Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov v tradičním derby u Lužnice potvrdil roli favorita

 
středa, 19. září 2018, 10:20

Chýnov, v jehož sestavě se již objevil uzdravený střelec Prášek a který se také hned prezentoval dvěma pohotovými střelami do sítě soupeře, byl po celý zápas fotbalovější a jeho výhra byla zasloužená, i když se nerodila vůbec lehce.

Začátek zápasu, jemuž přihlížela v Plané nad Lužnicí tristní návštěva cca 30 diváků, z toho byla dobrá polovina z Chýnova (domácí pořadatel však někde… napočítal dvojnásobný počet diváků), byl z obou stran opatrný a hra probíhala především ve středu výborně připravené hrací plochy. Postupem času se ale hosté začali prosazovat a výsledkem byla v 17.min. po chybě domácího brankáře Hniličky, vedoucí branka v síti domácích, jejímž autorem byl dobře hrající chýnovský středopolař Václav Hruška (0:1.)

Ve 25.min. se poprvé předvedl chýnovský Prášek, který se krásně uvolnil v pokutovém území domácích, ale jeho technickou střelu na zadní tyč vytěsnil Hnilička v poslední chvíli na rohový kop. Domácí se dostali do vyložené šance až ve 29.min., kdy Pěknic posadil míč z trestného kopu přesně na hlavu neobsazeného Šmídmajera, který však hlavou mířil těsně vedle pravé tyče Průšovy branky. A ve 43.min. zahrozil tento domácí záložník opět, ale svou střelu zblízka nasměroval tentokrát jen do náručí chýnovského brankáře a tak skončil první poločas jednobrankovým vedením hostujícího celku.

Trčka marně dotahoval

Druhá půle začala náporem domácích a v 53.min. se Plánští dočkali, když Trčka dostal krásnou přihrávku za chýnovskou obranu a zkušeně přehodil chýnovského brankáře (1:1). Poté však předvedli hosté dvě rychlé akce a v krátkém sledu dokázali navršit skóre na dvoubrankový rozdíl, když si nejprve Prášek doslova pohrál v 56.min. s domácí obranou i s brankářem Hniličkou a dostal hosty opět do vedení (2:1) a v 57.min. skóroval z úhlu nečekanou střelou Štiller (3:1).

Dvoubrankové vedení však hosty ukolébalo, neboť v 63.min. nechali volný prostor opět Trčkovi, který se po rohovém kopu Pěkniceho hlavou nemýlil a dal domácím opět naději (2:3). V 72.min. hlavičkoval chýnovský střídající F. Zadražil, ale z bezprostřední blízkosti nasměroval svou střelu jen do Hniličky. V 75.min. však zahrával rohový kop také chýnovský Prášek a stoper Doubrava se trefil hlavou přesně pod břevno domácí branky a tím dostal chýnovské hráče opět do dvoubrankového vedení (2:4). Konečnou podobu výsledku pak dal v 86.min. svou druhou brankou v zápase Prášek, který zužitkoval rychlý brejk Mareše a tvrdou střelou do levého horního rohu Hniličkovy branky upravil na 2:5.

Petr Holota, trenér Chýnova: „Hrálo se tradiční derby, která bývají často nevyzpytatelná, a jsme velice rádi, že se nám podařilo v Plané po kolektivním výkonu zvítězit. První důležitý gól jsme dali po chybě domácího brankáře, ale Planá po naší chybě v obraně na začátku druhé půle vyrovnala. Pak bylo důležité, že se nám podařilo chvíli po vyrovnání odskočit na dvoubrankový rozdíl, ale domácí byli stále nebezpeční. Plánští zahrávali velmi dobře standardní situace, s kterými jsme měli v našem pokutovém území problémy. Závěr utkání jsme ale zvládli a definitivně rozhodli o naší výhře. Opět se ukázala velká síla Práška, který dal 2 góly a k tomu přidal jednu asistenci. Do hry zasáhli, i když jen krátce, také střídající mladí hráči, kteří všichni nastoupí zítra za B-tým. Jsem rád, že spolupráce A a B týmu v našem oddíle dobře funguje.“

TJ Sokol Planá n/Lužnicí – FC Chýnov 2:5 (0:1)

Branky: 53. a 63. Trčka – 56. a 86. Prášek, 17. Václav Hruška, 57. Štiller, 75. Doubrava. Rozhodčí: Cigáň - Kříž st., Kříž ml. ŽK: 2:2 (Hofbauer, Polišenský - Václ. Hruška, Strnad). Rohy: 5:7. Diváků: 30.

Planá: Hnilička – Hofbauer, Anděl (72. Ubl), Polišenský, Handrejch – Pospíchal, Šmídmajer, Pösinger (80. Novotný), Drtina – Pěknic, Trčka. Trenér Michal Turek

Chýnov: Průša – Sl. Mareš, Doubrava, Petrů, Zítek – T. Kučera (46. F. Zadražil), Štiller, Václ. Hruška, Mládek (87. J. Hladík), Strnad (71. O. Hladík) – Prášek (89. L. Havlík). Trenér Petr Holota.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer