Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenická fotbalová tvrz zůstává nedobyta

 
úterý, 18. září 2018, 11:28

Lheničtí hráli potřetí ve vyšší soutěži doma a potřetí vítězně, ač tentokrát postrádali čtyři hráče ze základu – zadáky Tůmu, Kopfa, Suru (všichni na svatbě kapitána týmu Tůmy na Moravě) a útočníka Ilieva (v zahraničí). Ostatní hráči z kádru je dokázali výborně nahradit bojovností, obětavostí a nasazením.

Šli v prvním poločase zaslouženě do dvoubrankového vedení, kdy byli i herně lepší. V tom druhém se více soustřeďovali na jeho hájení, aby Bavorovičtí ve snaze smazat lhenický dvougólový náskok více otevřeli obranu. Počali být útočnější, byli častěji na míči a podařilo se jim snížit na 2:1. Domácí jim ale za pozorné defenzivy již víc nedovolili. Trpělivě vyčkávali rychlých ofenzivních výpadů, ze kterých také v závěru zápasu dvakrát gólově pečetili své vedení a nakonec i zasloužené vítězství.

Hodinu před utkáním skrápěl prudký liják trávník lhenického hřiště a podmáčený stal se herně náročným. Hned v 1. minutě zápasu se slibný Pořádkův únik domácích v závěru utopil ve vodě. I v jiných herních situacích mnohdy těžký terén oboustranně bránil účinnějšímu zakončení. Ve 4. min. se po minele ve lhenické obraně dostali do šance hosté, ale jejich opakovanou střelu stačil zablokovat David Kiš.

Ve 13. min lhenický Lukač vyslal dopředu Málka, jehož centr zakončil Balica málo razantně. Běžela 28. min. a spolupráci ve vydařeném úniku Prennera s Balicou zakončil přesnou střelou k tyči z hranice šestnáctky první jmenovaný. Lheničtí tak šli do vedení - 1:0.

Uběhly pouhé dvě minuty, když se uvolnil Mahák. Pronikl křídelním prostorem, předložil balon před Sýkorovu branku, před kterou k zadní tyči naběhl Pořádek, a uklidil jej do sítě - 2:0.

Po půlhodině hry zahrávali domácí z výhodné pozice standardku za ruku gólmana již mimo šestnáctku, ale nabízenou možnost nevyužili. Poté zase Bavorovičtí zahrozili po Šafránkově průnikové nahrávce, ale nepřesnost v jejím zakončení k dosažení branky také nevedla.

V konci poločasu mohl domácí tým navýšit své dvoubrankové vedení po centru Dom. Kiše do velkého vápna. V následné „trmě vrmě“ ve vodě a poté Prennerově střele, ta však potřebné gólové parametry tentokráte neměla a Sýkora si s ní snadno poradil.

V počátku druhého poločasu měli Bavorovičtí blízko k dosažení kontaktního gólu po vypálené, dobře mířené střele k tyči, ale gólman Dvořák ji skvěle vytěsnil na roh. Z něho zcela neobsazený protihráč zamířil zblízka míč přímo do jeho chapadel.

Z postupně získávané převahy se jim v 69. min. přece jen podařilo snížit na 2:1, když po rychlé kombinační akci se Uličnému podařilo zblízka propasírovat míč do sítě a zdramatizovat tak další průběh zápasu – 2:1.

Domácí, vycházejíce z pozorné defenzivy, vyčkávali momentů pro rychlé kontry, podporované i pohotovými přesnými dlouhými výkopy gólmana Dvořáka. Jednoho z takových brejků se dočkali deset minut před koncem. Zprava unikl Málek, našel centrovaným míčem Prennera, jenž přímo z voleje jej placírkou poslal k zadní tyči do Sýkorovy branky a lhenický tým opět utekl o dvě branky - 3:1.

Tato třetí dosažená branka byla pro jeho vítězství rozhodující, i když Mrkvička mu v prodloužení dal čtvrtým gólem definitivní punc na 4:1, a to opět z úniku a nahrávky Málka. Lheničtí se tak mohli radovat ze třetí domácí výhry v řadě i ze získaného skalpu loňského vítěze I. A třídy skupiny A, který nakonec na postup nereflektoval.

Hodnocení utkání trenérem Lhenic Václavem Marešem:  „Museli jsme se obejít bez čtyř hráčů základního kádru. Měl jsem z toho trochu obavy, ale náhradníci je zastoupili na jedničku. Hrálo se na těžkém terénu, se kterým jsme se v prvním poločase vyrovnali podstatně lépe než Bavorovice. Soupeři jsme nedovolili ani jednu střelu na bránu a zaslouženě vedli o dvě branky. Druhý poločas již nebyl z naší strany tak jednoznačný. Dát ve druhé půli třetí gól, bylo by po zápase. Udělali jsme ale chybičku a soupeř snížil. Kluci však hráli dál a nakonec dali i tu třetí branku. V tu chvíli bylo hotovo a v nastaveném čase jsme přidali ještě čtvrtý gól.“

SK Lhenice – FC Mariner Bavorovice 4:1 (2:0)

Branky: 28. a  81. Prenner, 30. Pořádek, 92. Mrkvička – 69. Uličný. Rozhodčí: Kollmann – Valeš, Bumba. Delegát: Pípal. ŽK: 2:0.

SK Lhenice: Dvořák – Lukač, Dav. Kiš, Trojan – Dom. Kiš, Beran (84. Kolář), Prenner, Mahák, Málek (89. Muška) – Balica, Pořádek (56. Mrkvička). Trenér V. Mareš.

 
 
Napsal(a) Josef Bumba | Foto Jan Klein
 


 
Reklama