Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice v přímém souboji s Veselím svého souseda v tabulce přeskočily

 
úterý, 18. září 2018, 09:19

K pátému zápasu I. A třídy nastoupili Bernartičtí proti soupeři z Veselí nad Lužnicí. Byli odhodláni jim oplatit nešťastnou jednogólovou prohru z jarní části minulého ročníku soutěže. V utkání byli od počátku aktivnější, ale proti dobře bránícímu soupeři se prosazovali velmi těžce.

Nakonec se jim podařil zaznamenat první gól a do přestávky mohli přidat ještě další. Na začátku druhého poločasu byli o málo aktivnější hosté a měli i šanci na vyrovnání skóre. Bernartice však zaznamenaly po čtvrthodince další gól. Hosté pak mohli kontaktním gólem hru zdramatizovat a měli k tomu dokonalou příležitost ve formě nařízeného pokutového kopu. Ten však neproměnili, když se zaskvěl bernartický gólman a dobře mířenou střelu hostujícího stopera zneškodnil. Domácí pak aktivní hrou dokráčeli v pohodě k zaslouženému vítězství.

V utkání byli od počátku zápasu více na míči domácí a svou ofenzivní hrou usilovali o co nejrychlejší zhodnocení svého snažení. V 10. minutě se prodral obranou hostů Peterka a jeho přihrávku do ohně zakončil Pěchota střelou mimo bránu. Ve 22. minutě se domácím naskytla další dobrá příležitost. Peterkova přihrávka našla Smrčinu, který levačkou napálil jen padající tělo hostujícího gólmana Hejla.

Po půlhodině hry prováděl trestný kop Trantina. Centrovaný míč hlavičkoval Peterka jen do dobře připraveného brankáře, který neměl potíže ho chytit. Poté vlastně poprvé ohrozili domácí bránu i hosté. Trestný kop Mikesky tečoval Bursík jen těsně vedle levé tyče Fučíkovy brány.

Ve 36. minutě měli velké štěstí hosté, když hlavička stopera Nováka přistála jen na spojnici tyče a břevna, a odrazila se do pole. O minutu později se již radovali domácí. Po pravé straně unikl obránci šikovný Peterka a přihrávkou na zadní tyč našel zcela volného Adama Rakovana, který vlastně jen dorazil míč za brankovou čáru do sítě – 1:0.

Ve 40. minutě mohli Bernartice zvýšit náskok, nebýt ale reflexivního zákroku Jakub Hejla ve veselské bráně. Pěchota našel zleva nabíhajícího Rakovana, který zakončoval jen do nohy výborně reagujícího brankáře, a dobrá akce skončila rohovým kopem. Mužstva odcházela do kabin s jednobrankovým náskokem domácích.

Bernartický gólman Fučík nepovolil Veselí ani ťuk
Na počátku druhé půle byli desetiminutovku ve snaze o vyrovnání skóre utkání na šance lepší hosté. První střelecký pokus v této části hry vyslal na domácí bránu Mikeska ve 49. minutě. Pak měli Veselští blízko k vyrovnání stavu v 55. minutě. To vypálil Hájek, domácí gólman však vytáhl perfektní zákrok a míč u tyče lapil.

V 57. minutě našel centrem Trantina v pokutovém území hostů Rakovana, který hlavičkoval a míč skončil vedle vzdálenější tyče. V 59. minutě přihrál přesně Kloboučník na vpravo zcela volného velmi aktivního Daniel Smrčinu, a ten lehce placírkou osamocen před bránou rozvlnil síť za Hejlovými zády k radosti všech přítomných podruhé – 2:0.

To ale nebyl zdaleka dramatickým okamžikům konec. V 64. minutě byl v pokutovém území faulován Mikeska a rozhodčí odpískal pokutový kop. Míč si na značku postavil Richard Mach, na jeho přesnou střelu k tyči zareagoval dokonale brankář Tomáš Fučík a vyrazil ji do pole. To byl asi rozhodující okamžik pro další vývoj utkání.

Domácí začali být aktivnější a nespokojili se s dvoubrankovým vedením. V 75. minutě nastřelil Smrčina břevno Hejlovy brány. O pět minut později vypálil hostující Bursík, avšak brankovou konstrukci minul. Poslední desetiminutovka se již dohrávala v poklidu. Hosté pochopili, že se do dobře organizované domácí obrany průniky nedostanou a skvěle chytajícího brankáře domácích střelami z dálky neohrozí. Bernartičtí tak v klidu dohrávali utkání a zaslouženě stoprocentně bodovali.

U domácího mužstva je nutno vyzdvihnout opět vynikající výkon brankáře Tomáše Fučíka, velmi dobře se herně uvedli a na hřišti byli asi nejvíce vidět nováček Josef Peterka a staronový Daniel Smrčina. Kvalitní práci pro mužstvo odvedli Pavel Kloboučník s Václavem Homolou. Spolehlivě hrála celá obrana, v níž udivoval svou aktivitou Jan Psohlavec.

U hostů se líbili postavou sice nevelcí, ale aktivitou velmi zdatní Daněk a Čechem. Dobře zahrál i krajní bek Mahlej a stoper Richard Mach. Hodně práce pro mužstvo odvedl Mikeska.

K dalšímu mistrovskému utkání zajíždějí Bernartice k těžkému soupeři do Lišova. Hrát se bude v neděli 23. září od 16:30 hodin.

TJ Sokol Bernartice – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 2:0 (1:0)

Branky: 37. Adam Rakovan, 59. Daniel Smrčina. Hostující Richard Mach neproměnil v 64. minutě penaltu. Tomáš Fučík ji zneškodnil. Rozhodčí: Vítězslav Tůma – Lukáš Tauber, Nikola Průchová. ŽK: 2:2 (63. Psohlavec, 36. Trantina – 16. Čížek, 36. Hájek). Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Psohlavec, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Daniel Smrčina (79. Růžek), Josef Peterka – Pěchota (85. Staněk), Kloboučník, Václav Homola – Adam Rakovan. Trenér Petr Vašíček.

Veselí nad Lužnicí: Hejl – Mahlej, Martin Čížek (K), Richard Mach, Václav Kotyza ml. – Hájek, Čech, Mikeska, Dekhli (45. Karták) – Daněk, Bursík. Trenér Václav Kotyza st.

 

 

 

 

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto jan Škrle