Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby na "Perštátě" skončilo remízou

 
úterý, 25. září 2018, 10:36

V derby dvou odvěkých rivalů na sebe narazil Rudolfov s Jankovem a po devadesáti minutách očekávaného boje si oba celky do tabulky po remíze 2:2 připsaly jeden bodík. Specifické prostředí a především mizerný povrch hráčům komplikoval život, tudíž duel dle předpokladů nabídl spíše boj než pohledný fotbal. Hostující tým dvakrát vedl, ovšem také se dopustil dvou chyb, které dokázal Rudolfov potrestat.

Sampson Issaka, nová posila Jankova, začal na lavičce náhradníků a první poločas sledoval velmi dobrý výkon svých spoluhráčů. A po necelých čtyřech minutách mohl také slavit gól. Hosté hrající netradičně ve fialových dresech vstoupili do zápasu aktivně a právě ve 4.minutě šli do vedení.

Po pravé straně utekl Dolejšek, jeho přihrávku do středu hřiště ještě Šebelka posunul na Patrika Sedlice, jenž hezkým technickým obstřelem nedal Teringlovi sebemenší šanci - 0:1. Jenže v dobrém rozletu se sami jankovští přibrzdili v 13.minutě, kdy na centrovaný balón špatně vyběhl Pavelec, Michal Žoček u něho byl dříve a hlavou vyrovnal - 1:1. Jenže jak už bylo řečeno, Jankov hrál dobře a vedení si vzal zpět. V 27.minutě se od svého vápna pohlednou kombinační akcí dostal během pár vteřin na druhou stranu hřiště, kde na zadní tyči číhal David Maršán a propasíroval míč do sítě - 1:2.

V závěru poločasu mohli hosté vedení ještě navýšit. Nejprve v 38.minutě byl Mužíkův přímý kop zdí tečován kousek nad branku. Tři minuty nato se po rohovém kopu odrazil míč k Petru Dolejškovi, který ho trestuhodně z malého vápna napálil nad domácí branku.

To mohlo celý hostující tým mrzet po změně stran, kdy upustil od své hry z prvního dějství a nechal hrát domácí Rudolfov, který táhla dvojice zkušených borců Pouzar – Šindelář. O vyrovnání se však podruhé v zápase pokoušel Žoček, který měl dobrou příležitost v 52.minutě, avšak Pavelec konečky prstů jeho střelu vyrazil na břevno. V 55.minutě vyrovnal z přímého kopu Pouzar, avšak po faulu jeho spoluhráčů ve zdi gól uznán nebyl.

A tak se na vyrovnání čekalo až do 71.minuty. Kroneisl v pokutovém území zbytečně fauloval Vejvara a následný pokutový kop s obrovským štěstím proměnil Radim Pouzar. Jeho první pokus dokázal Pavelec skvěle vyrazit, ke smůle Jankova však zpět k Pouzarovým nohám a z dorážky se už domácí špílmachr nemýlil - 2:2.

Poslední šanci zápasu mělo domácí mužstvo Hajným, který se odhodlal k povedené střele z úhlu, jenže tu dokázal Pavelec vyrazit. Po utkání byly oba týmy trochu zklamány, oba pomýšlely na víc, nicméně konečná remíza je zřejmě zasloužená.

SK Rudolfov – SK Jankov 2:2 (1:2)

Branky: 13. Žoček, 71. Pouzar z pen. - 4. Sedlic, 27. Maršán. Rozhodčí: Lovětínský - Koranda, Jarolím. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 3:3 (Dvořák, Šindelář, Pouzar - Fajtl, Bürger, Kroneisl). Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:5. Rohové kopy: 4:6. Diváci: 170.

SK Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hrbáč, Hajný – Žoček (79. Janák), Pouzar, Maxa (46. Vejvar), Kuna – Šindelář, Vo Son. Trenér Otakar Matouš.

SK Jankov: Pavelec – Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Bürger – Fajtl, Maršán – Dolejšek (72. Kočer), Sedlic, Šebelka (46. Issaka) – Mužík (63. Hüttner). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Šindelář, Žoček - Sedlic, Maršán.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová