B do semifinále z prvního místa před Jihočechy.

Ze skupiny A postoupili do semifinále z druhé příčky hráči FC MAS Táborsko, jejichž o rok starší spoluhráči vyhráli první ročník E.ON Beach Junior Cupu v uplynulém roce. Táborsko mělo stejně bodů jako další tým s divokou kartou – SC Xaverov a o jeho postupu rozhodl lepší vzájemný zápas. Vítězem skupiny se s přehledem stali fotbalisté FC Sparta Brno.

Brněnský tým dokázalo Dynamo po boji v semifinále přehrát 6:4 a znovu se utkalo s FC Hradec Králové, který suverénně zdolal Táborsko 7:0. Finále na 3x 5 minut odehráli Jihočeši více před svojí brankou. Hradec Králové měl během zápasu více ze hry a více šancí, ale do vedení šlo Dynamo. Po gólech ve druhé a osmé minutě vedlo 2:0 a mířilo za vítězstvím.

Hradec Králové dokázal důležitým gólem 27 sekund před druhou přestávkou snížit a do poslední třetiny měl manko jen jednoho gólu. Ten dali Východočeši po 72 sekundách třetí třetiny a hned se vrhli do další ofenzivy. Tři gólové střely skvělými zákroky zlikvidoval brankář Dynama Jiří Navrátil a hlavně jeho zásluhou udržely České Budějovice nerozhodný stav až do konce zápasu.

O vítězi tak rozhodly až pokutové kopy. Hradec Králové nedokázal proměnit první ani druhou penaltu, kdežto Jihočeši byli stoprocentní a v sérii na tři kopy jim to k triumfu stačilo. Mladé fotbalové naděje Českých Budějovic si vyhrály hlavní cenu, kterou je letní pobyt v Nizozemsku.

„Předběžný termín je 21. až 23. červenec. V rámci pobytu na hráče čeká prohlídka Amsterdamu i stadionu Ajaxu, prohlídka Haagu a navštíví také finále nizozemského poháru v dospělé plážové kopané,“ upřesnila Lucie Malkusová z marketingového oddělení energetické skupiny E.ON s tím, že do finále zasáhlo 109 hráčů, odehrálo se 38 zápasů a bylo vstřeleno 236 gólů.

Ohlasy po turnaji:

Adam Geisler (trenér SK Dynamo Č. Budějovice): „Kluci plážový fotbal neznají, ale už v kvalifikaci ukázali, že se s tím umí poprat a můžou zahrát slušné zápasy. Důležité bylo, že je plážový fotbal bavil a díky tomu jsme vyhráli celý turnaj.“

Václav Hladký (trenér FC Hradec Králové): „Nejsme zklamaní. Turnaj bereme jako zpříjemnění dlouhé sezony a naše účinkování v kvalifikaci i finále hodnotím kladně.“

 

Napsal(a) E.ON | Tisková zpráva | Foto Petr Zikmund