Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SK Lišov venku opět vítězně. Tři body získal na Meteoru Tábor

 
středa, 3. října 2018, 16:22

Lišovský nováček pokračoval v sérii venkovních výher i na hřišti táborského Meteoru v Čekanicích. Čtvrté střetnutí dokázal obratem v závěru přetavit v další tříbodový zisk.

Zápas na velmi pěkném trávníku domácího mužstva začal velmi svižně a již v první minutě musel hostující Kotásek „robinzonádou“ vyškrábnout umístěnou hlavičku Miroslava Kromky. Ve druhé minutě dobře zaútočili hosté a po centru Vávry ze slibné pozice „z voleje“ vysoko překopl Lukáš Mlýnek. Poté se hra vcelku uklidnila a probíhala mezi velkými vápny, když se hosté pokoušeli o kombinační hru a domácí upřednostňovali dlouhé nákopy.

Domácím se ale podařila kombinace na pravé straně a centr po zemi prošel lišovskou obranou až na volného hráče Kromku, který osamocen před brankářem Kotáskem trefil pouze pravou tyč. Po tomto varování však už domácí udeřili, když na půlce hřiště na hranici faulu získali míč na „špílmachrovi“ hostů Červenkovi. Následovala pěkná, časovaná přihrávka mezi stopera a levého obránce, na kterou naběhl Martin Kolář, a „ukradl“ míč pomaleji vybíhajícímu brankáři hostů – 1:0.

Potom se domácí trochu zatáhli a hosté měli několik nadějných akcí, z nichž mohli vyrovnat. Nejzdařilejší byla střela Červenky, který si dobře našel míč po dlouhém autu Lukáše Mlýnka a orazítkoval břevno domácí branky. Gólová byla i „pumelice“ předstopera Bambuleho z 25 metrů, kterou bravurně vyrazil domácí brankář Klejna. Domácí samozřejmě nelenili a měli také dvě výborné příležitosti, když nejprve po mírném vyšachování pravé strany obrany trefili opět stejnou tyčku. Druhou byla nečekaná střela z těžkého úhlu, téměř od rohového praporku, kterou obětavě vytěsnil z „vinglu“ Kotásek.

Hosté udeřili v závěru

Druhá půle začala opatrně a zejména ze strany domácích „na jistotu“, kteří se neustále snažili zdolat obranu soupeře dlouhými nákopy s cílem odehrát co nejvíce času od své branky. Nadějnou příležitost měl Meteor v 57. minutě, když po faulu kopali domácí z 18 metrů trestný kop. Střela ale skončila nad brankou. Hosté se dostali do velmi slibné akce v 61. minutě, kdy Červenka prohodil míč mezi obránce na Davida Mlýnka, který „z očí do očí“ trefil vybíhajícího gólmana. Obdobná situace byla o deset minut později, kdy prostrčil míč “českou uličkou“ kapitán hostí Bouchal Lukáši Mlýnkovi, který ale bránu netrefil.

Hosté nepanikařili, začali ovšem hrát na hranici rizika a útočili s velkým počtem hráčů. Tím se několikrát domácí dostali po odkopu do nadějné situace a přečíslili hosty. Finální řešení ale buď nebylo ideální, nebo se nejbližší hráči hostů stačili vrátit. Domácí mužstvo „tahalo“ čas taktickým střídáním i dalšími možnostmi ve snaze, udržet pro ně nadějný výsledek. V samém závěru se prosadila trpělivost i zkušenost hostů, když zahráli dva precizní trestné kopy kapitánem Bouchalem. V 86. minutě na jeho trestný kop zleva, naskakovalo několik hráčů a nejlépe zorientovaný David Mlýnek hlavou vyrovnal na 1:1. Bohužel pro domácí se stejná situace zopakovala v 88. minutě tentokrát zprava. Míč si našel výborný hlavičkář František Bambule, který i s pomocí zad zápas rozhodl – 1:2. Domácí na konci smutnili, protože nakonec zápas, kterému by asi slušela remíza, ztratili.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Herně jsme byli lepší, v poli jsme drželi balon, ale nedokázali jsme se dlouho prosadit – až v závěru ze dvou standardních situací. Jsme rádi, že jsme vyhráli.“

FK Meteor Tábor – SK Lišov 1:2 (1:0)

Branky: 21. Kolář – 85. David Mlýnek, 88. Bambule. Rozhodčí: Náprava – Nedvěd, Devera. ŽK: 2:3 (Svatek, Kollárik – L. Mlýnek, D. Mlýnek, Leština). Diváci: 100.

FK Meteor: Klejna – Bartáček, Břenda, Lorenc (84. Štrincl), Fäber, Štumfol, Svatek, Kollárik (64. Jakub Pípal), Kolář (75. Jan Pípal), Švejda, Kromka (28. Včelák). Trenér Pavel Břenda.

SK Lišov: Kotásek – Leština (67. Kopačka), Beneda, Bambule, Fiktus – Shýbal, D. Mlýnek, Červenka, Vávra (84. Koláček) – Bouchal, L. Mlýnek (90. L. Beneda). Trenér Jiří Beneda.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov