Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Důležitá výhra v Jirnech drží Písecké v kontaktu

 
pondělí, 24. září 2018, 21:19

Jirenský fotbalový stánek není v posledních letech oblíbeným místem fotbalistů od Otavy. V dubnu letošního roku tam sice dokázali vydolovat dva body po výhře na penalty, ale jinak se od postupu Písku do ČFL radovali výhradně Středočeši.

Viktorie v sezónách 2015/2016 a 2016/2017 třetí nejvyšší soutěž vyhrála a patřila k obávaným soupeřům. V posledním dokončeném ročníku už ale přední příčky začala vyklízet a aktuálně to vypadá, že by ústup mohl být výraznější. Přesvědčili se o tom také Písečtí, kteří si z neoblíbeného trávníku přivezli tři body.

Úvodní desetiminutovka nedělního střetnutí patřila hostům, ta druhá byla hodně neurovnaná a plná nepřesností a třetí nabídla první gól. Dali ho svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna. Martin Voráček si hrál z míčem tak dlouho, až si ho navedl na hranici pokutového území a ve 26. minutě poslal Písek do vedení přesnou ranou k tyči jirenské brány - 0:1.

Slabá divácká návštěva se musela vyrovnávat s prudkým poklesem podzimních teplot. Domácí fotbalisté svým příznivcům navíc v rozehřívání příliš nepomáhali. Naopak jihočeští fanoušci byli spokojení. Druhým přesným zásahem je totiž ve 34. minutě potěšil Jiří Januška, který si naběhl na zpětnou přihrávku Tomáše Benetky - 0:2.

Po změně stran se domácí snažili s výsledkem něco udělat, jenže spíše potvrzovali své nelichotivé postavení v tabulce. Kamil Hajdušek musel během utkání řešit dvě složitější situace před svou brankou, jinak Jirenští nekousali.

Hosté mohli dvoubrankový náskok navýšit po přímém volném kopu Aleše Hanzlíka, střele Martina Helda nebo pokusu Lukáše Rice, ale přesně mířil až v 78. minutě Štěpán Holý. Jiří Januška zvolil překvapivou rozehrávku rohového kopu a písecký stoper se do míče opřel z velké dálky - 0:3.

Závěrečná fáze duelu už kromě několika nových tváří na hřišti nic zásadního nenabídla. Žlutomodří se díky druhé výhře v řadě drží na dohled předním příčkám, kterým se ještě více budou chtít přiblížit v pátečním svátečním utkání proti Brozanům.

SK Viktorie Jirny – FC Písek 0:3 (0:2)

Branky: 26. Voráček, 34. Januška, 78. Holý. Rozhodčí: Hányš - Tvrdík, Melničuk. Delegát: Sádovský. ŽK: 1:0 (Klein). Diváků: 62.

Jirny: Kafka – Parys, Jeníček, Klein, Honcharenko (86. Held), Borek, Stöckner (73. Holík), Kozel, Tokar, Skuhravý (54. Pokorný), Zoubek (44. Andrle). Trenér Václav Hradecký.

FC Písek: Hajdušek – Benetka, Vávra, Holý, Hanzlík – M. Held (86. Hrachovec), Milec, Januška, Ric (82. J. Held), Voráček – Pinc (69. Presl).  Trenér Rostislav Grossman.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle