Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Peter Grajciar poprvé skóroval za Dynamo ve 2. lize a potvrdil rostoucí formu

 
čtvrtek, 20. září 2018, 11:53

Otevřel skóre v povedeném utkání s Vítkovicemi, které Dynamo na Střeleckém ostrově vyhrálo 3:0 a po zkompletování výsledkového účtu 8. kola druhé nejvyšší soutěže se posunulo do čela tabulky. Čerstvě pětatřicetiletý (17. 9. 1983) ofenzivní záložník Peter Grajciar bojoval ve svém třetím druholigovém vystoupení v černobílých barvách s velkou chutí a naznačil, že jeho angažováním z Příbrami se Jihočechům povedl dobrý tah.

Atak na první místo v druholigovém pořadí se budějovickému týmu zdařil přes Vítkovice, které loni sestoupily. Nenašel se zájemce, který by zaujal jejich místo, proto zůstaly a budují nový kádr. „Rozdíl třech gólů podle mne odpovídal situaci na hřišti,“ komentoval Peter Grajciar nedělní podvečer u břehu Vltavy. „Ukázali jsme kvalitu. Připravili jsme si řadu šancí, i když některé jsme nedotáhli do konce. Věřím, že se nám to vrátí v jiných zápasech a třeba z jedné šance vytěžíme maximum,“ zamyslel se.

Rodák ze Zvolena dal ve 25. minutě první a zároveň vítězný gól. V barvách Dynama předtím vystřihl stejný kousek v MOL Cupu proti Litoměřicku (2:0). Teď byl úspěšný v boji o druholigové body. „Rozehráli jsme přímý kop a soupeř nás nechal v přečíslení. Protihráč vystoupil proti mně pozdě, mohl jsem si to navést do středu hřiště a vypálit. Někdo tam ještě přeběhl před gólmanem a znemožnil mu výhled. Měl jsem radost, že to tam spadlo,“ líčil své pocity někdejší slovenský reprezentant (3 zápasy, 1 gól).   

Nechtěl ztrácet čas na lavičce

Středopolař s ofenzivními sklony pomohl v uplynulém ročníku postoupit Příbrami do 1. ligy, avšak letos mu trenéři nenabídli mnoho prostoru ke hře. Na trávníku strávil jen dvanáct minut v úvodním kole. „Před startem soutěže mi řekli, že nedostanu tolik příležitostí, jako loni. Ale pracoval jsem na sobě a věřil, že se uplatním. Nestalo se a tak jsem zvolil cestu, která mi nabízela větší vytíženost. Cítil jsem se dobře a nechtěl ztrácet čas na lavičce nebo na tribuně,“ vysvětlil, proč bez váhání reagoval na zájem Českých Budějovic.

Na český jih přišel se zápasovým mankem. Poprvé naskočil do 6. kola proti Ústí nad Labem a na pažitu Střeleckého ostrova trochu bloudil. „Když fotbalista nehraje nějaký čas, zanechá to na něm stopu. Nic nezakrývám, můj první zápas v Dynamu nevypadal, jak bych si přál. Ale dostal jsem důvěru od realizačního týmu a doufám, že každým zápasem se budu přibližovat našim společným představám,“ vyjádřil naději držitel českého mistrovského titulu se Slavií a také mistr Gruzie v barvách Tbilisi.

Černobílý dres oblékl Peter Grajciar znovu v Pardubicích, kde Dynamo utrpělo druhou letošní porážku. Do třetice vyrukoval do duelu s Vítkovicemi. Byla na něm vidět obrovská chuť ke hře. „Dneska mě to hodně bavilo,“ přikyvoval po děkovačce se skandujícím kotlem. „Na hřišti jsme se všichni dobře doplňovali. V první půli tam nebyl jediný slabší článek. Uspěli jsme týmovým duchem,“ ohlížel se hráč zocelený zkušenostmi, které vedle Česka a Gruzie nasbíral také v Polsku či Turecku. V Dynamu bude hostovat do konce letošní sezony.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama