Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Brankář Jiří Šiller si prodlužuje kariéru na Hluboké

 
čtvrtek, 13. září 2018, 18:59

Na jaře gólman Jiří Šiller (32 let) zvažoval, že dá kariéře sbohem. Po účinkování v Rakousku pronásledované zraněními se nechal přemluvit, aby úmysly na fotbalový důchod ještě na chvíli odložil a na Hluboké zůstal u aktivní hry. Vyplatilo se to oběma. Tým z podzámčí od té doby neprohrál a stabilizoval výkonnost. Sám Šiller vychytal dvě nuly za sebou, čisté konto drží už 235 minut a s přehledem uplatňuje svoje brankářské zkušenosti. Právem byl Jihočeským fotbalem zvolen Mužem 5. kola KP.

Hluboká v poslední době válí. Naposledy to dokázala v Želči, kde zvítězila nad loni nejobávanějším celkem KP. Připravovali jste se na Želeč nějak jinak?
Připravovali jsme se stejně jako na každý jiný zápas, navíc jsme věděli, že se začátek sezony Želči moc nevydařil. Tak jsme doufali, že nějaký ten bod přivezeme a vyšlo to.

Hluboká před časem podávala poněkud nevyrovnané výkony. Zazářila a pak shořela jak papírový drak. Od vašeho příchodu se to nějak posunulo k lepšímu. Zavedl jste nějaké šamanské rituály?
Ne ne, žádné rituály jsem nezavedl. Nevím, jaké výsledky měla Hluboká, než jsem přišel. To, že se nám daří, je zásluha celého týmu. Všichni chceme vyhrávat a to mě baví.

S vámi ještě neprohrála, navíc máte na svém kontě dvě nuly v řadě a jako bonus jste vychytal penaltu zkušeného Kosobuda. Na těch kouzlech možná něco bude.
Mám radost, že se se mnou zatím všechno vyhrálo. Doufám, že tahle šňůra ještě nějaký ten týden potrvá.

Abych se přiznal, mám vás zafixovaného jako gólmana Českého Krumlova, kde jste dlouho působil. Tam nejspíš vaši kariéru přerušilo těžké zranění. Kde a jak k němu došlo a na jak dlouho vás to vyřadilo z provozu?
V Krumlově jsem prožil spoustu pěkných fotbalových let. Máte pravdu, moje působení v Krumlově ukončilo zranění kolene. Stalo se mi to v pohárovém zápase v Dražicích při srážce s protihráčem. Tahle příhoda mě stála skoro rok fotbalu.

Jiří Šiller
Věk: 32 let
Post: brankář
Kariéra: SK Slavia ČB (1994-96), SK Dynamo ČB (1996-98), SKP ČB (1998-99), SK Čtyři Dvory (1999-2000), SK Dynamo ČB (2000-03), Tatran Prachatice (2004), Loko ČB (2004), Slavoj Č. Krumlov (2005-15), SK Rudolfov (2015), SK Jankov (2015-16), FK Olešník (2016-17), Rakousko (2017-18), TJ Hluboká (2018-)

Pak jsem vás ztratil z dohledu, kampak jste se ztratil?
Jak jsem říkal, zranění mě vyřadilo skoro na rok, navíc se mi narodil kluk, takže jsem si návrat na trávníky prodloužil ještě o pár měsíců.

Nevím, jestli to je pravda, ale prý jste v také v jedné sezoně stihl tři přestupy. To by bylo ve fotbale unikum. To jste nemohl stačit ani poznat všechny členy týmu. Kde jste si odchytal nejvíc zápasů? A kolik?
Tři přestupy? To snad ani nejde, ne? Je pravda, že už jsem těch štací vystřídal požehnaně a doufám, že Hluboká už bude poslední. Nejvíc zápasů v chlapském fotbale jsem odchytal v Krumlově, vždyť pokud dobře počítám, strávil jsem tam 10 sezon.

Kdo vás přivedl na Hlubokou? Vypadá to, že s vámi, zkušenými Legdanem, Čermínem a Kösslem je nyní defenziva Hluboké pevná jako dlouho předtím ne. Jak se vám s nimi spolupracuje?
Na Hlubokou mě přivedl Karel Vácha a jsem za to rád. V podstatě mě vytáhl z fotbalového důchodu. Po zahraničním angažmá, kde jsem měl jedno zranění za druhým, jsem byl přesvědčený, že už fotbal hrát nebudu. S Legdym, Čendou i Kesim se hraje parádně, všichni jsou to dobří fotbalisté se spoustou zkušeností. Myslím si, že si mezi sebou dokážeme vyhovět, a proto nám to funguje.

Týmu šéfuje velezkušený trenér František Cipro. Ordinuje stejné dávky jako vašim ligovým předchůdcům?
Pan trenér Cipro je veliká osobnost, byl i jedním z důvodů, proč jsem kývl Hluboké. Všem bych přál, aby si někdy zkusili pod takovým trenérem hrát.

Příští kolo zřejmě pro vás bude pikantnější, protože Hluboká míří do Českého Krumlova. Kdopak asi zvítězí v rytířském klání dvou zámeckých pánů? Těšíte se?
Na tenhle zápas se těším moc. Bude to pěkná dřina, ale věřím, že dokážeme přivézt body na Hlubokou.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle