Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Osek dvougólový náskok nedotáhl, jankovský budíček přišel včas

 
úterý, 18. září 2018, 08:37

V 11.minutě utkání Jankova s Osekem po vstřeleném gólu Jakuba Říského vedl hostující tým 2:0 a z domácího kotle fanoušků se Precis arénou ozývalo skandování "budíček, budíček". Blamáž v podobě ztráty bodů s týmem, kterému se na venkovních trávnicích příliš nedaří, jankovští odvrátili. Hodně tomu pomohla brzká snižující trefa Vojtěcha Bürgera. Ve druhém poločasu poté domácí zužitkovali svoji převahu dalšími dvěma góly a zápas po počátečních problémech dovedli k úspěšnému konci.

Oproti poslednímu duelu nastaly v sestavě exdivizionářů dvě změny. Vykartovaného kapitána Maršána nahradil Sedlic, v útoku místo Mužíka dostal přednost mladík Kočer, pozdější střelec rozhodující branky! Jenže úvod, ten se Jankovu zle nepovedl...

Běžela čtvrtá minuta zápasu, Říský na pravé straně vymotal Popelku, poslal balón před branku a Sebastian Hosnedl střelou pod břevno nastartoval svůj skvělý individuální výkon - 0:1. Domácí sice drželi balón na svých kopačkách, ovšem v zadních řadách měli díry nebývalých rozměrů. V 7.minutě pálil z dobré pozice nad branku Hosnedl, v 10.minutě zase po Říského akci ani Hoch nedokázal zamířit přesně. Varování nebrali Jankovští vážně a v 11.minutě inkasovali podruhé. Bürger chyboval v rozehrávce, rychlý výpad dvojice Maroušek – Brabec přetavil v druhý gól svých barev Jakub Říský - 0:2.

"Budíček, budíček" skandovali domácí fanoušci a jejich pokřik padl na úrodnou půdu. Hned v následující minutě byl faulován Kočer. Standardní situaci rozehrál Kroneisl, míč po hlavičkách Dolejška a hostujícího Cardy doletěl na zadní tyč, kde už číhal Vojtěch Bürger a hlavou snížil - 1:2.

V 17.minutě mohlo být vyrovnáno, nebýt skvělého zákroku gólmana Kozlíka. Sedlic krásnou prostrkávačkou vysunul Dolejška, toho však Kozlík parádně vychytal. Patrik Sedlic vymyslel další "gólovou" přihrávku v 25.minutě. To si na jeho přesný oblouček naběhl Jirkovský, jenže pokus na zadní tyč skončil mimo. O dvě minuty později ukázali své technické dovednosti Sedlic se Šebelkou. Druhý jmenovaný si vyvedl od lajny míč do střelecké pozice, levačkou vypálil, avšak proti vyrovnání stálo břevno Kozlíkovy branky. Od 11.minuty se hrálo v podstatě na jednu branku, Jankov měl převahu i šance, nicméně v polovině zápasu prohrával 1:2.

Převahu zúročili Kočerem

Tlak se očekával i po změně stran, ovšem ten jaksi taksi nepřicházel. Z nezáživné pasáže vyvedla zápas do krajské úrovně až 58.minuta, která přinesla vyrovnání. Akci rozjel průnikem přes tři protihráče Fajtl, předal míč doleva Šebelkovi, jehož následný centr trochu krkolomně propasíroval do branky Petr Dolejšek svým premiérovým gólem v SK Jankov - 2:2.

Domácí tým tato branka nakopla a rázem jako mávnutím proutku dostal Osek opět pod stálý tlak. Výsledkem toho byly dvě šance a nakonec i rozhodující trefa. Nejprve po pěkné akci centroval aktivní Šebelka, Bürger svoji hlavičku namířil přímo do Kozlíka. O dvě minuty později po dalším ťukesu hned několika hráčů zakončoval Šebelka, Kozlík nohou dokázal míč vyrazit. Dokonalý obrat dovršil Jankov v 68.minutě, když Šebelkovu přihrávku proměnil ve vítěznou trefu střelou na zadní tyč Daniel Kočer - 3:2.

I přes stálou převahu nedokázali zelenobílí soupeře dorazit a v poslední desetiminutovce se museli bát o výsledek. Hosté se propracovali ke třem standardním situacím, z nichž nejvážnější z nich byla ta v 90.minutě. Jan Hoch zahrával přímý kop z nějakých dvaadvaceti metrů, ke smůle Oseku jeho technický pokus, který Pavelec kontroloval, mířil zhruba metr vedle. Tým trenéra Petra Kadlece si po úvodní hororové facce nakonec dokráčel pro zasloužené vítězství. Osek si na letošní venkovní první body musí prozatím počkat.

SK Jankov – TJ Osek 3:2 (1:2)

Branky: 12. Bürger, 58. Dolejšek, 66. Kočer - 4. Hosnedl, 11. Říský. Rozhodčí: Klátil - Reisner, Koranda. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (Bürger – J. Hájek, Hoch). Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:1. Diváci: 218.

SK Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Popelka, Bürger - Fajtl, Kroneisl - Dolejšek, Sedlic (90. Hüttner), Šebelka - Kočer (72. Mužík). Trenér Petr Kadlec.

TJ Osek: Kozlík - Lávička (46. Jan Hájek), Carda, Blatský, Benda - Brabec, Kroupa, Hoch, Říský, Hosnedl – Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Sedlic, Šebelka - Hosnedl, Říský.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová