Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Futsalistům Dynama začíná sezona

 
sobota, 29. září 2018, 10:58

Po dlouhých dvaceti letech se bude hrát v jihočeské metropoli ligová soutěž ve futsalu. Do druholigové premiéry vstoupí nedělním střetnutím v Liberci nově utvořený celek SK Dynamo PCO Č. Budějovice, který bude hrát v nových dresech s tradičními klubovými barvami. S jakými změnami v kádru, představami a plány nám prozradil kapitán a duše týmu Radim Pouzar.

Do celostátní soutěže jdete jako jediný zástupce jižních Čech. S jakým cílem vstupujete na druholigové palubovky? V jakých patrech se chcete pohybovat?
Přiznám se, že jsme plni očekávání, jaká vůbec druhá liga bude. Loni jsme hráli pouze krajský přebor a naproti tomu jsme se utkali s týmy v Poháru FAČR, které hrají první či druhou ligu, a nebylo to špatný. Takže naše představa je hrát v horních patrech tabulky, ale jaká bude realita, to se uvidí hned po několika prvních kolech, kdy se potkáme s velmi kvalitními soupeři.

Druhá liga je pro vás velkou neznámou. Co od ní očekáváte a koho tipujete za postupové kandidáty?
Jak už jsem řekl, bude určitě velkou neznámou a myslím si, že čím dřív se na ni adaptujeme, tak to bude dobré. Již podle předehrávky prvního kola a vyjádření před sezónou budou chtít určitě bojovat o nejvyšší příčky týmy Kladna a Jablonce.

V posledních sezonách jste vyhrávali, co se dalo. Jste připraveni na skutečnost, že to tentokrát platit nemusí? Konkurence bude veliká.
Určitě. To jsme už poznali v loňských pohárových bojích, že každý zápas nese velkou kvalitu a vyrovnanost. Věřím ale, že máme natolik kvalitní hráče, že se s tím dokážeme vyrovnat a budeme konkurenceschopní všem týmům.

Poohlédli jste se přes léto po posilách?
Díky velmi dobrým vztahům mezi jihočeskými futsalovými celky jsme dokázali náš tým doplnit o Petra Benáta a Romana Lengyela z FC 30, Davida Radoucha z Tex Coloru a nově příchozího Luboše Pecku.

S kolika hráči počítáte pro letošní sezonu?
Aktuální počet by měl být 12 hráčů a 2 brankáři.

Hracími dny druhé ligy jsou pátek, sobota a neděle. Nebude problém spojit u hráčů futsal s fotbalem?
Náš domácí termín by měl být v neděli od 19 hodin, což by pro většinu neměl být problém. Venku to bude složitější, ale napsali jsme si nominace na všechna venkovní utkání a měli bychom na každé utkání jezdit ve velmi kvalitní sestavě.

Dlouhé cestování po celých Čechách bude jistě náročné. Ve skupině západ máte mj. Chomutov, Liberec, Jablonec, Ústí nad Labem. Jak jste připraveni na dlouhé výlety a jak se budete k zápasům dopravovat?
To je pravda. Myslím si, že poznáme další krásy Čech (smích). Věřím, že si i to dlouhé cestování dokážeme zpestřit zábavou v minibuse.

Až do minulého ročníku jste vystupovali pod názvem PCO Rudolfov. Co si od přechodu pod fotbalové Dynamo Č. Budějovice slibujete vy a druhá strana?
Tahle myšlenka vznikla u Petra Benáta, který po ukončení aktivní činnosti zřejmě hledal zábavu (smích). Našim klukům se to líbilo, že pokud bychom se propojili a spojili síly jak herní kvalitou, tak zázemím, jsme schopni se do toho vrhnout. Martin Vozábal byl pro, Peter Bohinský, ředitel PCO, nám dal taky zelenou, tak jsme do toho šli a vznikl tým SK Dynamo PCO České Budějovice.

Kde budete mít domácí halu a kam mohou fanoušci zavítat na druholigový futsal?
Naše domácí utkání budeme hrát v hale Lokomotivy v Suchém Vrbném vždy v neděli od 19 hodin.

Kádr SK Dynamo Č. Budějovice

Štefan Beránek, Erik Jasenský – Radim Pouzar, Roman Lengyel, Petr Benát, Jiří Hrbáč, Ondřej Hačka, David Radouch, Stanislav Peterek, Jakub Hric, Luboš Pecka, Martin Jasanský.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle