Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice získaly s Krumlovem bod a opustily chvost tabulky

 
úterý, 25. září 2018, 17:19

V 7. kole krajského přeboru přivítalo čimelické mužstvo lídra soutěže, exdivizní Č. Krumlov, a chtělo navázat na první tříbodový zisk z Roudného.

Již od počátku utkání nebylo vidět, že hraje poslední s prvním. Čimeličtí byli aktivnější, přesto hosté poprvé vystřelili na branku v 6. minutě, ale střela Strapka mířila nad. Ve 12. minutě se na pravé straně dostal k míči Hegenbart a přesně nacentroval do vápna nabíhajícímu Řežábkovi, který zblízka vstřelil svou první branku v KP – 1:0.

Domácí nadále útočili a ve 26.minutě se dostal do šance Hegenbart, mířil ale do brankáře a z následné dorážky Nosek střílel vedle branky. Hra se poté odehrávala převážně ve středu hřiště. Ve 39. minutě byl v šestnáctce faulován Převrátil, ale nařízenou penaltou sám postižený neproměnil, neboť mířil vedle Říhovy branky. A to byl zřejmě rozhodující moment pro domácí v první půli. Poločas tak skončil vedením domácích Čimelic.

Druhý poločas začali aktivněji hosté, ale ani střely Fischera a Nováka nemířily mezi tyče. V 53. minutě se po závaru v krumlovské šestnáctce dostal k míči Káš a jeho pokus skončil na tyčce krumlovské branky. V 58. minutě pak na druhé straně střílel Novák, jehož střela po tečích domácích obránců skončila v síti – 1:1. V 61. minutě se pak vyznamenal domácí brankář Přibyl, když nejprve vychytal střelu Fischera a poté i dorážku Taubera.

Čimeličtí opět přidali a v 74. minutě se do šance dostal J. Viták, ale krásnou přihrávku od Káše poslal hlavou mimo branku. O pět minut později centroval zleva Varhan a zcela osamocený Řežábek hlavičkoval nad branku Krumlova. V 84. minutě si domácí brankář poradil s přímým kopem Fischera a to byla poslední velká šance v utkání. Zápas skončil remízou, přestože domácí sahali po vítězství. Ziskem bodu se konečně odpoutali z nelichotivého umístění v tabulce.

„Věděli jsme, že nás čeká velice těžké utkání a pokud v něm budeme chtít uspět, musíme zahrát na hranici svých aktuálních možnosti,“ poznamenal domácí trenér Pavel Schorník.  „Začátek se vyvíjel podle našich představ, vstřelili jsme první branku. V dalším průběhu jsme chtěli soupeře s míčem u nohy udržet co nejdéle od naší branky a v ideálním případě přidat do poločasu druhou branku. To se nám bohužel nepodařilo i přes několik velice slušných příležitosti. Soupeř v druhém poločase přidal a zatlačil nás více do defenzívy. Celkem brzy se mu podařilo vyrovnat po tečované střele. Pak byl, zapas otevřený a oba celky si vypracovaly několik příležitosti, ale již bez gólového efektu. Škoda, že jsme nedokázali vstřelit vítěznou branku, možností na to bylo dost,“ litoval Schorník.

„Domácí se na nás dobře připravili, my jsme se neuměli srovnat s jejich nepříjemným blokem. Byli jsme bez pohybu, prostě se nedařilo. Nevyhovovalo nám taky menší hřiště, dlouho nám trvalo, než jsme si přece jenom trochu zvykli. O poločase jsme si něco řekli a po přestávce se naše hra zlepšila. Podařilo se nám i vyrovnat. Tentokrát při nás stáli všichni svatí. Domácí ale určitě mají kvalitní tým, ze začátku asi hodně dopláceli na zranění, která jim na čas vyřadila hráče. My se s tím taky potýkáme,“ hodnotil krumlovský kouč Václav Domin.

SK SIKO Čimelice – FK Slavoj Český Krumlov 1:1 (1:0)

Branky: 12. Řežábek – 58. Novák. Rozhodčí: Macko – Mach, Kroutl. DFA: Pípal. ŽK: 3:2 (Káš, J. Viták, Řežábek – Svoboda, Malý). Diváci: 100.

Čimelice: Přibyl – J. Viták, Listopad, M. Viták, Rambous – Převrátil, Nekl, Káš (86. Říha), Řežábek – Nosek (69. Varhan), Hegenbart (82. Hovorka). Trenér: Pavel Schorník.

Č. Krumlov: Říha – Malý, Dudák, Švec, Svoboda – Sláma, Novák, Strapek, Persán (68. Grigera) – Fischer, Tauber. Trenér: Václav Domin.

 
 
Napsal(a) Redakce, Josef Ťupa | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama