Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lheničtí smetli Vimperské půltuctem gólů

 
úterý, 2. října 2018, 09:44

Lheničtí doma pokračovali v jízdě na vítězné vlně. Všechny čtyři zatím odehrané zápasy na svém hřišti dovedli k výhrám za 12 bodů do tabulky při vysoce aktivním skóre 18:5. Ač nekompletní (chyběli Pořádek, Mahák, Balica, Sura, Kolář) rozstříleli vimperský Šumavan v hlavní střelecké roli s autorem čtyř branek, Romanem Ilievem.

Ve vyrovnaném úvodu utkání to byli Vimperští, kteří po autovém vhazování do šestnáctky ohrozili branku domácích, naštěstí pro ně s nepřesným zakončením. V dalším průběhu zápasu získávali Lheničtí herně navrch díky většímu pohybu i nasazení, a s tím přicházely i jejich brankové příležitosti.

Jako v 11. min., kdy vydařenou kombinační akci ve výhodné pozici zakončoval Tůma střelou, která mu však nesedla. Po pár minutách dal poprvé o sobě vědět Iliev, a to po dlouhém výkopu gólmana Dvořáka, kdy za naběhnutí za obranu přesnou gólovou trefou poslal svůj tým do vedení - 1:0. Hned nato si oba rychle založenou útočnou akci zopakovali s tím rozdílem, že tentokrát se Iliev snažil najít před branku nabíhající spoluhráče, ale jím nepřesně předložený balon nezasáhli.

Ve 34. min. po autovém Prennerově vhazování Mrkvičkův samostatný únik na vimperskou branku gólové navýšení nepřinesl, stejně jako o minutu později Ilievův atak po Lukačově uličce, kdy míč z jeho kopačky skončil na tyči.

Ve 35. min. vimperské obraně znovu utekl Iliev, předkopnutý míč mu rukou z nohy odebral brankář Winter, avšak již mimo šestnáctku. Za tento nedovolený zákrok spatřil červenou kartu a šel předčasně do sprch. V brance jej nahradil hráč z pole Blahout.

Důležitý to moment pro další vývoj utkání. Z místa prohřešku následoval domácími rozehraný trestný kop, který Prenner proměnil ve druhý lhenický gól - 2:0. Hosté hned o minutu později, ač již o deseti, měli velice blízko k dosažení kontaktního gólu, když jejich střelu s gólovými parametry stačila domácí obrana v poslední chvíli zblokovat.

Blížil se konec prvního poločasu. V něm našel Tůma přesnou přihrávkou Prennera a následně před brankou Ilieva. Ten se ve střelecké koncovce nemýlil a Lheničtí tím tak Vimperským utekli už o tři branky - 3:0.

Lhenický Roman Iliev byl k nezastavení
S tříbrankovým náskokem tak domácí tým vstoupil do poločasu druhého. Uplynuly z něho jen dvě minuty, kdy Dom. Kiš prodloužil dlouhý výkop na opět za obranu nabíhajícího Ilieva, ten chytrým lobem přehodil strážce vimperské branky a zvýšil na 4:0.

Dosaženým hattrickem jeho střelecký apetit nepolevil, neboť po hodině hry se míč z Beranovy nepřesné nahrávky odrazil k němu a byl to znovu on – Roman Iliev alias „Mário“, co upravil stav na 5:0! Po uštědřeném „bůru“ soupeři domácí poté v uspokojení viditelně ubrali v nasazení.

Až v závěru zápasu si vytvořili gólovou tutovku střídajícím Burdou, který zcela sám před brankou ji zmařil. Byl u toho opět Iliev, tentokrát jako nahrávač. Vimperští hned odpověděli rychlým kontrem, jenž ztroskotal na výborném zákroku gólmana Dvořáka, čímž pro domácí udržel čisté gólové konto. Na uzavření brankového účtu tohoto zápasu se čekalo do poslední minuty a provedl jej lhenický Prenner do konečné výše 6:0!

Vítězství Lhenických bylo zaslouženě jednoznačné za pokračující nedobytnosti jejich fotbalové tvrze.

Hodnocení zápasu koučem Pavlem Boškou: „Po personálních problémech, které jsme v týdnu před utkáním řešili, i neúčasti několika hráčů na utkání musím poděkovat všem na hřišti, jak zápas zvládli. Zlomovým momentem byla červená karta pro vimperského gólmana, i když jsme i předtím měli trochu více ze hry a vedli. Po červené kartě jsme dali z trestného kopu druhý gól. Jsem rád, že kluci nepodlehli tomu, že hrajeme přesilovku a odmakali celý zápas. Všichni odehráli dobré utkání a nad všemi čněl střelec čtyř gólů Roman Iliev."

SK Lhenice A – Šumavan Vimperk 6:0 (3:0)

Branky: 19., 42., 47. a 62. R.Iliev, 38. a 90. P. Prenner. Rozhodčí: Izugrafov – Písek, Dimitrov. ČK: 0:1 (35. T. Winter) 

SK Lhenice:  Dvořák – Lukač, Kopf, Trojan (71. Burda) – Dav. Kiš – Prenner, Tůma, Bera, Dom. Kiš – Iliev, Mrkvička (67. Pokorný). Trenér P. Boška.

Napsal(a) Josef Bumba | Foto Jan Klein
 


 
Reklama