Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 6. kole KP

 
středa, 19. září 2018, 18:22

Vzpoura týmů z konce tabulky, i takový charakter mělo 6. kolo krajského přeboru. Blatná i Čimelice konečně v letošním ročníku soutěže vyhrály, výhry nad Protivínem respektive v Roudném jim pomohly dotáhnout se na mužstva před sebou. Poprvé letos nebodoval Lom, porážka 1:3 od Třeboně vyústila v odvolání trenéra Libora Zemana, o kterém jsme vás dnes odpoledne informovali.

Kompletní výsledky 6. kola krajského přeboru


FK Olešník – FC ZVVZ Milevsko 6:0 (3:0)

Branky: 21. Štos, 29., 42. a 56. Lafata, 68. Dudek, 89. M. Studnička. Rozhodčí: Kroutl - Lovětínský, Havlík. Delegát: Janíček. ŽK: 1:0 (Šíma). Diváků: 180.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, Kalášek, Heller, Dráb – Šíma (81. M. Studnička), Brom (70. Tressl), Grobár, Dudek – Lafata, Štos (75. Tomek). Trenér Roman Chlumecký.

Milevsko: Dvořák – P. Novotný, Kosobud, Vakoč, Hejl – Sedlák, Málek, Maršík, Paták (81. Jakeš) – Marvan (83. Hrubec), Smetana (60. Kálal). Trenér: Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: J. Studnička, Dudek, Lafata – Marvan, Hejl, Maršík.

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Milevsko jsem viděl proti Jankovu a moc mě nepřesvědčilo. K tomu jsme přizpůsobili taktiku i rozestavení. První šanci měli hosté, ale Honza Studnička nás podržel. Pak jsme začali více běhat a hrát dle mých představ. Do půle jsme dali tři branky po krásných akcích. Druhou půli hráči pokračovali v dané taktice a přidali další góly. Jsem spokojený s předvedenou hrou a s nulou vzadu druhý zápas po sobě. Nyní hrajeme třikrát venku, tak je třeba se na to připravit.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Zase jsme odjížděli v poslepované sestavě. Tentokrát nebyl ani Martin Petr. To je bohužel taková naše momentální smutná realita. Nicméně soupeři jsme zápas přesto zbytečně usnadnili. V první půli šli Smetana a Sedlák sami na gólmana, ale nedali jsme, zatímco domácí prostě trestali každou naši chybičku. My fotbalisty jako jsou Grobár nebo Lafata nemáme. Situace je, jaká je. Jdeme spíše na morál. Olešník vyhrál zcela zaslouženě a my se musíme připravit na další domácí zápas.“


FK Slavoj Český Krumlov – TJ Hluboká nad Vltavou 2:0 (2:0)

Branky: 33. Tauber, 43. Dudák. Rozhodčí: Sebera - Jarolím, Macko. Delegát: Kučera. ŽK: 0:8 (Kadlec 2, Kössl 2, Maurer, Šiller, Čermín, Kadlec, Legdan). ČK: 0:2 (66. Kadlec, 69. Kössl).  Diváků: 180.

Č. Krumlov: Říha – Malý, Dudák, Švec, Smolen (72. Svoboda) – Sláma (84. Filip), Novák (87. Ješina), Tůma (75. Persán), Strapek – Fischer, Tauber. Trenér Václav Domin.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Kössl, Legdan, Čermín – Maurer (59. Lovička), Stráský (46. T. Adam), Rubick, Říha (80. Valenta) – Kadlec, Antoš. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Dudák, Novák – Legdan.

Václav Domin, trenér Krumlova: „Za body jsme samozřejmě rádi, ale nervózní závěr trochu ten zápas pokazil. Do té doby se hrál celkem zajímavý fotbal. My jsme měli mírnou převahu i více šancí. Dvě jsme dokázali využít. Hosté byli nebezpeční díky dobře zahrávaných standardkám. Ty jsme ale zvládli. Závěr byl hodně nervózní, ale nebylo to naší vinou.“

František Šůna, vedoucí Hluboké: „Z Krumlova jedeme bez bodů, víc k tomu teď asi neřeknu.“


SK Otava Katovice – SK Rudolfov 3:0 (0:0)

Branky: 72. Tušer, 75. Janoch, 77. Uher. Rozhodčí: Přibyl - Herzog, Nedvěd. Delegát: Bicek. ŽK: 4:1 (Repa, Horejš, Tušer, Kagui – Hrbáč). Diváků: 223.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Horejš – Kagui (86. Bláha), Tušer, Cibulka (65. Koutský), Repa (84. Michálek) – Uher (78. Zoubek), Požárek. Trenér Roman Malý.

Rudolfov: Pícha – Jasenský, Novotný, Hrbáč, Hajný – Žoček, Šindelář, Maxa, Kuna (65. Tyrpák) – Vejvar (83. Dvořák), Pouzar. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Janoch, Repa, Tušer – Pouzar, Hrbáč.

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: Sice jsme měli trvalou převahu, ale nemohli jsme se v první půli vůbec rozjet. Dvě šance měl Požárek, Pícha byl vždy na místě. Hosté se do šance dostali jen po chybě v naší rozehrávce, ale Švehla nás podržel. Ve druhém poločase to byla hra na jednu branku, na hosty se valil jeden útok za druhým. Rozhodli jsme během pěti minut, kdy jsme vstřelili tři branky. Další branky jsme už nepřidali, i když šance na to byly.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Domácím jsme stačili odolávat přes sedmdesát minut. Po přestávce nás zatlačili na vlastní polovinu a převahu zúročili třemi góly v rychlém sledu během pěti minut. Rozhodla pětiminutovka domácích, kteří vyhráli zcela zaslouženě.“


TJ Dražice – TJ Sokol Želeč 0:0

Rozhodčí: Koranda – Vican, Reisner. Delegát: Němeček. ŽK: 1:0 (D. Štecher). Diváků: 120.

Dražice: Baka – Hojdar, Horka, Fara, Novotný (88. Kubásek) – Hořejší, Veselý, Do Trung (59. Šimák), D. Štecher – L. Stuchlík (71. Böhm), M. Stuchlík (67. Kromka). Hrající trenér Marian Horka..

Želeč: Fajfrlík – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Šváb, Švec, Kukučka (80. Šindelář), Holub, Rabiňák – Fiala (54. L. Prokeš), Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Fara – Fajfrlík, Šváb, Kosobud, Švec

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „Hrálo se typické bojovné derby. Želeč si vytvořila jednu stoprocentní šanci, my měli řadu standardek, které jsme bohužel nevyužili. S bodem jsme spokojeni, zápas jsme odmakali a myslím, že je remíza spravedlivá. O Želeč nemám vůbec strach, má velmi kvalitní kádr a je jen otázka času, kdy se chytí a bude stoupat tabulkou vzhůru.“

Roman Lukáč, trenér Želče:Zápas to byl spíše bojovný, domácí hrozili tradičně ze standardek, my jsme se snažili hrát kombinačně po zemi, ovšem zůstalo pouze u snahy. Přesto jsme si vytvořili jasné šance, ale když překopneme z metru a půl branku, nemůžeme pomýšlet na zisk více jak jednoho bodu.“


TJ Blatná – FK Protivín 3:2 (1:2)

Branky: 5. Mikeš, 46. Mišiak, 80. Kůst - 31. (pen.) a 43. Zb. Vorel. Rozhodčí: Albert - Dunovský, Hoch. Delegát: Pečenka. ŽK: 7:3 (Šilhavý 2, Mikeš, Čadek, Nový, Sýkora, Mišiak – Dan, Růžička, Říha). ČK: 1:0 (84. Šilhavý). Diváků: 184.

Blatná: Chlanda – Sedláček, Šejvar, Machovský, Sýkora (46. Jícha) – Mišiak, Šilhavý, Mikeš (87. Peleška), Míka (57. Kůst) – Nový, Čadek. Trenér Michal Brabec.

Protivín: Hanus – König, Moravec, R. Vojta, Fiala – Říha, Zb. Vorel, Bečvář, Růžička, Dan – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Mikeš, Šejvar – Hanus, J. Vorel.

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Uhráli jsme důležité první tři body, byť jsme si cestu za nimi po excelentní první půlhodině dost zkomplikovali. Šancí na to, aby byl zápas v klidu v naší režii, jsme měli dost a byť jsme vstřelili nakonec tři branky, minimálně o tři jich mohlo být víc. Soupeř ty své dovedl v klidu díky bratrům Vorlům potrestat, naštěstí ale jen v prvním poločase. Rozhodujícími momenty zápasu nakonec bylo přeskupení našich řad do druhého poločasu, rychlé vyrovnání po hlavičce kapitána Mišiaka a v neposlední řadě trumf v podobě Kůsta na hrotu útoku. Někteří hráči si sáhli až na dno svých sil, ale bez toho se v této soutěži prostě hrát nedá. Odměnou za to nám všem, včetně našich skvělých fanoušků, je sladká výhra nad silným Protivínem.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Špatně zvolená taktika nám v úvodu utkání přinesla velké problémy v defenzivě. Z toho pramenily velké šance domácích a po dvaceti minutách mohlo být po zápase. Do poločasu jsme se zvedli, ale úvod druhé půle vrátil do našich řad nejistotu. Chtěli jsme tři body, ale chyba v rozehrávce umožnila domácím brejk a body byly pryč.“


Malše Roudné – SK SIKO Čimelice 1:2 (0:0)         

Branky: 48. Píša - 50. a 55. Hegenbart. Rozhodčí: Polák - Peterka, Krauskopf. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:0 (Cahyna). Diváků: 80.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Jurásek (80. Votava), Cahyna, Bartoš – Škoda, Hála, O. Otepka, Neckář (65. D. Vogl) – Píša, Vlk (56. Goretki). Trenér Marcel Tomášek.

Čimelice: Přibyl – M. Viták, Listopad, J. Viták, T. Zelenka – Řežábek (89. Pávec), Nekl, Káš, Převrátil – Hegenbart, Nosek. Trenér Pavel Schorník.

Nejlepší hráči: nikdo – Hegenbart, Řežábek.

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Chtěli jsme prolomit nepříznivou sérii zápasů bez vítězství. To se nám nepovedlo. I když jsme měli stálou převahu, tak jsme nedokázali proměnit naše šance v branku. Hosté vytěžili snad maximum možností, a to na nás stačilo. Jsme nezodpovědní v našem vápně a každý soupeř nás za naši naivitu potrestá.  Jenom jména na hřišti nevyhrávají, ale musí se tam přidat bojovnost a srdce a ne jenom proplout utkáním. Musíme věřit, že se to otočí v náš prospěch, ale bude to bolet.“

Pavel Schorník, trenér Čimelic:Pro nás jsou to nesmírně důležité body, které jsme v naši situaci získali. Doufám, že to kluci vezmou jako pozitivní motivaci pro další práci a trochu změní myšlení ohledně fotbalu.“


TJ Sokol Lom - TJ Jiskra Třeboň 1:3 (0:2)

Branky: 64. Neužil (pen.) – 18. Koktavý, 31. Průcha, 73. Týnavský. Rozhodčí: Kaštánek - Šafránek, Žemlička. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Šimák, Neužil – Koktavý, Skála). Diváků: 180.

Lom: Chylík – Kloc (31. Kolací), Jelen, Vysušil, Kořenský (56. Císař), Trantýr – Balogh (72. Mařík), Šimák, Janů – Bosnyak, Neužil. Trenér Libor Zeman.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Koktavý – Doležal (70. Týnavský), Lonsmín, Vávra (89. Cimerhanzl), Franěk (65. Schneider), Holzepl – Růžička (90. Michal), Průcha (84. T. Tůma). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Neužil, Janů, Kolací, Trantýr – Průcha, Vávra, Lonsmín, Holzepl.

Jiří Volek, vedoucí Lomu: „V prvním poločase jsme kazili hodně míčů v rozehrávce. Soupeř hrál důsledně a důrazně a nepouštěl nás do kombinační hry. Nakonec nás potrestal ze dvou rohových kopů, kdy jsme špatně bránili hráče soupeře. Do druhého poločasu jsme nastoupili s větším nasazením a podařilo se nám soupeře zatlačit a nakonec snížit Neužilem z penalty za faul na něj. Potom jsme začali hrát na větší riziko a byly i šance na vyrovnání. Ale neobsazený hráč Třeboně Týnavský vstřelil z protiútoku třetí branku a prakticky rozhodl zápas. Hosté vyhráli zaslouženě, protože hráli zodpovědně a dobře takticky.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Lom je v domácím prostředí hodně produktivní, proto jsme zvolili aktivní a kompaktní obranu. Zároveň jsme chtěli být nebezpeční dopředu, což se nám zejména v první půli dařilo. Šli jsme v ní po standardkách do dvougólového vedení. Po pauze nás domácí zmáčkli a korigovali průběžný stav z penalty. Znovu jsme ale odskočili na rozdíl dvou branek, když se po centru pěkně trefil čerstvý Týnavský. Závěr už jsme zvládli solidně a brali hodně cenné body. Věříme, že dokážeme zopakovat podobný výkon i v následujících náročných zápasech.“


SK Jankov - TJ Osek 3:2 (1:2)

Branky: 12. Bürger, 58. Dolejšek, 66. Kočer - 4. Hosnedl, 11. Říský. Rozhodčí: Klátil - Reisner, Koranda, Delegát: Brož. ŽK 1:2 (Bürger - Jan Hájek, Hoch). Diváci: 218.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Popelka, Bürger - Fajtl, Kroneisl - Dolejšek, Sedlic (90. Hüttner), Šebelka - Kočer (72. Mužík). Trenér Petr Kadlec.

Osek: Kozlík - Lávička (46. Jan Hájek), Carda, Blatský, Benda - Brabec, Kroupa, Hoch, Říský, Hosnedl – Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Sedlic – Hosnedl

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Úvod utkání se nám hrubě nepovedl. Hráli jsme přesně to, co jsme nechtěli, a zároveň jsme, díky našemu špatnému postavení v obraně, byli snadno zranitelní. Dvoubrankové manko v desáté minutě asi nepředpokládal nikdo. Naštěstí jsme se do zápasu dokázali vrátit, když jsme dohráli naší útočnou standardku. Do konce poločasu jsme sice měli převážně míč na našich kopačkách, ale bez potřebného efektu. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že zápas chceme otočit. Začali jsme hrát účelněji. Náš tlak se stupňoval a odměnou nám byly dvě vstřelené branky po pěkných akcích. Naopak bych si dovedl představit, že závěr zápasu dohrajeme s větším klidem a přehledem. Chtěl bych ocenit sílu kolektivu, která nás dovedla ke konečnému výsledku.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Úvod utkání jsme měli přímo excelentní a sebevědomé domácí dost zaskočili. Už po deseti minutách jsme po rychlých akcích vedli góly Hosnedla a Říského 2:0. Jankov, neustále podporovaný hlasivkami a pyrotechnikou svých neúnavných fans, dokázal hned v 11. minutě ze standardky z poloviny hřiště a teči stopera Cardy snížit. Slibný náskok jsme ve druhém poločase nedokázali udržet, a tak všechny body zůstaly v Jankově.“

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle