Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Klíčové body získal J. Hradec, divizní derby rozhodl Martin Toman

 
sobota, 22. září 2018, 13:38

Jihočeské derby v divizi zvládl lépe domácí Jindřichův Hradec. Táborsku nepomohly ani posily z A mužstva a po porážce 0:1 se tým Kamila Tobiáše krčí u dna tabulky. O zisku třech bodů pro Hradec rozhodl Martin Toman, který kromě gólu stihl nastřelit i břevno.

Jindřichův Hradec i Táborsko na tom byly před dnešním vzájemným duelem stejně. Stejně špatně. V aktuálním ročníku divize měly oba týmy ze šesti duelů pouze tři body, a dnes tak hrály o to, komu se bude ve zbytku podzimu u dna tabulky lépe dýchat. Hosté přijeli posíleni o francouzského obránce Ngimbiho a forvarda Lukáše Poučka z A týmu. Ani dvojice pendlů ovšem Táborsku nepomohla k bodovému zisku, i když jak trenér Jindřichova Hradce Marek Černoch po duelu přiznal – zvítězil šťastnější tým.

„My už jsme moc chtěli bodovat, takže ta přemíra snahy a nervozita nás svazovala prakticky celý zápas, hlavně teda na jeho začátku,“ glosoval průběh zápasu Černoch. Hned ve 3. minutě si on i celý jeho tým hodně oddechl, když Pouček z malého vápna trestuhodně netrefil bránu.

„My jsme potom kontrovali šancí Martina Tomana, který šel sám na bránu, ale nedal. Pak se hra trošku uklidnila, nebyl to ani tak fotbal, jako spíš boj o střed hřiště,“ popsal dění ve zbytku prvního dějství domácí trenér. Přesto se ještě musel zaskvět hradecký brankář Hulík, jenž vykryl Vandasovi samostatný únik. Na druhé straně zase hasil Ngimbi teč Tadeáše Jindry po rohovém kopu do protipohybu brankáře.

Po změně stran se ještě jednou zastřeloval Martin Toman, ve 48. minutě totiž trefil břevno Novákovy brány. Jeho chvíle přišla až v 64. minutě. Tak jako už několikrát v průběhu sezóny zafungovala exdačická spolupráce s Tadeášem Jindrou, který Tomana uličkou vyslal do brejku a dnes už jindřichohradecký kanonýr z hranice vápna prostřelil prudkou křižnou ranou táborského gólmana – 1:0.

„Jak se blížil konec zápasu, vrhli hosté všechno dopředu, chtěli vyrovnat, ale do větší šance jsme je nepustili. Na pohled měli víc ze hry, my jsme to ale ustáli,“ oddechl si po zisku důležitých bodů Černoch.

FK Jindřichův Hradec 1910 - FC MAS Táborsko B 1:0 (0:0)

Branka: 64. Toman. Rozhodčí: Matyš – Štuk, Benedikt. Delegát: Macháček. ŽK: 1:0 (Kučera). Diváků: 100.

J. Hradec: Hulík – Chalupský, Jáša, Völfel, Blažek – Kučera, O. Černoch (77. Princ), Jindra (88. Cettl), Janák – Votava, Toman (90. Králíček). Trenér Marek Černoch.

Táborsko B: Novák – Větrovský (84. Bouchal), Ngimbi, Laszák, Mikuláštík - Vozihnoj, Radosta (65. Schramhauser), Vandas, Peterka – Postříhač (71. Kubec), Pouček. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráči: Toman, Hulík - Vandas, Ngimbi.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Stanislav Hladík