Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Žlutomodří vybojovali výhru nad Domažlicemi

 
čtvrtek, 20. září 2018, 01:05

V době, kdy se plzeňská Viktorka chystala na úvodní duel základní skupiny Ligy mistrů, nastupovaly partnerské Domažlice na hřišti v Písku k utkání vloženého 17. kola Fortuna ČFL. Západočeši na žlutomodré umí, ale domácí byli po dvou porážkách v řadě lační po bodovém přídělu.

A také to tak vypadalo. Písečtí bojovali, byli aktivní a nešetřili snahou. Hrálo se ve svižném tempu a na kontě svěřenců trenéra Rostislava Grossmanna rychle přibývaly možnosti v podobě rozehrávek od rohového praporku. Domažlice přijely s vizitkou nejlépe střílejícího týmu soutěže, ale rovněž často inkasujícího. U Otavy však hostující obrana držela. Platilo to i ve 29. minutě, kdy se na malém vápně pověsil do vzduchu domácí útočník Dušan Pinc. Jeho hlavičku zkrotil domažlický brankář Brych.

Když v závěrečné pětiminutovce první půle pomohla oběma gólmanům branková konstrukce, šly si týmy odpočinout za nerozhodného stavu 0:0.

Po přestávce se bojovalo o každý míč. Objevovaly se pasáže plné nepřesností, ale na bezbrankovou remízu se rozhodně nehrálo. Rozhodující okamžik utkání se začal rodit v 68. minutě hry. V tu dobu přišel na hřiště Martin Held, který vystřídal Daniela Petříka. Už po dvou minutách na trávníku mohl zvednout ruce nad hlavu a slavit úvodní trefu zápasu. Písecká čtrnáctka tentokrát nepálila zpoza šestnáctky, ale udeřila zblízka.

Další míč se v síti Západočechů sice nechytil, ale bojovný výkon domácích společně se zákroky Kamila Hajduška dokázaly střelce Domažlic vynulovat. Tři body zůstaly u Otavy.

FC Písek – TJ Jiskra Domažlice 1:0 (0:0)

Branka: 70. M. Held. Rozhodčí: Lukáš - Novotný, Šob. Delegát: Havránek. ŽK: 1:1 (Pinc - Teršl). Diváků: 234.

Písek: Hajdušek - Benetka, Vávra, Holý, Hanzlík, Petřík (68. M. Held), Januška, Milec, Ric (77. J. Held), Voráček (89. Hrachovec), Pinc (90. Kulík). Trenér Rostislav Grossmann.

Domažlice: Brych - Kadar, Trešl (77. Černý), Čihák, Hájovský, Rychnovský, Hrubý, Vais (84. Šmejkal), Došlý, Buršík (54. Sedláček), Dvořák. Trenér Pavel Vaigl.

 
 
Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle