Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Venkovní mizérie trvá. Naprázdno vyšly Soběslav i Hradec

 
neděle, 16. září 2018, 11:51

Na hřištích soupeřů se jihočeským celků nedaří. Nelichotivou šňůru neprolomily ani v zápasech 6. kola divize A. Hradecký nováček si z důležitého střetnutí v Hořovicích odvezl hodně krutou porážku. Soběslav na horké klatovské půdě marně dotahovala ztrátu po gólu ze 47. vteřiny.

FK Hořovicko – FK Jindřichův Hradec 1910 5:1 (2:1)

Branky: 3. Anýž, 13. Kuchař, 55. Grujoski, 62. Kopáč, 86. Bělohlávek – 40. Chalupský. Rozhodčí: Kastl – Cupl, Špindlerová. Delegát: Pešek. Diváků: 130.

J. Hradec: Hejníček – Chalupský (70. Králíček), Jáša (37. Blažek), Völfel, Votava – Kučera (74. Tajml), Černoch, Jindra, Cettl (57. Princ), Janák – Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Völfel, O. Černoch.

Hradečtí zajížděli do Hořovic, na trávník tabulkového souseda, který měl jen o dva body více. Měli tak jedinečnou možnost jej předstihnout a opustit sestupové pásmo.

Svěřence Marka Černocha trápí špatné vstupy do zápasů a nevyvarovali se mu ani proti Hořovicku. První gól obdrželi již ve 3. minutě. Anýžova střela z vápna zaletěla přesně k levé tyči. Za deset minut provedl neskutečnou minelu gólman Hejníček, když Kuchařovu osvobozující střelu z 25 metrů zachytil špatně nohou a míč kutálející se do branky vytáhl již zřejmě za brankovou čarou. Lepší dárky si domácí na rozjezd nemohli přát…

Aby toho nebylo málo, po půl hodině se zranil stoper Jáša, který po nezaviněném střetu se soupeřem musel střídat. Vzápětí zachraňoval hlavou za překonaným Hejníčkem Völfel.

Hradečtí se ale nevzdali, přešli do ofenzivy a pět minut před přestávkou je vrátil zpět do hry Jiří Chalupský, když po rohu nadvakrát dorážel z malého vápna. Minutu nato střílel po rychlé akci za vápnem Jindra, brankář Bébr vyrazil povedený pokus na roh.

Domácí o přestávce sáhli k dvojnásobnému střídání a čerstvý Grujoski přidal zblízka po deseti minutách třetí uklidňující třetí branku. Tím definitivně uhasil veškeré naděje Jihočechů, kteří ve snaze korigovat otevřeli hru, ale obdrželi ještě další dva góly. „Byla to naše klasika. Máme šance, ale neproměníme. Pak vyrobíme individuální chyby a soupeř trestá. Na to doplácíme pořád,“ mrzelo trenéra Marka Černocha. V příštím kole hostí J. Hradec v jihočeském derby poslední béčko Táborska.

SK Klatovy 1898 – FK Spartak Soběslav 2:1 (1:0)

Branky: 1. Krejčí, 80. Pavlovič – 87. Hromada. Rozhodčí: Aubrecht – Šmat, Langmajer. Delegát: Sádovský. ŽK: 0:2 (T. Mazouch, Kutner). Diváků: 185.

Soběslav:  Kuník – Maršík, Suchan, Hromada, Zeman – Bouchal – T. Mazouch, Kutner (81. Chotovinský), Vaněk – Nohava – Dvořák. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Hromada.

V Klatovech vyšel naprázdno již třetí jihočeský zástupce. Po Táborsku B a J. Hradci tu neměla naději na úspěch ani Soběslav. Domácím to ale výrazně ulehčila již v první minutě, kdy po zaváhání na levé straně domácí Bálek šikovně posunul za sebe do běhu na Pavloviče a jeho přesnou přihrávku za zadní tyč poslal do prázdné branky Krejčí. Od úvodního hvizdu uběhlo 47 vteřin.

Soběslavští nastoupili s jednou změnou v sestavě, Žaldu nahradil na kraji zálohy T. Mazouch. V dalším průběhu ohrožovali domácí branku jen minimálně. „Zhruba ve 30. minutě mohl potrestat špatnou malou domů Vaněk, ale měl to složité, brankáře měl už blízko a střílel do něj. Jinak jsme špatně řešili standardky a šance jsme si nevytvořili,“ zmínil vedoucí soběslavského mužstva Michal Lemberka.

Větší vzruch na trávníku nastal v závěru poločasu, kdy Kuník skvěle zlikvidoval samostatný nájezd domácího hráče. Domácí se po přestávce zatáhli do obrané ulity a vycházeli ze zajištěné obrany. Na další změnu stavu došlo až v 80. minutě, kdy Západočeši přidali druhý gól po akci do otevřené obrany, po níž běžel sám na Kuníka Pavlovič a nadvakrát dostal míč do branky.

Zdálo se být rozhodnuto, ale spartakovci ještě dokázali poslední minuty zdramatizovat. Nohava s Bouchalem rychle rozehráli standardku a po Mazouchově centru se zblízka prosadil důrazný Michal Hromada. „Na víc už, bohužel, nebyl čas,“ podotkl Lemberka. „Příště nás čeká doma těžký zápas s první Admirou,“ dodal k nadcházejícímu soupeři, který je velkým aspirantem na postup do ČFL.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha