Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník ztratil v derby na Rudolfově, Blatná dotahovala s Hlubokou v oslabení

 
sobota, 29. září 2018, 22:06

V sobotním odpoledni bylo na pořadu pět zápasů 8. kola krajského přeboru. A opět došlo ke změně na vedoucí pozici. Olešník s výborně hrajícím Davidem Lafatou klopýtl remízou na Rudolfově a toho využil k návratu do čela exdivizní Č. Krumlov, který dvěma góly během jedné minuty nakročil za vítězstvím s Dražicemi. Nováček Blatná i přes 80minutové oslabení vydřel bod s Hlubokou, Uher s Požárkem zařídili Katovicím výhru s Protivínem a Čimelice podlehly v okresním derby Milevsku.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 8. KOLA KP


SK SIKO Čimelice – FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:0)

Branky: 61. Petr, 85. Marvan. Rozhodčí: Koranda - Mach, Krauskopf. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:2 (Hovorka, Říha – Málek, Petr). Diváků: 150.

Čimelice: Přibyl – Nosek (77. Říha), M. Viták, J. Viták, Hovorka – Řežábek, Nekl, Převrátil, Káš (85. Zelenka) – Hegenbart, Varhan. Trenér Pavel Schorník.

Milevsko: Dvořák – Vakoč, Kosobud, Hejl, Petr – Sedlák (90. Jakeš), P. Novotný, Maršík, Málek – Marvan (87. Hrubec), Kálal (46. Paták). Trenér: Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: nikdo – Dvořák.

„Těžko komentovat. Hned v první minutě šance po dlouhém nákopu, ale jeden z našich to před prázdnou bránu dostal na paty,“ popsal trochu sklesle domácí zpravodaj Josef Ťupa, kde že Čimelice v současnosti tlačí bota. Domácí neproměňují šance, Řežábek po přihrávkách Káše a Nekla zase v 7. minutě střílel nad.

Milevsko v prvním poločase vsadilo na dlouhé, vysoké míče, s čímž si domácí defenziva dokázala poradit, jenže ji nepodpořil útok, proto se šlo do šaten za bezgólového stavu.

„Ve druhé pětačtyřicetiminutovce Milevsko evidentně přidalo, naopak nám se přestalo totálně dařit,“ popsal začátek čimelického konce Ťupa. Milevsko vlastní převahu dokázalo zúročit po hodině hry, nedorozumění v domácí obraně využil v posledních zápasech střelecky disponovaný obránce Martin Petr – 0:1.

Koncert nepřesností na domácí straně pokračoval, dopředu Čimelice nedokázaly nijak zahrozit, Milevsko mělo cestu ke třem bodům relativně snadnou. Jistotu dal týmu trenéra Strnada krátce před koncem duelu Jan Marvan, který číhal na nezištnou Sedlákovu nahrávku naprosto nekrytý zhruba tři metry před prázdnou bránou – 0:2.

SK Otava Katovice – FK Protivín 3:1 (3:0)

Branky: 15. a 32. Uher, 27. Požárek – 49. Zb. Vorel. Rozhodčí: Peterka - Macko, Kroutl. Delegát: Štuk. ŽK: 2:3 (Repa, Hajdušek – Moravec, Barbotkin, Zb. Vorel). ČK: 1:0 (67. Cibulka). Diváků: 218.

Katovice: Švehla – Koutský, Janoch, Hajdušek, Chylík – Tušer, Cibulka – Uher (88. Michálek), Kagui (90. Toman), Repa – Požárek (83. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, R. Vojta, König – Bečvář, Říha, Zb. Vorel, Moravec – Dan, J. Vorel (51. Barbotkin). Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Uher, Repa, Kagui – Moravec.

Katovice dnes byly v prvním poločase hodně produktivní, vstřelily tři branky, navíc je ještě za nerozhodného stavu podržel stejně jako v Třeboni brankář Švehla, a proto berou z duelu s Protivínem tři body a stoupají tabulkou.

„Úvodní půle byla vyrovnaná, Švehla nás podržel proti dobré šanci Moravce a přímému kopu Zbyňka Vorla. Čisté konto po těchhle dvou šancích, to byl klíč k našemu vítězství,“ řekl redakci po skončení zápasu domácí předseda Tomáš Hajdušek.

První branka jde z velké části za obráncem Katovic Tomášem Janochem, který výborně vyvezl míč, narazil si se spoluhráčem a dostal se do šance, tu sice neproměnil, ale na zadní tyči stál Vladimír Uher, který už neměl problém skórovat – 1:0.

Před Požárkovou brankou na 2:0 hrubě chybovala v rozehrávce defenziva Protivína, která domácímu špílmachrovi nechala příliš prostoru a ten vybídl do ulice nabíhajícího Michala Požárka, který udělal kličku brankáři a zavěsil – 2:0. Poločas hrůzy pro hostující mužstvo trenéra Kobetiče dokonal v 32. minutě svou devátou podzimní trefou opět Uher – 3:0.

Hned po změně stran zakroutil svůj přímý volný kop přesně Zbyněk Vorel a snížil – 3:1. „Tam možná hrálo trochu roli slunce, Švehla míč úplně dobře neviděl,“ dodal k inkasované brance Hajdušek.

Další komplikace pro domácí přišla v 67. minutě, katovický Cibulka podle zápisu kopl soupeře a domácí šli do deseti. „K tomu se nechci vyjadřovat, sledoval jsem hru, která už v tu chvíli byla jinde,“ komentoval Hajdušek stručně vyloučení. Katovice ale i v oslabení byly nebezpečné, Protivín se naopak k vážnější situaci nedostal, a zápas tak dokráčel k výsledku 3:1.

FK Slavoj Český Krumlov – TJ Dražice 3:0 (2:0)

Branky: 27. Svoboda, 28. Tůma, 54. Novák. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Herzog. Delegát: Pečenka Jiří. ŽK: 1:1 (Tauber – M. Stuchlík). Diváků: 105.

Č. Krumlov: Trnka – Grigera, Dudák, Švec, Svoboda – Persán (82. Ješina), Novák, Tůma (72. Malý), Strapek (46. Strapek) – Fischer (85. Trapl), Tauber. Trenér Václav Domin.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Fara, D. Štecher – Hořejší (62. Do Trung), Veselý, Šimák, Novotný – L. Stuchlík, Kromka (74. M. Stuchlík). Hrající trenér Miloš Veselý.

Nejlepší hráči: Dudák, Švec, Svoboda, Grigera, Trnka – Veselý.

V prvním poločasu se hrál celkem pohledný fotbal, oba týmy se snažily předvádět aktivní hru. Českokrumlovští velice dobře kombinovali a byli často na balonu. Ovšem hosté jim zdatně oponovali a nenechali si nic líbit, i když postavení v tabulce hovořilo lehce v jejich neprospěch. Navíc Krumlov jako jediný ještě neprohrál.

Vedoucí branku slavojáků zaznamenal Martin Svoboda ve 27. minutě, když na rohový kop Nováka vyskočil nejvýš krumlovský bek a hlavičkoval na vzdálenější tyč – 1:0. Hned po minutě se stav měnil znovu. Po dlouhém centru Persána sklepl Strapek míč do vápna na Dominika Tůmu, a ten levačkou z voleje nekompromisně skóroval – 2:0.

Hosté bojovali ze všech sil o gól i ve druhém dějství, ale utrum jim udělal Václav Novák, který pojistil jistotu bodů pro domácí po akci Persána a Fischera – 3:0. Domácí potom hru kontrolovali, i když hosté pořád zlobili a snažili se o korekci skóre. Přesto Krumlov už hrál v pohodě a měl několik možností ke zvýšení skóre. Skóre se už nezměnilo a domácí si uschovali do své vitríny další tři body.

„Vyhráli jsme zaslouženě, ale nebylo to snadné. Soupeř byl fotbalově velice zdatný a nedal se lehce. Myslím, že ho zlomil až ten třetí gól. I pak se sice snažil, ale to už jsme měli pod kontrolou. Dražice mohly dát i několik gólů, ale naše obrana pracovala výborně,“ těšilo Václava Domina, trenéra Č. Krumlova. „Domácí byli lepší, to musím říct. Ale na druhou stranu ne o tolik. I my jsme měli veliké příležitosti, ale na rozdíl od nich jsme je nedokázali proměnit. Na to jsme doplatili. Zlobili jsme a myslím, že i na šance byl poměr přibližně stejný. Jenže domácí je proměnili, my ne,“ mrzelo dražického Miloše Veselého.

TJ Blatná – TJ Hluboká nad Vltavou 1:1 (0:0)

Branky: 87. Nový – 72. Legdan. Rozhodčí: Klátil - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:4 (Křivanec, Mišiak, Míka, Mikeš – Šiller, Antoš, Říha, Lovička). ČK: 1:0 (16. Sedláček). Diváků: 250.

Blatná: Chlanda – Motyka, Machovský (46. Petrášek), Sedláček, Nový – Mišiak, Šilhavý (73. Čadek), Mikeš (90.+2 Stulík), Křivanec – Kůst, Míka. Trenér Michal Brabec.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Antoš, Legdan, Čermín – Lovička (84. Maurer), Stráský, Němec, Říha – Valenta (62. T. Adam), Kadlec. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Nový, Mišiak, Mikeš – Stráský, Legdan.

Už podle spousty žlutých karet a jedné platící červené karty je vidět, že šlo hodně vypjaté utkání. Vyloučen byl už po čtvrthodině hry domácí Sedláček. To hodně ovlivnilo i průběh utkání. Pak ale došlo ke kuriózní situaci, kdy po červené kartě musel do šaten i kapitán Blatné Michal Mišiak. Jenže po domluvě rozhodčích si pro něj došli a vrátili zpět na trávník, protože byl potrestán jiný hráč. Takže domácí pokračovali stále o deseti. Spletité, že?

Od začátku bylo na co se dívat. Zápas plný osobních soubojů přinesl nakonec nerozhodný výsledek. V prvním poločasu gól nepadl, i když několik šancí měli oba protivníci. Domácí Kůst běžel na gólmana Hluboké, poslal míč do sítě gólmana Šillera, leč marně, protože až potom pískal rozhodčí předchozí přestupek. Hosté zase trefili břevno a měli i další příležitosti. Jejich balon z hlavičky jenom o kousek minul břevno, Naopak další hlavičku Nového zlikvidoval s přehledem Šiller. I díky výborným zákrokům obou gólmanů skončil první poločas bez branek.

Domácí o pauze přeskupili obranu, do níž se vrátil veterán Petrášek. Góly přišly až po přestávce. Do vedení mohla jít Blatná, ale pokus Kůsta také skončil jenom na břevně Šillerovy branky. Pak přišla sporná situace, kdy podle domácích Stanislav Legdan při hlavičce po rohovém kopu nejprve zahrál rukou a teprve poté skóroval. Rozhodčí ale gól uznali a domácí prohrávali.

Blatná i v dalším průběhu udržela nervy na uzdě i přes pocit křivdy a vyrovnala. Postaral se o to tři minuty před závěrem Jakub Nový, který potrestal chybnou rozehrávku soupeře a špičkou kopačky poslal balon do sítě. Po vyrovnání a pětiminutovém nastavení se už nic nezměnilo a Hluboká si veze z Blatné jen bod. „Měli jsme navíc, kluky musíme pochválit, že bojovali až do konce,“ poznamenal po remíze 1:1 blatenský asistent Roman Remeš. Nováček bodoval potřetí za sebou.

SK Rudolfov – FK Olešník 1:1 (0:0)

Branky: 83. Kuna - 51. Lafata. Rozhodčí: Vican – Sebera, Polák. Delegát: Hanzal. ŽK: 4:2 (Šindelář 2, Novotný, Pouzar – Brom, Šíma). ČK: 1:0 (88. Šindelář). Diváků: 350.

Rudolfov: Teringl – Jasenský, Hrbáč, Novotný, Hajný – Žoček (64. Sládek), Pouzar, Šindelář, Kuna – Vejvar (77. Ryneš), Vo Son (90. Janák). Trenér Otakar Matouš.

Olešník: Matoušek – Heller, Kalášek, Rožboud – Nýdl, Brom, Grobár, Lafata, Šíma – Dudek (80. Kouba), Štos. Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Teringl, celý tým – celý tým.

Návštěva kola si nenechala ujít atraktivní derby Rudolfova s lídrem Olešníkem, který vyšel domácím vstříc a souhlasil se změnou pořadatelství. Na Rudolfově o Svatováclavských slavnostech v pátek slavnostně otevírali nové kabiny. Domácí hodlali i přes velkou marodku bodovat, a když ve druhé půli nepřidal Olešník gólovou pojistku, udeřil v závěru. „Bod je pro nás zlatý. Olešník měl ve druhém poločase markantní převahu, nastřelil tyč a břevno. Potvrdil, že má v čele s Lafatou výbornou ofenzívu,“ uznal domácí trenér Otakar Matouš. „Nás výrazně podržel Teringl a na konci jsme šli štěstí naproti,“ dodal.

První poločas se odehrál převážně mezi vápny, Rudolfov byl mírně aktivnější a častěji u míče. Brankáře Matouška dvakrát vystrašil Kuna, na druhé straně prověřili výborně chytajícího Teringla Nýdl s Dudkem. Po přestávce se už hrálo podle olešnických not. „My jsme chtěli navázat na vydařenou druhou půli s Jankovem, ale Olešník jednoznačně kraloval,“ uvedl rudolfovský činovník Petr Hlubocký.

Exsparťan Lafata, který po zápase rozdával autogramy, patřil k nejlepším hráčům na hřišti. V první minutě druhé půlky se teprve zastřeloval, takže Teringl bezpečně kryl. Za pět minut domácí chybovali na pravé straně, po Rožboudově centru hlavičkoval David Lafata do břevna a odražený míč vrátil zblízka do sítě.

Pak už to byl souboj Olešnických s brankářem Tomášem Teringlem. Hlavou to zkoušel znovu Lafata, dvakrát si na něm vylámal zuby Štos, Šíma napálil z úhlu tyč a vše završil čtvrt hodiny před koncem Lafata, který trefil za vápnem spojnici tyče a břevna.

Domácí se v závěru vzchopili a zabojovali o kýženou remízu. Dočkali se po akci Vo Sona se Sládkem, na jejímž konci byl zblízka dorážející Zdeněk Kuna a zajistil Rudolfovu bod. Výborně zvládla utkání trojice rozhodčích Vican – Sebera, Polák.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Miloslav Kusbach, Petr Vlasák