Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Planá srovnala s Lažištěm dvougólové manko. Duel bohatý na góly skončil 4:4

 
středa, 19. září 2018, 11:41

V dalším kole I. A, sk. A, zajížděl lídr tabulky FK Lažiště na hřiště Plané, která ještě nevyhrála a měla tři body za remízy. U domácích chyběli ze základní sestavy J. Pintér a Kneys. U hostů brankář Tesař a stoper Hojdekr. Šance obou týmů před utkání byly tudíž vyrovnané.

Úvod zápasu patřil domácím a hned z první vážnější akce se ujali vedení. V 7. minutě vysunul za obranu hostí T. Pintér Šteyera, který postupoval sám na brankáře Vašuru. Balon mu sice odskočil od nohy, ale hostující brankář ho netrefil, tak mohl domácí střelec uklidit míč v klidu do opuštěné branky.

V 11. minutě měli první šanci hosté, ale Sedláček z trestného kopu ze 20 metrů minul Nováčkovu branku. Hned za minutu předskočil na polovině Bednár Cardu, přihrál Makošovi, ten vysunul Pěstu, který pěkně našel ve vápně Vokatého, pro něhož nebyl problém skórovat. Hned po rozehrávce využili domácí další zaváhání hostů a po pěkné akci se ujali opět vedení. Řehoř vysunul uličkou do vápna Lengyela, který byl již ve střelecké pozici, ale ještě akci vyšperkoval přesnou nahrávkou na Cardu, pro který zakončoval do opuštěné branky.

Obdržená branka hosty nakopla a až do následného vyrovnání byli lepším týmem, ale domácí hrozili rychlými brejky, ve kterých se vyžíval zejména rychlonohý Šteyer. Hned v prvním z nich v 15. minutě mohl po Cardově uvolnění skórovat, ale těsně minul Vašurovu branku. Další šanci si vytvořili hosté až ve 30. minutě, kdy Albert našel Rauschera, ten patou přiklepl na Sedláčka, který z úhlu postupoval na Nováčka, ale ten stačil jeho střelu vytěsnit na roh.

Ve 36. minutě byl na rohu vápna faulován Sedláček a sám postižený pořádně prověřil domácího brankáře. Hned za minutu se hosté již dočkali. Albert se uvolnil na levé straně, zatáhl balon po lajně a pěkným centrem našel Pěstu, který sklepl míč na volného Vokatého a ten krásným „angličanem“ slabší levou nohou ze 16 metrů vyrovnal.

Konec poločasu patřil opět domácím, kteří přidali plyn a Šteyerem mohli chvilku po vyrovnání opět strhnout vedení na svou stranu. Jeho tečovanou střelu ale zneškodnil Vašura. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Ke zteči zaveleli Řehoř s Lengyelem

Druhý poločas začali aktivněji jednoznačně hosté, a tak se hrálo převážně na polovině domácích. Ti ale využívali každé možnosti k brejku. V 53. minutě po rohu hostí se dostal míč na vápno k Volmutovi, ale jeho tečovaná střela skončila pouze dalším rohem, z něhož se dostali domácí do brejku. Řehoř vysunul Šteyera, který našel volného Cardu, ale ten se dostal z ideální pozice a jeho střelu Vašura kryl. V 55. minutě měli hosté příležitost zahrávat trestný kop od autové čáry. Místo centru si Volmut narazil s Albertem, kličkou pronikl do vápna a střelou po zemi prostřelil Nováčka potřetí.

V 58. minutě došlo ke klíčovému momentu, kdy se zranil stoper Bízek, který musel být střídán. Jeho centimetry potom v závěru hostům citelně chyběly. V 63. minutě po standardní situaci domácích vznikl před brankou hostů závar, odkud se balon vykutálel ke Šteyerovi, ale jeho pohotovou střelu vytěsnil Vašura nohou na roh. V 66. minutě vysunul Volmut Linharta, který ideálně našel ve vápně volného Pěstu. Ten ale nezpracoval ideálně a střelecký úhel mu Nováček stačil zmenšit natolik, že už ho nedokázal prostřelit. V 69. minutě se opět dostal ke střele Šteyer, ale i tentokrát ho Vašura vychytal. Po jeho vyraženém balonu došlo v šestnáctce hostí k závaru a domácí se dožadovali penalty, kterou ale sudí Petričák nezapískal. V 75. minutě přetažený domácí roh našel osamoceného Cardu, ale ten hlavičkoval nad branku.

V 77. minutě hosté vedení navýšili. Volmut vyslal na zteč Sedláčka, ten pronikl do vápna a přesně našel čerstvého Hrbka, který dotlačil míč do branky za překonaným Nováčkem - 2:4. Zdálo se, že si hosté odvezou tři body, ale opak byl pravdou. V 85. minutě zahrával Řehoř z úhlu trestný kop. Jeho přetažený centr skončil na tyči, aby se odrazil k volnému Falcovi a ten ho doklepl do branky. Poté domácí vysunuli vysokého Lengyela na hrot a posílali na něho vysoké balony. V 87. minutě domácí vhazovali. Dlouhým autem vyzvali Lengyela, ten prodloužil na O. Hotového, který prostřelil na brankové čáře stojícího Bednára.

Nakonec mohli hosté ještě strhnout vítězství na svou stranu. Při dlouhém nákopu šel důrazně za balonem Linhart, aby donutil Berana k chybě a mohl postupovat sám na brankáře. Beran ho však stáhl k zemi a šel předčasně do šaten s červenou kartou. Následný trestný kop Sedláček neproměnil a rozhodčí Petričák nervózní závěr ukončil.

V divácky atraktivním utkání se nakonec body dělily. Hosté byli o něco aktivnější, domácí zase hrozili brejky a standardními situacemi. Před utkáním by hosté bod brali, ale nyní cítí, že mohli být všechny tři. Domácí se o vyrovnání poprali, proto byla dělba bodů asi spravedlivá. U domácích zahráli velmi dobře zkušení středoví hráči Řehoř a Lengyel a vepředu byl hodně nebezpečný rychlonohý Šteyer. U hostů zahráli velmi dobře obě krajní strany. Beci Albert a Bednár a křídla Makoš a Sedláček. Jim sekundoval na nezvyklém postu v útoku Vokatý, který dvakrát zamířil do černého. V příštím kole hraje Planá ve Vimperku, kde se poperou o klidnější střed tabulky. Lažiště hostí Lhenice, které hrají zatím výborně. Určitě se očekává ofenzivní partie.

SK Planá – FK Lažiště 4:4 (2:2)

Branky: 7. Šteyer, 13. Carda, 85. Falc, 87. O. Hotový – 12. a 37. Vokatý, 55. Volmut, 77. Hrbek. Rozhodčí: Petričák - Jevčák, Šíma. DFA: Chlaň. ŽK: 5:3 (Řehoř, O. Hotový, Lengyel, Carda, Nováček – Bednár, Pěsta, Rauscher). ČK: 1:0 (88. Beran). Diváků: 100.

Planá: Nováček – O. Hotový, Lašák, T. Pintér (78. Lexa), Píchal (69. Beran) – Kitzler (51. Plojhar), Lengyel, Řehoř, Falc – Carda, Šteyer (85. Vobořil). Hrající trenér Tomáš Řehoř.

Lažiště: Vašura – Bednár, Macek, Bízek (58. Linhart), Albert – Makoš, Rauscher, Volmut, Sedláček – Vokatý (86. Holub), Pěsta (72. Hrbek). Trenér Josef Raušer.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Zdeněk Formánek